COD PORTOCALIU: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03 Fenomene vizate: se va semnala 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Dacă ești fumător de carieră, probabil că ai deja o relație destul de apropiată cu tutunul. Totuși, ai petrecut vreodată câteva clipe pentru a contempla originile și tipurile de tutun înainte să-ți aprinzi o țigară? Ai experimentat cu mai multe feluri de tutun sau doar ai găsit din prima varietatea care îți place? Dacă ai avut vreodată astfel de curiozități, atunci articolul de mai jos este cu siguranță pentru tine. Savurează-l alături de o țigară, de ce nu?! În cazul în care ai rămas fără ce fuma, găsești tutun de vânzare pe tuburiaparate.ro.

 

 

Istoria tutunului

 

 

Nativii de pe teritoriul Americilor pufăiau tutun încă din anii 600 înainte de Hristos, dar primele însemnări despre fumat au fost realizate de Cristofor Columb în timpul expedițiilor sale. Marinarii săi au observat și mai apoi replicat obiceiurile amerindienilor și rezultatul a fost pe placul lor. La întoarcerea pe vechiul continent, aceștia i-au făcut cadou ambasadorului Franței în Portugalia câteva frunze de tutun aprinse. Jean Nicot, cel care a și dat numele nicotinei, a dus mai departe acest obicei de a fuma și de a consuma frunze de tutun la Curtea Regală din Franța. În România tutunul a fost introdus de către cazaci și turci în secolul XVII.

 

Tipuri de tutun

 

Dacă fumezi doar țigări din comerț există posibilitatea de a nu știi că există o multitudine de tipuri de tutun. Cei care își fac singuri țigările de obicei știu mai multe despre tipurile de tutun. Acestea se clasifică în funcție de procesul de învechire, tipul de tăiere, aditivii folosiți și proveniența frunzelor. În funcție de proveniența frunzelor vom distinge următoarele tipuri de tutun:

 

 

  • Burley - un tutun de culoare deschisă, foarte bine învechit și aerisit, folosit cel mai des pentru producția de țigarete. Are un conținut redus de zahăr și multă nicotină. Arde încet și dă niște arome foarte subtile;

 

  • Virginia - denumit după zona din care s-a recoltat original, plantațiile de tutun Virginia sunt totuși răspândite pe tot globul în zilele noastre. Fumarea incorectă a acestui soi are cel mai mare risc de a irita limba;

 

  • Latakia - folosit drept condiment în majoritatea combinațiilor, acest tip de tutun este uscat cu fum de pin și stejar, este închis la culoare și dă o oarecare aromă de smirnă. Are un miros greu, foarte dificil de acceptat de către nefumători;

 

  • Tutunuri orientale - de proveniență est mediteraneană, acest tip de tutunuri sunt destul de noi. Cele mai cunoscute sunt cele turcești și egiptene;

 

Desigur, există și multe combinații și variații precum Perique (un soi de Burley), Cavendish (tutun fermentat cu zahăr), Dark-fired Kentucky (tutun cu aromă de barbecue) și Chopped Cigar Leaf adică frunze tocate de trabuc.

 

O altă diferență între tipurile de tutun o găsim în cazul tăieturii:

 

  • Plug - reprezentat de foi întregi de tutun, presate în diferite forme. Acest tip de tăietură arde lent și uniform;

 

  • Rope - panglici de tutun împletite și strânse în funii. Fumătorul poate tăia funiile în funcție de lungimea dorită;

 

  • Coins - onținute prin tăiere în felii subțirri a tutunului împachetat în funie;

 

  • Flake - fulgi de tutun presat, recomandate îndeosebi fumătorilor experți deoarece durează mai mult să le fumezi;

 

  • Ribbon - tutun tăiat în panglici lungi și subțiri, ideal pentru pipă;

 

  • Loose/pebble - tutun mărunțit, cel mai des folosit la țigarete;

 

Tutunurile se mai împart și în cele aromatizate cu aditivi artificiali sau cele nearomate care sunt mai aspre.

 

Ține minte că există o varietate imensă de posibilități de a fuma tutunul, de la țigările din comerț și cele pe care ți le faci singur, până la țigări de foi, trabucuri, pipe sau narghilele. Important e să găsești combinația care ți se potrivește.

 

 

tuburiaparate.ro

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.