

COD GALBEN: 06-05-2025 ora 10 Intre 6 mai, ora 12 – 7 mai, ora 03Fenomene vizate se va semnala 6 mai, ora 12 – 7 mai, ora 03Fenomene vizate COD PORTOCALIU: 06-05-2025 ora 20 Intre 20:50 si 22:00 se va semnala Grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului. in Județul Dolj, Județul Mehedinţi;
De fiecare dată când vrei să vezi dacă blana animalului tău nu a fost invadată de căpușe, uită-te cu atenție în zona gâtului, pe cap, în jurul urechilor, a picioarelor și între degete.
Mușcătura de căpușă este greu de observat, odată ce căpușă se desprinde de pe pielea animalului. De regulă, mușcătura de căpușă nu este dureroasă. Vei ști că blanaanimalului este invadată de căpușe doar dacă observi paraziții, ori dacă prienetenul tău necuvântător îți da câteva semne de disconfort.
În sezonul cald, este indicat să verifici zilnic blana animalului, pentru a te asigura că nu are căpușe.
Căpușele, pe lângă faptul că invadează blana animalului, sug sânge și provoacă disconfort, mai sunt periculoase și din cauza faptului că pot transmite multe boli. De multe ori, căpușele pot fi purtătoare ale bolii Lyme care se transmite atât de la animal la animal, dar și de la animal la om, prin mușcătură.
Boală Lyme este o infectie bacteriană periculoasă și printre simptomele la animal se numără starea de letargie, articulații umflate și alte semne.
Căpușele sunt de multe ori greu de observat atunci când își fac apariție în blana animalului și până când nu se umflă cu sângele câinelui sau piscii, probabil nu le vei observa cu ușurință. Din acest motiv este indicat să verifici blana animalului de companie cu regularitate, chiar zilnic în perioadele calde din an. Este foarte important să îndepărtezi căpușe cât mai rapid pentru a reduce cât mai mult orice risc.
Atunci când se atașează de pielea animalului sunt foarte mici, cât capătul unui bold, însă pe măsură ce se hrănesc cu sângele animalului, se umflă și devin mari, având o culoare gri-albăstrui sau violet. După ce se umflă cu sânge pot ajunge și la dimensiunea de 1 centimetru.
Poți ține căpușele la distanță de animalul tău de companie, luând măsuri de precauție din timp. Una dintre cele mai bune metode o reprezintă produsele antiparazitare cu efect rapid în omorârea căpușelor. Există atât produse pentru câini cât și produse antiparazitare pentru pisici. Zgărzile sunt o soluție eficientă pentru ținerea la distanță a căpușelor și pot fi luate din petshop.
O altă metodă pentru a reduce riscul infestarii cu căpușe o reprezintă evitarea zonelor în care sunt mulți paraziți de acest fel. Căpușele sunt de regulă în zonele împădurite și mlăștinoase, mai ales acolo unde este iarbă înaltă și deasă. Dacă zona în care locuiți este plină de căpșue, încearcă să ții animalul cât mai departe de vegetație și plimbă-l doar pe alee.
Dacă locuiți la casă și grădina are multă vegetație, fă o verificare atentă și a zonelor de aici pentru că este posibil să găsești locuri în care sunt căpușe. Păstrează grădina cât mai bine curățată, îndepărtează iarbă foarte înaltă. Dacă grădina este invadată de căpușe și nu este suficient tăierea arbuștilor foarte deși și a ierbii înalte, pote fi necesar să aplici tratamente speciale împotriva căpușelor. Ține cont de specificațiile de pe ambalajul acestor produse și nu lăsa câinele sau pisica să iasă în grădină o perioadă.
Date de contact: https://www.megapet.ro/ , [email protected]
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.