COD GALBEN: 08-05-2021 ora 10 Intre 10:30 si 16:30 se va semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze de 55...65 km/h, izolat 70 km/h. in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Avand in vedere ca exista multi creditori din care poti alege atunci cand decizi sa aplici pentru un credit ipotecar, poate fi dificil sa iei decizia corecta. In plus, intregul proces ti se poate parea coplesitor. Numarul mare de documente necesare, terminologia financiar-bancara si tot timpul sau efortul pe care care trebuie sa-l investesti, te pot descuraja facandu-te sa alegi primul creditor care iti iese in cale.

In loc sa contactezi o banca sau un creditor ipotecar, ai optiunea de a colabora cu un broker credit ipotecar, care poate actiona drept ghid pentru creditul imobiliar si poate fi o legatura solida intre tine si unitatile de creditare.

Un broker credite ipotecare te poate ajuta sa soliciti un credit ipotecar fara sa depui prea mult efort, fie ca este vorba de un imprumut de achizitionare a unei locuinte sau de o refinantare a ipotecii. Brokerul imobiliar va cauta cea mai avantajoasa oferta bancara pentru tine si se va ocupa de toate aspectele care iti dau batai de cap, dar care sunt necesare in procesul de cerere. Astfel, un broker credite imobiliare se va ocupa de:

• intocmirea dosarului de credit
  • gestionarea relatiei cu banca
  • gestionarea relatiei cu evaluatorul
  • gestionarea relatiei cu notarul
  • gestionarea relatiei cu asiguratorul
  • monitorizarea intregului proces pana la acordarea creditului.

Avantajele colaborarii cu un broker ipotecar

Un broker credit ipotecar este un intermediar care lucreaza cu bancile sau alti creditori pentru a ajuta clientii sa obtina mai rapid un imprumut pentru locuinte. Colaborarea cu un broker ipotecar atunci cand vrei sa obtii un credit pentru o noua locuinta iti poate aduce o serie de avantaje, inclusiv:

• te poate ajuta sa intelegi care sunt nevoile tale si sa-ti stabilesti obiectivele
  • sa afli care este suma pe care o poti imprumuta fara sa faci eforturi financiare
  • sa gasesti cea mai buna optiune care sa se potriveasca nevoilor si preferintelor tale
  • brokerul iti va explica cum functioneaza fiecare imprumut si care sunt costurile (de exemplu, dobanda, taxele si penalizarile de intarziere).
  • unul dintre cele mai importante avantaje este ca un broker credite ipotecare te va ajuta sa obtii un imprumut si gestionezi mai usor intreg procesul.

Brokerii ipotecari pot gasi cea mai avantajoasa oferta

Dupa ce se ocupa de toate documentele, brokerul ipotecar va lucra in numele debitorului pentru a gasi cele mai bune dobanzi ipotecare disponibile. Un broker imobiliar are posibilitatea de a cauta prin toate programele partenerilor de creditare pentru a gasi oferta potrivita pentru fiecare client in parte si, in mod ideal, cele mai bune preturi.

Acesta este avantajul cheie al unui broker ipotecar. El are capacitatea de a compara ratele ipotecare la numeroase banci si creditori ipotecari pentru a gasi cea mai mica dobanda si / sau cel mai bun program de imprumut cu cele mai reduse costuri. Retine ca numarul bancilor sau creditorilor la care are acces un broker de credite ipotecare va varia, deoarece brokerii trebuie sa fie autorizati pentru a lucra cu fiecare unitate in parte.

Un alt aspect foarte important pe care orice client trebuie sa il retina este faptul ca unui broker de credite nu i se permite, prin lege, sa incaseze comisioane de la client pentru serviciile prestate. Brokerul este platit doar de catre unitatile bancare si finantatorii pe care ii reprezinta. Daca un broker credite imobiliare percepe un comision de la client pentru a intermedia creditarea, este bine sa stii ca acest lucru nu este permis si ca se incalca legea.