Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

In situatia in care locuinta sau gospodaria in care locuiti impreuna cu familia nu este racordata la sistemul centralizat de alimentare cu apa veti avea nevoie sa gasiti solutia optima pentru a furniza apa pentru respectivul amplasament. In majoritatea localitatilor din mediul urban si in anumite localitati apartinand mediului rural exista astfel de sisteme centralizate pentru furnizarea apei in cazul locuintelor. Insa exista numeroase localitati si comunitati unde apa potabila nu este furnizata cu ajutorul acestor sisteme centralizate de alimentare cu apa.

 

Pentru a oferi confortul de care are nevoie intreaga familie si pentru a avea acces permanent la apa exista diferite solutii. Cea mai la indemana alegere o reprezinta montarea unei pompe submersibile de apa. Aceste echipamente sunt mai eficiente chiar si decat un hidrofor datorita faptului ca pot aduce apa din panza freatica aflata la mari adancimi si in acelasi timp consumul de energie in timpul functionarii este unul mult mai redus decat in cazul hidroforului. In consecinta, vorbim despre o functionare mai eficienta si o mai mare eficacitate din perspectiva costurilor de functionare in cazul unei pompe submersibile de apa.

 

Pe langa avantaje precum eficienta pompei de ape si a costurilor reduse pe durata functionarii, o pompa submersibila de apa ofera si alte avantaje precum un randament excelent in furnizarea unui debit ridicat de apa, un randament foarte bun in ceea ce inseamna presiunea apei in cadrul gospodariei, dar si functionarea silentioasa. Toate aceste avantaje sunt datorate principiilor de functionare a pompelor submersibile de apa.

 

 

Caracteristici tehnice si principii de functionare

Pentru ca o pompa submersibila de apa sa functioneze in parametrii optimi timp indelungat si fara a suferi avarii este important de tinut cont de caracteristicile tehnice ale acestor pompe de apa. Adancimea maxima de imersiune a unei pompe de apa este de 150 de metri, iar temperatura lichidului pompat trebuie sa fie de maxim 35 de grade Celsius.

 

De asemenea, trebuie avut in vedere continutul de nisip maxim pentru functionarea pompelor de apa curata, si anume valoarea maxima de 150 de grame per metru cub. In functie de pozitionarea pompei de apa, daca se are in vedere functionarea in pozitie orizontala a acesteia, se recomanda pompele cu motoare de pana la 5,5 CP / 4 Kw inclusiv.

 

Avand in vedere aceste caracteristici tehnice in privinta pompelor submersibile de apa, trebuie spus ca randamentul foarte bun al acestora are la baza motorul acestor echipamente furnizate de hidropompe.ro. Puterea foarte mare a motorului are capacitatea de a impinge apa catre suprafata de la mari adancimi.

 

Fie ca vorbim despre alimentarea cu apa a unei gospodarii, fie ca vorbim despre sistemele de irigatii, pompele submersibile de apa se dovedesc a fi extrem de eficiente. Motorul pompelor submersibile este inchis intr-o carcasa ce vine sa protejeze motorul. Alte componente ale unei pompe de apa de adancime includ elementele care asigura etanseitatea motorului, valvele si supapele menite a regla presiunea apei, dar si fiting-urile care fac legatura intre pompa si sistemul de tevi alcatuind instalatia sanitara.

 

In momentul in care motorul functioneaza acesta pune in miscare axul pompei, iar apa este impinsa catre suprafata. Nivelul de presiune a apei este asigurat cu ajutorul functionarii rotoarelor instalate in cadrul pompei de apa. Rotoarele pompelor submersibile pot fi de tip radial sau cu surub. Functionarea corespunzatoare a pompelor de apa submersibile recomanda de asemenea includerea unei supape de sens fie in interiorul pompei, fie deasupra acesteia. Aceasta supapa de sens are rolul de a oferi o presiune constanta a apei si evitarea loviturilor de berbec.

 

Montarea si instalarea unei pompe submersibile

In contextul in care ati ajuns la parerea ca cea mai buna alegere pentru asigurarea apei la nivelul gospodariei o reprezinta o pompa submersibila de apa este important sa aveti in vedere modul de montare si de instalare a unui astfel de echipament.

 

In cazul puturilor sau a fantanilor coborarea pompei la adancime trebuie sa fie facuta doar dupa ce v-ati asigurat de faptul ca intreaga suprafata a tubulaturii pompei poate fi coborata in adancime si nu exista ingustari sau alte obstacole. In acest sens se recomanda verificarea diametrului interior al forajului si diametrul exterior al pompei. Este nevoie ca diferenta dintre cele doua diametre sa fie suficient de mari pentru a permite pompei submersibile sa fie coborate fara dificultate in putul forat. De cele mai multe ori fisa tehnica mentioneaza valoarea care trebuie sa fie in cazul diametrului putului forat.

 

Un al doilea aspect foarte important in montarea si instalarea unei pompe submersibile de apa este adancimea de imersie. Astfel, in cazul unui foraj folosit pentru alimentarea cu apa trebuie avuta in vedere distanta dintre suprafata apei si gura forajului in momentul in care pompa nu functioneaza, acest lucru reprezentand nivelul hidrostatic ale apei.

 

De asemenea, trebuie tinut cont si de distanta de la gura putului forat pana la suprafata apei atunci cand pompa submersibila se afla in functiune, acest lucru reprezentand nivelul hidrodinamic. Foarte important de mentionat este faptul ca pompa trebuie sa fie complet imersata in apa pe durata functionarii sale datorita faptului ca motorul pompelor submersibile se raceste in apa si etajele pompelor submersibile multietajate sunt lubrifiate de apa la 2900 rotatii pe minut.

 

Pentru o montare optima partea superioara a pompei trebuie sa aiba o distanta minima de 30 de cm sub nivelul hidrodinamic, insa pentru o eficienta si mai buna este indicata o cota de 2-3 metri sub nivel hidrodinamic al pompei, daca acest lucru este permis de nivelul coloanei de apa.

 

Nu in ultimul rand, instalarea pompei trebuie facuta la o distanta minima de 0,5-1 metru de fundul forajului unde este amplasata pompa de apa. Trebuie subliniat faptul ca inainte de instalarea motorului pompei submersibile trebuie sa va asigurati ca acesta nu este conectat la reteaua de alimentare.

 

In situatia in care considerati ca montarea unei pompe submersibile pe cont propriu nu este cea mai buna optiune, atunci puteti sa va indreptati atentia inspre expertiza unor profesionisti in domeniul pompelor submersibile si anume HidroPompe. Puteti beneficia de servicii de montaj si instalare a pompelor submersibile, dar si de servicii de intretinere sau de reparatii, daca este nevoie pentru pompele deja montate, daca alegeti sa apelati la serviciile unei firme specializate in acest domeniu.

 

 

www.hidropompe.ro

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.