

COD GALBEN: 01-05-2025 ora 18 Intre 18:40 si 20:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50…60 km/h, descărcări electrice, grindina și averse ce vor acumula 10...15 l/mp. in Județul Giurgiu; COD GALBEN: 01-05-2025 ora 18 Intre 18:10 si 19:10 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50…60 km/h, descărcări electrice, grindina și averse ce vor acumula 10...15 l/mp. in Zona joasă a județului Argeş, respectiv zona localităților, Județul Argeş, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman;
Înțelegerea aminoacizilor – ce sunt aminoacizii?
Pentru a funcționa normal, organismul nostru are nevoie de aminoacizi - compuși care stau la baza formării proteinelor și care contribuie la menținerea stării de sănătate. Din acest articol, vei citi mai multe despre:
Aminoacizii sunt compușii organici care stau la baza proteinelor. Atunci când consumăm un aliment care conține proteine, sistemul nostru digestiv le va descompune în aminoacizi. Ulterior, corpul folosește aminoacizii în combinații diferite pentru a putea îndeplini funcțiile vitale necesare unei funcționări optime.
Organismul nostru are nevoie de 20 de aminoacizi diferiți, dintre care 9 sunt clasificați ca fiind esențiali (este nevoie ca aceștia să fie obținuți prin alimentație), în timp ce restul de 11 aminoacizi sunt neesențiali (aceștia sunt produși în mod natural de organism).
Beneficiile amino-acizilor esențiali
Aceștia sunt vitali pentru sănătatea noastră, având un rol important în:
Pe de altă parte, deficitul de aminoacizi poate duce la:
4 aminoacizi esențiali de care ai nevoie
L-arginina
Este un aminoacid utilizat pentru sinteza proteinelor și a altor procese metabolice esențiale, având beneficii precum:
Fosfoserina
Este un aminoacid fosforilat, cu rol în biosinteza fosfoaminolipidelor prezente în țesutul nervos. Fosfoserina este necesară pentru funcționarea normală a sistemului nervos, combaterea stresului și a oboselii psihice, revenirea din stări de convalescență sau stări de slăbiciune.
Glutamina
Are un rol important în funcționarea normală a sistemului nervos și a celui digestiv. Aportul acestui aminoacid este esențial mai ales în perioadele în care suferim de stres, surmenaj intelectual, oboseală fizică și psihică etc.
Glutamina are, așadar, următoarele beneficii:
Glutamina poate fi obținută de organism din carnea roșie, lactate, pește, precum și din legumele verzi, însă în momentele în care ne confruntăm cu un nivel mare de stres, este indicat să suplimentăm cantitatea de glutamină prin administrarea unor suplimente alimentare care să conțină acest aminoacid.
Asparagina
Denumirea acestui aminoacid este asociată cu obținerea sa din sucul de sparanghel, având un rol esențial în biosinteza glicoproteinelor.
Rolurile Asparaginei sunt:
Deficiența de Asparagină se manifestă printr-un metabolism lent și prin incapacitatea de a produce și excreta ureea (produs final al metabolismului proteic, eliminată prin urină), ceea ce poate duce la depresie, stări de confuzie și dureri de cap.
Alege Benesio TonicoForte pentru un organism puternic
Deși aminoacizii esențiali pot fi obținuți prin alimentație, în perioadele în care organismul nostru este suprasolicitat, din diferite motive, este indicat să suplimentăm aportul de aminoacizi prin administrarea unor suplimente alimentare
Benesio Tonico Forte conține 4 aminoacizi (Arginina, Fosfoserina, Glutamina, Asparagina) și Vitamina B12, fiind un supliment alimentar fără zahăr, pe bază de îndulcitor.
Vitamina B12 contribuie la:
Benesio Tonico Forte este recomandat pentru surmenaj fizic și intelectual, convalescență și stări de slăbiciune.
Dacă suferi de afecțiuni cronice sau urmezi un tratament medicamentos de lungă durată, cere sfatul medicului sau farmacistului înaintea utilizării acestui supliment alimentar.
Date de contact: https://www.catena.ro/ , <mailto:[email protected]> [email protected]
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.