COD GALBEN: 28-11-2020 ora 18 Intre 18:30 si 20:00 se va semnala Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Olt, Județul Dolj, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 18 Intre 18:00 si 20:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Argeş, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 17 Intre 17:30 si 20:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Giurgiu, Județul Teleorman; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:20 si 20:00 se va semnala Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Olt; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala local - ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Buzău, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala ceață care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Apartamente de vânzare în Brașov apar tot mai mult în oferte. Și sunt și la mare căutare. Totuși, dacă te numeri printre cei dispuși să achiziționeze apartamente de vânzare în Brașov și în restul țării, trebuie să îți cunoști nu doar drepturile, ci și obligațiile de cumpărător.

Cauți apartamente de vânzare în Brașov? Ei bine, e cazul să îți cunoștii obligațiile legale în calitate de cumpărător. Și asta pentru a nu se isca neplăceri la efectuarea tranzacției imobiliare, doar din cauza ignoranței.

Ce obligații are cumpărătorul de apartamente de vânzare în Brașov și în țară

Potrivit Noului Cod Civil, cumpărătorul are două obligaţii principale: să plătească preţul şi să preia lucrul vândut. Numai că mai există și alte obligații. Cum ar fi suportarea cheltuielilor de vânzare, dacă nu există alte prevederi în contract. În plus, părţile pot stipula şi alte obligaţii, în afara celor prevăzute. De exemplu, se poate introduce în contract obligaţia cumpărătorului de a asigura vânzătorului folosinţa imobilului și după transferul dreptului de proprietate. Important de reținut este faptul că un cumpărător de apartamente de vânzare în Brașov și nu numai are obligația de a prelua imobilul la termenul stipulat în contract. Altminteri, poate fi supus procedurii de executare directă. Și cheltuielile pentru încheierea contractului de vânzare sunt în sarcina cumpărătorului.

Respecți legea, orice ai cumpăra

Executarea directă poate interveni atunci când bunurile achiziționate nu au fost preluate în termenul convenit. Mai ales dacă este vorba despre bunuri supuse deteriorării rapide sau deselor schimbări de valoare. Potrivit Noului cod civil, când cumpărătorul nu îşi îndeplineşte obligaţia de preluare sau de plată, vânzătorul poate depune lucrul vândut într-un depozit, la dispoziţia şi pe cheltuiala cumpărătorului, sau de a-l vinde. În astfel de situații, cumpărătorul are dreptul de a pretinde diferenţa dintre suma ce reprezintă cheltuielile de achiziţionare și preţul convenit, precum şi la daune-interese, dacă este cazul. Cheltuielile propriu-zise ale actului, taxele de timbru şi de autentificare sau de publicitate imobiliară sunt suportate de cumpărător. Și cheltuielile de transport sunt în sarcina cumpărătorului, unde este cazul.

Digital Metrics SRL