Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

 

Sursa imagine: https://www.pexels.com/photo/coffee-writing-computer-blogging-34600/

 

 

Externalizarea serviciilor de IT (sau outsourcing-ul) este una dintre deciziile de business pe care companii precum Google, Apple, sau Facebook, le-au făcut pentru a-și îmbunătăți atât procesele interne, cât și externe. De altfel, din 2018, Google a reușit performanța de a avea mai mulți contractori decât angajați direcți. Sunt multe motive pentru care companiile preferă să externalizeze serviciile de IT, însă două ies în evidență - îmbunătățește eficiența raportului cost-timp și expertiză calificată din partea unei echipe de profesioniști.

 

 

 

În cele mai multe cazuri, companiile ce apelează la externalizarea serviciilor de IT aleg să facă acest pas pentru că a devenit o necesitate. De cele mai multe ori, în societatea extrem de agilă din zilele noastre, care pune presiune pe companii să livreze produse noi și optimizate pentru client, singura modalitate de a crește în mod sustenabil este să delegi către un furnizor de încredere.

 

Externalizarea serviciilor de IT are multe beneficii pentru companii, însă patru dintre acestea ies în evidență: atenția mărită pe procesele importante de business; controlul mult mai bun al cash flow-ului; scăderea cheltuielilor cu personalul și acces la noi resurse.

 

 

  1.  Atenție mărită pe procesele importante de business

 

Poate cel mai important beneficiu al externalizării serviciilor de IT este faptul că te ajută să-ți eficientizezi activitățile și să îți canalizezi eforturile în dezvoltarea business-ului. Pe măsură ce compania ta se dezvoltă, ai nevoie de soluții IT care să vină în sprijinul activităților pe care le ai în piață.

 

Orice companie, indiferent de mărimea ei, pentru a deveni mai eficientă ar trebui să urmărească să-și automatizeze procesele repetitive, cum ar fi facturarea sau activitățile din cadrul departamentului de resurse umane. De asemenea, prin integrarea unei companii către care să fie externalizate serviciile de IT, un business poate să scaleze foarte rapid prin soluții software create în funcție de nevoile sale specifice, cum ar fi un sistem de marketing, CRM sau management al conținutului.

 

Scopul final este acela de a utiliza cunoștințele și tehnologia disponibilă specialiștilor de IT în folosul tău, în funcție de un cost fix, pe care-l cunoști de la bun început.

 

  1.  Controlul mult mai bun al cash flow-ului

 

 

Atunci când apelezi la externalizarea serviciilor de IT convertești un cost fix (salariul full-time al unui specialist în IT) într-un cost variabil (costul variază în funcție de serviciile pe care le dorești). Astfel, ai oportunitatea de a investi în alte părți ale business-ului. Poți canaliza surplusul de venituri într-un produs nou, intern sau extern, în training-uri pentru angajați, mărirea unui departament cheie, sau teste de piață.  

 

De asemenea, investitorii sunt mult mai înclinați să aleagă o companie care are un cash flow stabil, ce-i permite să investească în activități care generează venituri în plus companiei. Un business care nu este limitat de costurile fixe devine flexibil și poate lua decizii rapide, astfel încât să se adapteze oricăror condiții de piață.

 

Mai mult, prin externalizarea serviciilor de IT, nu mai trebuie să investești în tehnologie sau infrastructură. Spre exemplu, dacă alegi o companie precum Roweb, echipele dedicate au acces la toate resursele necesare pentru a crea o soluție completă, de la 0, indiferent de complexitatea ei, pentru orice tip de industrie: recrutare și HR, imobiliare, retail și e-commerce, turism și ospitalitate, caritate și ONG-uri, asociații, asigurări, servicii financiare, comercializarea echipamentelor IT, transport și logistică, e-health, tranzacționarea și reutilizarea echipamentelor tehnice, printre altele.

 

  1. Scăderea cheltuielilor cu personalul

 

Angajarea și trainingul unui angajat nou este scump, mai ales pentru proiectele scurte, iar angajații temporari rareori produc calitatea de care ai nevoie pentru a demara un proiect de impact în piață. Atunci când alegi să externalizezi serviciile de IT, transformi costurile fixe de muncă în unele variabile, ceea ce înseamnă că plătești doar pentru ceea ce folosești. Astfel, obții o flexibilitate a personalului care îți permite să obții cea mai bună calitate, pentru cel mai mic preț, comparativ cu a angaja un specialist ce îți bifează toate criteriile.

 

Externalizarea serviciilor de IT îți permite, de asemenea, să scalezi costurile, atunci când treci printr-o perioadă dificilă sau foarte bună, astfel încât să îți asiguri un buget care se poate adapta pentru orice condiție de piață.

 

De asemenea, un proiect complex necesită mai mult decât o echipă de programatori - are nevoie și de un designer, dar și de un manager de proiect. Rareori găsești această formulă disponibilă pentru angajare într-un timp scurt. Prin externalizarea unui proiect complex de IT, o companie precum Roweb îți poate oferi o echipă dedicată completă, cu experiență, care lucrează foarte bine împreună și se poate adapta după nevoile tale.

  1.  Acces la noi resurse

Angajarea unui specialist de IT implică niște costuri mari, mai ales în găsirea unui specialist care să aibă cunoștințele necesare pentru compania ta. Pe lângă resursele financiare și de timp, dar și cele umane implicate în găsirea și introducerea lui în companie, va trebui să îi oferi timp de adaptare în cadrul companiei. Însă, problema cea mai mare este că un specialist în IT este specializat într-o anumită arie de competențe. Astfel, dacă o soluție din cadrul companiei a fost dezvoltată pe o tehnologie cu care nu este familiar, specialistul în IT va avea nevoie de timp pentru a-și putea însuși un nou limbaj de programare, ceea ce înseamnă costuri în plus.

 

Experții din cadrul companiilor care sunt specializate în oferirea de servicii de IT în regim de outsource (externalizat), dețin cunoștințele, expertiza și experiența necesară pentru orice tip de proiect. De asemenea, experții din cadrul acestor companii se concentrează pe o arie specifică, astfel încât ei sunt la curent cu ultimele noutăți în materie de tehnologie și își dezvoltă continuu setul de skill-uri necesar pentru a fi cât mai eficienți.

 

De asemenea, o companie care este specializată în outsourcing IT (externalizare servicii IT) are acces la experți cu o multitudine de skill-uri, de care poate nu ai nevoie în prezent, însă o dată cu creșterea business-ului, vei avea nevoie de soluții mai complexe și acces rapid la personal calificat.

Vrei să începi un proiect?

Roweb are peste 127 de dezvoltatori și îți poate oferi o echipă completă de dezvoltatori software cu experiență, cu mai mult de 10 ani doar în Roweb, care dețin și capacitățile tehnice pentru a rezolva problemele particulare cu care se confruntă compania.

Vei beneficia de experiența a peste 17 ani de când sunt pe piață, cu echipe care fac parte din Roweb încă din 2004 și sunt specializați în industrii precum: recrutare și HR, imobiliare, retail și e-commerce, turism și ospitalitate, caritate și ONG-uri, asociații, asigurări, servicii financiare, comercializarea echipamentelor IT, transport și logistică, e-health, printre altele.

 

 

roweb.ro

 

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.