COD GALBEN: 17-10-2021 ora 23 Intre 23:30 si 06:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 100 m in Județul Harghita, Județul Sibiu;

În zilele de 20 și 21 aprilie 2021 va avea loc cea de-a IV-a ediție a Târgului de Carieră Feroviară în România, în format online.

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, își propune prin acest eveniment să ofere tuturor persoanelor interesate de a-și începe sau consolida o carieră în acest domeniu șansa de a intra în contact direct cu angajatorii.

La eveniment, care se bucură de colaborarea cu câteva instituții de învățamânt cu profil tehnic, și-au anunțat prezența pâna acum următoarele companii: Alstom Transport, Grup Feroviar Român, UNICOM Tranzit, Cargo Trans Vagon, DB Cargo Romania, voestalpine Railway Systems Romania și Societatea de Transport Bucuresti STB SA.

Ce trebuie să faci pentru a participa la Târgul de Carieră Feroviară în România?

1. Să urmărești ofertele angajatorilor pe site-ul târgului
  2. Să te înscrii la interviuri prin selectarea intervalului orar în care vrei să susții interviul și să completezi datele cerute
  3. Să obții confirmarea din partea angajatorului
  4. Să îți instalezi aplicația Zoom și să te înregistrezi pentru Târgul de Carieră Feroviară în România
  5. Să accesezi Zoom cu cel puțin 5 minute înainte de ora interviului și să aștepți să fii introdus la interviu

ALSTOM Transport este deschizătoare de drumuri, având un rol important în tranziția României către un transport feroviar modern și sustenabil.

ALSTOM Transport angajează: controlor calitate; inginer proiectant instalatii electrice; inginer verificare și validare ERTMS;  manipulant marfă; electrician; electronist; strungar/ frezor; lăcătuș întreținere și reparații; buyer – achiziții; responsabil tehnic; montatori/ ajutor montatori; electromecanic/ electrician – Proiect SS&I; mecanic locomotive.

vezi oferta detaliata

GRUP FEROVIAR ROMÂN este unul dintre principalii jucători de pe piaţa concurenţială de transport feroviar de marfă din România și lider naţional al transporturilor feroviare de produse petroliere.

Oferta cu care compania vine la această ediție a târgului este compusă din:

• Anunțuri de angajare: lăcătuș montator agregate energetice și de transport (lmaet) – activitate vagoane; lăcătuș montator agregate energetice și de transport (lmaet) – activitate locomotive; electrician – activitate locomotive; șef tren; șef manevră; mecanic de locomotivă; manevrant de vagoane
  • Cursuri calificare: șef tren; manevrant vagone; magaziner
  • Calificare internă: electrician/ lmaet – reparații – activitate locomotive
  • Oportunități de carieră pentru absolvenți/masteranzi UPB – Transport, Logistică, Material Rulant și UTCB – Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri

vezi oferta detaliata

UNICOM Tranzit este un operator feroviar privat și expeditor de marfă care activează în România din anul 1994. Societatea face parte din grupul de companii Unicom Group.

UNICOM Tranzit face angajări pentru punctul de lucru Fetesti, cu contract pe perioadă nedeterminată pentru următoarele posturi: macaragiu pod rulant și automacara;  gestionar depozit piese de schimb, materiale și combustibili;  vopsitor industrial;  sudor reparații vagoane de marfă;  lăcătuș mecanic reparații vagoane de marfă;  inginer tehnolog – normator producție;  inspector de calitate;  inginer coordonator proces sudură;  inginer mecanic – prelucrări mecanice;  electrician întreținere și reparații locomotive;  lăcătuș mecanic reparații locomotive;  tehnician reparații locomotive;  inginer MR – reparații locomotive.

vezi oferta detaliată

SC Cargo Trans Vagon SA este un operator de transport feroviar de marfă care din anul 2004 desfășoară activități de ansamblu ale transportului feroviar de marfă, intern și internațional, în conformitate cu cerințele feroviare și tehnologiile specifice de transport, în condiții de compatibilitate cu sistemul de transport feroviar european.

vezi oferta detaliată

DB Cargo Romania este un operator feroviar ce asigură servicii de calitate premium, de încredere pentru clienți, viabil economic, sigur pentru angajați și atent cu mediul, printr-o flotă de locomotive și vagoane, impresionantă ca număr și performanță, precum și personal motivat și calificat.

DB Cargo Romania angajează: electrician reparații locomotive, RTV, șef tren și mecanic locomotivă.

Fiind angajat la DB Cargo Romania, ai posibilitatea de a face pasul către o carieră în Germania – e necesar să ai cunoştinţe lingvistice de limba germană sau să fii dispus să participi la un curs de limbă germană în România.

vezi oferta detaliată

Voestalpine Railway Systems Romania este singura companie furnizoare de schimbătoare și elemente de infrastructură pentru căile ferate, metrou, tramvai și companii cu linii industriale proprii.

La această ediție a târgului, compania are nevoie să angajeze inginer mecanic proiectant aparate de cale pentru fabrica sa din Buzău.

Voestalpine Railway Systems Romania încearcă permanent să creeze un mediu de lucru la fel de atractiv pentru angajații companiei pe cât este de plin de provocări. Pilonul central este o cultură corporate bazată pe respect și care are nevoie de încredere, diversitate și asumarea responsabilității.

vezi oferta detaliată

STB SA  este principalul operator de transport public de persoane din Municipiul București și Județul Ilfov și are responsabilitatea de a respecta valori, principii și reguli, în măsură să asigure un transport public de calitate.

STB SA face angajări pentru următoarele posturi: electrician întreținere și reparații; electromecanic; mecanic auto; electrician auto; vopsitor auto; sudor; lăcătuș; tinichigiu.

vezi oferta detaliată

Pentru a asigura succesul acestui eveniment, CFiR colaborează cu instituții de învățământ din toată țara, dar și cu asociații profesionale și patronale, având deja protocoale de colaborare cu Facultatea de Transporturi din cadrul UPB, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB, Universitatea din Craiova, Asociația Inginerilor Feroviari din România – AIFR® și Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

De asemenea, CFiR este susținută în demersul de promovare a Târgului de Carieră Feroviară în România de către partenerii săi media, AGERPRES și Club Feroviar.

Urmăriți-ne pe site, newsletter-ul săptămânal  și/sau social media: Facebook, Twitter și Linkedin pentru a afla noutăți despre Târgul de Carieră Feroviară în România: când încep înscrierile pentru interviuri și ce alți angajatori vor mai fi prezenți la târg.

Pentru mai multe informații despre târg, ne puteți contacta la adresa de email targ@cfir.ro sau prin chat-ul de pe www.cfir.ro, disponibil în intervalul orar 09-17, de luni până vineri.