COD GALBEN: 08-05-2021 ora 10 Intre 10:30 si 16:30 se va semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze de 55...65 km/h, izolat 70 km/h. in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 08-05-2021 Intre 09:00 si 12:00 se va semnala local și temporar, intensificări ale vântului cu viteze de 55...65 km/h in Județul Buzău, Județul Teleorman; COD GALBEN: 08-05-2021 Intre 09:00 si 15:00 se va semnala local și temporar, intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși 55...65 km/h in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 08-05-2021 Intre 09:00 si 12:00 se va semnala local intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55...65 km/h in Județul Dolj, Județul Mehedinţi; COD GALBEN: 08-05-2021 Intre 08:25 si 12:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...110 km/h in Județul Gorj, Județul Vâlcea;

Sanatatea unui caine se bazeaza in mare masura pe cunostintele proprietarului. Daca animalul de companie nu este ingrijit corespunzator, consecintele pot fi cumplite. Sute de microorganisme traiesc in interiorul tractului digestiv al cainelui. Aceasta colectie de bacterii si microbi este cunoscuta sub numele de microbiom intestinal. Microbiomul poate afecta greutatea, digestia, absorbtia nutrientilor si chiar sanatatea mintala a cainelui tau.

Un microbiom dezechilibrat poate provoca tulburari precum boala inflamatorie a intestinului. Pentru a preveni tulburarile gastrointestinale, trebuie sa imbunatatesti starea de sanatate si digestia cainelui tau. Enumeram cateva modalitati prin care poti contribui la bunastarea animalului tau de companie.

Nu hrani cainele cu ceea ce consumi tu

Acesta ar putea fi cel mai evident sfat din lista noastra, dar si cel mai greu de aplicat. Oferindu-i cainelui alimente destinate consumului uman, ii poate afecta stomacul, digestia si sanatatea generala. Animalele de companie care mananca numai hrana super premium pentru caini au o stare generala de sanatate mult mai buna.

O dieta completa si echilibrata

Chiar daca sunt animale carnivore, fructele si legumele sunt extrem de hranitoare pentru caini. Dieta unui caine sanatos ar trebui sa contina alimente care ajuta la mentinerea unui echilibru intre aciditate si alcalinitate. Proteinele din carne sunt esentiale, dar o dieta bazata doar pe proteine poate provoca aciditate in exces, ducand la inflamatie si alte complicatii conexe, cum ar fi artrita. Fructele si legumele, cum ar fi mere, broccoli, pepene verde, salata verde si un sortiment de ierburi, vor contribui la imbunatatirea sanatatii articulatiilor si vor sprijini functia creierului. Hrana uscata super premium pentru caini de la https://pentruanimale.ro/hrana-uscata-caini/acana te va ajuta sa-i asiguri cainelui tau toti nutrientii de care are nevoie pentru o stare de sanatate generala buna.

Un mediu alcalin este crucial pentru sanatatea orgenelor interne ale cainelui tau, cum ar fi inima, ficatul, vezica biliara si rinichii. Adaugarea unor alimente bogate in fibre, cum ar fi orezul brun, va ajuta la digestia generala. Este important sa creezi un program alimentar pentru a te asigura ca blanosul tau are o dieta echilibrata pe tot parcursul zilei.

Exercitii regulate

Cainii sunt printre cele mai active animale de companie si le place sa alerge si sa se joace. Prietenul tau canin are nevoie de miscare. Fie ca este vorba de o plimbare, alergare, drumetie sau joaca in locurile special amenajate pentru caini, este important ca blanosul tau sa fie activ in mod regulat. Exercitiile fizice si plimbarile ajuta la mentinerea activa a muschilor, oaselor si articulatiilor cainilor si contribuie la sanatatea inimii.

Timp de calitate

A avea grija de cainele tau se extinde dincolo de nutritie si exercitii fizice. Un caine are nevoie de atentie, interactiune si dragoste. Dupa o zi incarcata, ar trebui sa petreci timp de calitate cu prietenul tau patruped, indiferent daca este vorba despre o plimbare sau un moment de relaxare pe canapea. Cainele tau se va bucura enorm de atentia pe care i-o acorzi. In plus, este dovedit stiintific ca petrecerea timpului cu animalul de companie te poate ajuta sa reduci stresul si anxietatea.

S.C. Complete Web Solutions S.R.L.