Alegerea companiei potrivite de factoring este o decizie critică pentru afacerea dvs. Această decizie trebuie luată cu atenție.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac potențialii clienți este trimiterea unei cereri către fiecare companie de factoring cu care vorbesc. Trimiterea prea multor cereri și gestionarea mai multor propuneri poate fi confuză și poate dura mult timp.

În schimb, sunați la un anumit număr de companii de factoring până când găsiți două sau trei care corespund criteriilor dvs. Apoi, trimiteți o cerere numai la aceste companii. Această abordare este mai eficientă și vă oferă propuneri de factoring mai competitive.

Piața de factoring este competitivă, ceea ce este bine pentru clienți. Luați în considerare obținerea de cotații de la cel puțin două sau trei companii. Apoi comparați-le pentru a determina care dintre acestea oferă cea mai bună valoare.

Rețineți că prețul/ rata nu este singurul lucru la care ar trebui să vă uitați. Examinați propunerile în ansamblu și comparați-le punct cu punct.

De cât timp sunt în afaceri?

Prima întrebare care trebuie adresată unei companii de  factoring este de cât timp este pe piață. În această industrie, longevitatea contează. Doriți să colaborați cu o companie care știe să gestioneze un portofoliu de factoring și care poate face față recesiunilor economice.

Colaborați cu o companie care funcționează de cel puțin 5 ani. Mai mult este mai bine, evident. Este în regulă să lucrezi cu o companie care își desfășoară activitatea de mai puțin timp. Cu toate acestea, verificați dacă este deținut și administrat de profesioniști cu experiență din industrie. Instant Factoring are o experiență individuală de peste 10 ani în domeniu, înregistrând în total un număr de peste 1.000.000 de facturi procesate.

Lucrează cu companii din industria dvs.?

Deși majoritatea companiilor de factoring se prezintă ca generaliști, majoritatea au câteva industrii în care sunt specializate. Compania dvs. este cel mai bine deservită dacă lucrați cu un factor care cunoaște bine detaliile industriei dvs. Există o modalitate simplă de a afla aceste informații – întrebați specialiștii în factoring.

Lucrează cu companii de mărimea ta?

Cele mai multe companii de factoring fac publicitate că pot finanța companii de orice dimensiune. Deși ar putea avea fonduri pentru a urmări aceste oportunități, nu au întotdeauna expertiza. Ca și în cazul întrebării anterioare, cel mai bine este să aflați direct de la compania respectivă.

Procesul de cerere de factoring

Solicitarea pentru un program de factoring este mult mai ușoară decât aplicarea pentru o linie de credit comercială. Atâta timp cât aveți toate documentele necesare, procesul durează de obicei câteva zile. Fiecare companie de factoring este diferită. Unele pot cere alte rapoarte, în timp ce altele nu.

Digital Metrics SRL