

Cu toții așteptăm cu nerăbdare luna cadourilor, luna decembrie. Aceasta vine atât cu două sărbători importante Sf. Nicolae și Crăciunul, cât și cu multe cadouri. Acum este momentul în care le mulțumim celor dragi pentru sprijinul necondiționat și petrecem momente de neuitat alături de ei, fie online, fie offline. Mai mult decât atât, persoanele gurmande așteaptă cu mult interes această perioadă datorită preparatelor tradiționale de Crăciun.
După o masă copioasă, avem nevoie și de ceva dulce care să completeze o cină frumoasă în familie. Totuși, dacă alegi să le trimiți ceva celor dragi sau să le faci un cadou angajaților, colaboratorilor și clienților tăi, optează pentru o surpriză dulce. Specialiștii cofetari de la Chocolat vin în ajutorul tău cu câteva idei de prăjituri pe care poți să le oferi cadou.
Dacă ar exista un desert pe care să-l iubească toată lumea, acela ar fi eclerul. Indiferent de vârstă, când auzim de eclere, ne entuziasmăm și abia așteptăm să le savurăm. Eclerele sunt un desert originar din Franța, care se bazează pe o cremă fină de vanilie și o glazură de ciocolată cu lapte. Aluatul din care sunt făcute cojile de eclere, completează perfect acest desert și îi oferă degustătorului o explozie de arome. Mai mult decât atât, în ultima perioadă, toți cofetarii au început să propună noi rețete de eclere: eclere cu cremă de fistic sau nes, eclere cu ciocolată albă și piper roșu sau eclere cu spumă de fructe de pădure. Toate aceste combinații fac din eclere, desertul potrivit pentru un cadou reușit.
Această surpriză dulce este apreciată atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere al gustului. Pe internet veți găsi o grămadă de rețete de brioșe printre care brioșe umplute cu cremă de ciocolată sau vanilie sau brioșe cu cremă de șampanie sau fructe de pădure. O brioșă reușită trebuie să fie alcătuită dintr-un pandișpan moale și aromat, în care se poate adăuga fie fructe, fie ciocolată și o cremă pentru topping, cu fructe de pădure sau portocală. Adăugând puțin colorant alimentar în compoziție și ornându-le cu elemente specifice Crăciunului, acestea vor fi cu siguranță o surpriză dulce perfectă.
Gustul tradițional este reprezentat de cozonaci. Plin de arome de rom, portocală sau lămâie, acesta este prăjitura preferată a românilor. Cozonacii ne amintesc de copilărie, de bunici și de familie, de nopțile de iarnă friguroase și de bucuria Crăciunului. În ultima perioadă, cozonacii au devenit mai mult decât un desert tradițional, cofetarii încercând să schimbe rețetele pentru a-i face mult mai atractivi și delicioși. De la cozonaci cu glazură de ciocolată sau caramel, până la cozonaci cu umpluturi diverse, cu siguranță sunt un cadou care va bucura pe oricine. Dacă totuși ți se pare că aceștia nu sunt suficient de atractivi, poți opta pentru un altfel de cozonac, cu specific italian, adică panettone. Foarte asemănător ca textură cu cozonacul românesc, acest desert este special din punct de vedere al formei rotunde și înalte, dar mai ales, din punct de vedere al compoziției. Un panettone original conține bucăți de fructe confiate care se îmbină perfect cu compoziția moale și pufoasă.
Dacă vrei să le oferi angajaților, colaboratorilor și clienților tăi mai mult decât o simplă prăjitură, atunci cea mai bună opțiune sunt pachetele corporate. Acestea sunt create special pentru a satisface și cele mai pretențioase gusturi. În funcție de bugetul de care dispui, poți opta pentru pachete corporate cu cinci tipuri diferite de prăjituri sau cu mai multe. Prin acestea, vei regăsi atât nelipsiții cozonaci, cât și deserturi elegante precum macarons și praline belgiene. Cu siguranță, persoanele care vor primi pachete corporate, vor fi încântați de ceea ce le-ai oferit și vor savura alături de cei dragi aceste preparate.
Sperăm că aceste idei ți-au fost de ajutor și că vei face alegerea potrivită pentru un cadou dulce, unic!
www.chocolat.com.ro
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.
< | may 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< | june 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |