Cei care vor căuta geamuri termopan pe internet vor avea supriza să observe că în primele rezultate sunt siteurile marilor firme de bricolaj, de anunțuri sau de intermediere, siteuri ce nu le oferă posibilitatea de a obține prețuri exacte pentru configurațiile dorite de uși și ferestre termopan. Astfel că mulți dintre ei se vor orienta modificând căutarea în "geamuri termopan pret", practic adăugând cuvântul preț la expresia "geamuri termopan" și astfel vor obține accesul la siteuri ce conțin scripturi de tip "calculator termopane".

Un astfel de soft online, simplu de utilizat este și calculatorul de prețuri pentru termopane este și cel realizat de firma Delfin Software. Firma Delfin Software a realizat și un calculator de preturi rulouri exterioare, o aplicație web care însă nu are același grad de complexitate.

Model calculator de prețuri geamuri termopan

Scriptul calculator termopane pentru tâmplărie pvc cu geamuri termopan este realizat folosind html, css, js, ajax, php și mysql și poate funcționa de sine stătător sau poate fi integrat în CMS-uri, WordPress de exemplu; de asemenea el poate fi inclus în toate paginile sau doar în anumite pagini web dintr-un site. Exemple de calculator pret geamuri termopan:

1. site simplu (doar html), în care calculatorul de preturi geamuri termopan este inclus în toate paginile ca în siteurile http://www.geamuri-termopane.net/preturi-termopane.html sau http://www.geam-termopan.net/termopane_preturi.html
  2. site doar html, calculatorul online de termopane este inclus în pagina de realizare prețuri https://www.termopan.org/calculator-termopane.html, dar nu și în pagina de prezentare a unei ferestre termopan
  3. CMS (WordPress), calculatorul de pret geamuri termopan inclus în toate paginile siteului www.geamuri-termopane.com care este sub forma unui blog
  4. CMS (WP): în pagina de start a siteului calculator-termopane.com avem inclus calculatorul de prețuri termopane, iar pe alte pagini din același site (termopane preturi sau geamuri termopan de ex.) sunt doar informații generale despre prețuri termopane , geamuri termopan șamd vizitatorii ajungând la aplicația web de calcul preț termopane prin intermediul linkurilor interne.

Model calculator de prețuri geamuri termopan pentru Wordpress

Indiferent de soluția aleasă principiul de calcul al prețului pentru geamurile termopan este aceeași, iar din teste se poate observa că pot fi diferențe mari de preț al termopanelor pe mp (metru pătrat) între diferitele configurații de ferestre și uși în funcție de marca (producătorul), culoarea (alb este mai ieftin) și tipul profilului de tâmplărie pvc  (număr de "camere", grosimea lui și a armăturii) sau modelul ferestrei/ușii termopan. Pentru multe din accesorii (jaluzele verticale sau orizontale, glafuri, plase contra insectelor etc.) în general prețul este ofertat la metru pătrat sau liniar. Pentru rulouri exterioare pretul este însă calculat ceva mai complex, fiind necesar un calculator de prețuri rulouri exterioare precum cel din  siteul rulouri.org.

Mai multe informații despre componentele și parametrii unei ferestre termopan le puteți găsi la pagina "geamuri termopan pret" de pe blogul lui Marius Apetrei, realizatorul acestui soft, iar despre modul cum se poate configura o fereastră cât mai ieftină se poate afla în pagina alocată aplicației web de calculator termopane din cadrul aceluiași site.

Delfin Software