COD GALBEN: 21-01-2021 ora 10 Intre 10:00 si 13:00 se va semnala local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului. in Județul Cluj; COD GALBEN: 21-01-2021 ora 10 Intre 10:00 si 11:30 se va semnala - local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Covasna;

Până în prezent, industria serviciilor financiare a făcut față condițiilor impuse de criza sanitară, însă închiderea afacerilor și implicit pierderea locurilor de muncă, creșterea datoriilor generale și creșterea riscurilor pe piețe din cauza pandemiei ar putea afecta considerabil acest sector. Toate acestea, la care se poate adăuga și scăderea ratei medii a dobânzii vor fi cu siguranță resimțite negativ în întreaga economie viitoare. Prin urmare, una dintre principalele provocări cu care se va confrunta industria serviciilor financiare va fi supraviețuirea și adaptarea la acest mediu dificil.

În plus, pe măsură ce așteptările consumatorilor evoluează, băncile vor trebui să își îmbunătățească considerabil atât condițiile de creditare cât și serviciile, iar soluțiile de consultanță și asistență vor trebui să fie similare cu cele oferite de companiile netradiționale. Conform notificării primite de Banca Națională a României de la autoritățile de supraveghere competente ale altor state membre ale UE, începând cu 13 martie 2020, 309 de instituții intenționează să furnizeze în mod direct servicii bancare în România.

Deoarece această pandemie poate limita capacitatea de creditare a băncilor și poate duce la o reducere a activelor este posibil să se observe o creștere accelerată a împrumuturilor din alte surse netradiționale deoarece această lacună trebuie completată prin furnizarea de fonduri pentru a rezista efectelor negative ale crizei.

Sunt furnizorii alternativi de capital o amenințare la adresa băncilor?

Echipa de experții financiari ai Сredit-10 Romania, un site de analiză internațional, care oferă informații despre cele mai avantajoase oferte de creditare este de părere că tot mai mulți români răspund pozitiv ofertei de credite rapide online datorită unor caracteristici avantajoase în raport cu împrumuturile bancare, cum ar fi: nivelul de aprobare ridicat și mai rapid, sistemul de comunicare facil sau scăderea dobânzilor în cazul rambursării anticipate.

În acest fel, instituțiile financiare nebancare, precum Viaconto, o societate financiară nebancară din România, înființată în 2016, parte a grupului internațional Via SMS Group, cu operațiuni în 6 țări din Europa au fost din ce în ce mai solicitate, în special de persoanele fizice din România cu nevoi de finanțare de valoare mică dar cu acordare imediată. Această cerere ar putea veni și pe fondul raportării unei creșteri a ponderii cererilor de împrumut respinse în primul trimestru al anului 2020, cu un procent net al creditelor imobiliare de 20,7%, și un procent net de 13,9% pentru creditele de consum.

Impactul crizei sanitare COVID-19 asupra creditorilor tradiționali precum și creșterea seminificativă a numărului de furnizori de capital, certifică faptul că diferitele modele de finanțare viitoare vor pune sub semnul întrebării rolul băncilor ca furnizori de capital. Această modificare va putea avea un impact semnificativ asupra modelului de afaceri al băncilor, care vor fi nevoite să întreprindă o serie de acțiuni pentru a rămâne competitive: restructurare, creșterea cotei de venituri din comisioane, reducerea costurilor, digitalizarea și remodelarea portofoliilor de investiții, adoptarea cloud utilizarea tehnologiilor emergente și poziționarea prin fuziuni și achiziții.

Cum va arăta în viitor piața furnizorilor de servicii financiare?

Prin urmare, organizațiile de servicii financiare vor trebui să ia în considerare câteva tendințe pentru a-și planifica viitorul: presiunea ratei dobânzii va continua să afecteze grav marjele de profit și modelele de afaceri, recesiunea și devalorizarea activelor cauzate de COVID-19 vor reduce toleranța la risc a băncilor, slăbind astfel capacitatea lor de a sprijini economia reală atunci când intră în faza de redresare în 2021, iar furnizorii alternativi de capital vor deveni o parte mai importantă a sistemului financiar global.

Pandemia va avea tendința de a accelera implementarea măsurilor de reglementare actuale. Globalizarea continuă va alinia în continuare amploarea instituțiilor financiare cu PIB-ul lor intern, relocarea continuă va crește riscurile operaționale ale întregii industrii iar companiile se vor confrunta cu o presiune constantă pentru a crește productivitatea prin intermediul afacerilor digitale și a forței de muncă.

Mai multe informații în legătură cu această știre puteți găsi aici: Ziare.com.

Date de contact:
Credit 10