S.C. ITALPLAST GROUP SRL., în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Dezvoltarea și modernizarea capacității de producție a ITALPLAST GROUP SRL prin investiții în echipamente ultraperformante și ecoeficiente”, cod SMIS 114688, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.2- ” Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

Obiectivul general al proiectului: Îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în cadrul societății ITALPLAST GROUP S.R.L prin achizția de echipamente ultraperformante și ecoeficiente într-o perioadă de 30 luni.

Obiectivele proiectului au fost:

OS 1 Extinderea capacității de producție în cadrul societății ITALPLAST GROUP S.R.L prin achiziția de active corporale și necorporale specifice și montarea acestora la locul de implementare al proiectului în Sat Buciumeni, Oraş Budeşti, Județ Călăraşi în vederea desfășurării activității aferente codului CAEN 3832 – Recuperarea materialelor reciclabile sortate.;

OS 2 Cresterea profitabilității societății ITALPLAST GROUP S.R.L prin modernizarea procedurii de producție aferente activității prestate ca urmare a implementării proiectului de investiții propus în termen de 30 luni în Sat Buciumeni, Oraş Budeşti, Județ Călăraşi.

Valoarea totală a proiectului este de 6.721.713,34 lei, valoarea sumei nerambursabile este de 3.696.278,67 lei, din care suma de 3.141.836,87 lei reprezintă contribuția din FEDR .

Rezultatele obținute în urma implementării proiectului:

1. Cresterea competitivității economice a societații prin achiziția de echipamente noi ultraperformate și ecoeficiente.

2. Dezvoltarea resursei umane prin crearea de noi locuri de muncă.

3. Obținerea unei certificări pe produs în vederea consolidării poziției societății pe piata internă și internațională.

4. Recertificarea sistemelor de management ale societății prin obținerea de certificare ISO 9001/140001

5. Dezvoltarea capacității administrative prin contractarea de servicii specializate.

Impactul proiectului la nivel local (Sat Buciumeni, Oraş Budeşti, Județ Călăraşi) a constat în:

•          Promovarea principiilor privind egalitatea de gen, nediscriminarea, accesibilitatea persoanelor cu dizabilități, promovarea drepturilor persoanelor din categorii defavorizate (grup vulnerabil).

•          Reducerea gradului de poluare și emisii CO2 prin utilizarea de echipamente noi și panouri fotovoltaice, eficiente energetic, utilizarea eficientă a resurselor.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: Sat Buciumeni, Oraş Budeşti, Strada Mircea Cel Bătrân, Nr. 5, Judet Călăraşi, România, telefon: 0769383235, e-mail: office@italplast.eu