

COD GALBEN: 01-06-2025 ora 10 Intre 01 iunie, ora 14 – 01 iunie, ora 20Fenomene vizate se va semnala 01 iunie, ora 14 – 01 iunie, ora 20Fenomene vizate
Albinele zboară din floare în floare și colectează pulberea fină de pe staminele florilor în coșulețele aflate pe picioarele lor. Aici, pulberea este amestecată cu nectar și enzime și, astfel, rezultă polenul de albine. Acest produs uimitor are peste 250 de substanțe nutritive, vitamine, minerale, proteine și acizi grași. Nutriționiștii îl consideră unul dintre cele mai echilibrate alimente. Polenul este o sursă importantă de vitamine (complexul de B-uri, vitaminele C, A și E) dar și de minerale esențiale pentru viață: calciu, magneziu, fier, iod, fosfor și potasiu. În plus, datorită conținutului important de proteine, polenul este un aliment recomandat vegetarienilor.
Polenul de albine poate fi consumat în două forme. În varianta uscată, polenul vine sub formă de granule, care au avantajul unui termen de valabilitate crescut. Poate fi păstrat până la un an, însă, din cauza că a fost procesat termic, nu are toate beneficiile polenului crud.
Polenul crud se congelează imediat după ce este recoltat și este cel mai recomandat, pentru că păstrează toate beneficiile substanțelor pe care le conține. Poți face două cure cu polen crud pe an, una primăvara și una toamna, pentru a avea parte de efectele lui benefice pentru sănătate. Iată care sunt acestea.
Polenul este un adjuvant pentru sistemul muscular și pentru cel nervos. Datorită conținutului mare de minerale-precum calciu și magneziu, dar și aportului de proteine, polenul crud este indicat în perioadele de recuperare după o boală sau atunci când ai nevoie de o cură de energizare.
Polenul conține un număr mare de antioxidanți care susțin activitatea sistemului imunitar și reduc inflamația din organism. Aceasta este, adeseori, răspunzătoare de apariția bolilor cronice.
Polenul crud se folosește pentru tratarea inflamațiilor, atât la nivel intern, cât și la nivel extern. Este foarte eficient pentru tratarea rănilor și grăbește cicatrizarea tăieturilor de pe piele sau a arsurilor.
Datorită probioticelor din compoziție, polenul contribuie la corectarea dezechilibrelor de la nivelul florei intestinale și înlătură balonarea, crampele abdominale sau refluxul gastro-esofagian. În plus, curele cu polen crud previn inflamația colonului.
Persoanele care suferă de alergie la polenul florilor au șanse considerabile să scape de acestea sau să vadă simptomele mult reduse, dacă fac o cură cu produsul minune.
Polenul reglează nivelurile de colesterol din sânge. Mai exact, reduce cantitatea de colesterol LDL, considerat nociv pentru organism, și o crește pe cea a colesterolului HDL. Hipercolesterolemia este principalul factor de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare, pentru că particulele de colesterol LDL se depun pe interiorul pereților arterelor, îngroșându-i. Când arterele se îngustează prea mult, apare riscul infarctului miocardic acut.
Utilizarea polenului crud s-a dovedit benefică pentru femeile care trec prin schimbări hormonale, cauzate de menopauză. Polenul reduce simptomele asociate acestei perioade: stările de oboseală și iritabilitate, durerile de cap sau de articulații, dificultățile de concentrare și insomnia.
Datorită conținutului de vitamina B9 (acid folic), polenul întărește funcția reproductivă feminină și protejează embrionul, în eventualitatea unei sarcini. Curele cu polen crud cresc și nivelul de dorința sexuală, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.
În concluzie, polenul este un superaliment, cu beneficii extrem de variate pentru sănătatea organismului uman. Consumat crud, în cure de câteva săptămâni, primăvara și toamna, polenul îmbunătățește semnificativ sănătatea și calitatea vieții, energizează corpul și activează metabolismul. Datorită proprietăților sale antioxidante, polenul este un produs excelent pentru susținerea sistemului imunitar.
planteea.ro
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.
< | june 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
< | july 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |