Sursă foto: https://unsplash.com/photos/UUsQk_9bdR8

Amenajarea unui spațiu dedicat pentru munca de acasă sau pentru activitățile necesare trebuie să aibă un loc separat față de restul mobilei. Casa este locul în care tu dorești să te relaxezi, o casă primitoare care să îți ofere liniștea de care ai nevoie.

Cum poți amenaja un birou productiv acasă

Munca de acasă uneori poate fi mai obositoare decât cea de la birou. Sunt multe elemente care te distrag: accesul frecvent la internet și telefon mobil, cărțile, animalele de companie, partenerul, canapeaua, balconul și priveliștea din acesta. Astfel, un birou ar trebui poziționat separat pentru a te ajuta să îți menții concentrarea.

Lista următoare prezintă cele mai interesante și creative idei prin care îți poți amenaja biroul de acasă pentru a fi util nevoilor tale și personalizat:

Păstrează un loc curat

Ca să știi de unde să începi cu modernizarea și amenajarea spațiului tău de muncă de acasă trebuie să știi care sunt articolele de papetărie, accesoriile, uneltele, și celelalte dispozitive pe care trebuie să le aranjezi.

Nu rămâne atașat de lucrurile pe care nu le folosești. Dacă ai diverse foi pe care ai scris anumite informații încearcă să le recitești pentru a vedea dacă mai sunt de actualitate sau dacă mai ai nevoie de ele.

Alege scaunul de birou potrivit

În cadrul unei zile de muncă petreci mult timp stând pe un scaun. Acest lucru este foarte important, nu doar pentru sănătatea ta, cât și pentru confortul tău. Alege un scaun de birou https://www.scauneonline.ro/scaune-de-birou de calitate și rezistent.

Un scaun de birou bun, ergonomic, îți oferă libertatea de a-i putea schimba poziția în funcție de cum te simți tu mai bine. Alege un scaun cu spătar care te va ajuta să ai o poziție sănătoasă, alături de o tetieră reglabilă pentru gât.

Folosește un organizator pentru documente

Organizarea foilor te ajută să ai un birou ordonat fără prea mult efort. Alege dosare sau mape în care să îți organizezi documentele, tăvițe pentru coli, bibliorafturi, sau sertare mobile.

Folosește un organizator de perete

Dacă biroul tău este prea mic sau simți că ai nevoie de mai mult spațiu, poți organiza accesoriile de birou cu ajutorul unui organizator de perete. Pe acesta poți atașa și alte articole dragi ție precum poze sau diferite texte motivaționale.

Organizează-ți cablurile într-un stil smart

Cablurile oferă un aspect neplăcut și neîngrijit al biroului atât timp cât sunt așezate aleatoriu. Conceptul de „cable management” înseamnă un spațiu special pentru cabluri și este specific multor birouri. Totuși, dacă biroul nu are acest spațiu, cablurile pot fi organizate cu ajutorul:

• unei cutii de depozitare cu găuri de intrare-ieșire a cablurilor;
  • unor coliere de plastic care să țină cablurile într-un singur loc;
  • un organizator de cablu spiralat;
  • un ghidaj pentru cabluri.

Alege corpul de iluminat potrivit

O sursă de lumină potrivită pentru biroul tău te poate face să te simți mai confortabil și mai puțin obosit în timpul orelor de muncă. Încearcă o lampă de birou care să nu îți ocupe mult spațiu. Alege o lampă care își poate schimba intensitatea luminii.

Personalizează-ți biroul

Fie că este vorba despre biroul de acasă sau biroul de la sediu, acesta va fi mai primitor pentru tine dacă este aranjat pe placul tău:

• Pune poze cu tine din diferite plecări în concediu, cu familia sau cu prietenii;
  • Atașează poze sau mesaje motivaționale care te definesc;
  • Dacă îți plac plantele, alege o plantă suculentă pentru a-ți înflori biroul.

Lista aceasta cuprinde câteva trucuri care pot spori productivitatea și păstra un mediu plăcut la locul de muncă din casa ta. Încercați să mențineți ordinea pe birou, însă nu faceți din acest lucru un scop principal deoarece vă veți pierde din orele de muncă. Ideile prezentate vă pot ajuta să vă creați un spațiu personalizat la biroul de acasă pentru ca orele de muncă să fie mai relaxante și constructive.

scauneonline.ro