Tg. Mureș, 23 septembrie 2020

Compania DELGAZ GRID S.A. a încheiat implementarea proiectului ”SMART - Întreprinderi competitive prin dezvoltarea Strategiilor de Management cu accent pe adaptabilitate, calitate, incluziune și inovare, pentru îmbunătățirea organizării muncii, a performanțelor Resurselor umane angajate, a statutului lor profesional și a competențelor, inclusiv a celor de tip TIC” (cod 127209).

Proiectul s-a derulat în perioada 24 aprilie 2019 – 23 iulie 2020, obiectivul principal fiind creșterea numărului de angajați ai companiei care au posibilitatea să utilizeze instrumente, metode, practici standard de management al resurselor umane și care pot beneficia de condiții de lucru îmbunătățite, în vederea adaptării activității companiei la dinamica sectorului energetic.

Cei peste 215 angajați din departamentul de resurse umane și manageri care coordonează activitatea companiei la niveluri și compartimente diferite, implicați în acest proiect, au participat la programe de pregătire profesională finalizate cu certificări recunoscute fie la nivelul companiei, fie la nivel național.

În cifre, proiectul SMART înseamnă pentru DELGAZ GRID SA:

• 202 angajați, grupați în 13 serii, care au participat la cursul de ”Management strategic”;
  • 67 de angajați, grupați în 4 serii, care au participat la cursul de”Project Management”;
  • 73 de angajați, grupați în 4 serii, care au participat la cursul de ”Manager de produs”;
  • 43 de angajați, grupați în 3 serii, care au participat la cursul de ”Manager inovare”;
  • 67 de angajați, grupați în 5 serii, care au participat la cursul de ”Manager îmbunătățire procese”
  • 6 serii de curs de ”Competențe antreprenoriale”, finalizate cu certificare recunoscută la nivel național, la care au participat 96 de angajați:
  • 10 angajați din departamentul de resurse umane, care au participat la un program de formare profesională în ocupația ”Manager resurse umane”, finalizat cu certificare recunoscută la nivel național;
  • 97% grad de certificare profesională pentru participanții la cursurile recunoscute la nivel național;
  • secțiune educațională destinată membrilor grupului-țintă din departamentul de resurse umane și o alta pentru cei care ocupă funcții specifice managementului DELGAZ GRID, ambele construite pe platforma online de pregătire profesională a companiei, în care se regăsesc toate materialele și instrumentele utilizate de-a lungul programelor de formare derulate în cadrul proiectului;
  • 11 evenimente de informare, 5 seminarii și 5 workshop-uri în care participanții au dezbătut subiecte de interes pentru activitatea de zi cu zi pe care o desfășoară în companie: tendințe actuale în dinamica sectorului energetic, îmbunătățirea abilităților manageriale, introducerea unor modele inovatoare de organizare a muncii, practici care asigură sănătatea și securitatea la locul de muncă precum și un tratament egal, nediscriminatoriu al celor care lucrează în companie, activități care vizează integrarea/adaptarea noilor angajați dar și  nevoile lucrătorilor vârstnici.

Programele de formare profesională s-au desfășurat în 12 orașe din țară: Bacău, Baia Mare, Botoșani, Cluj, Deva, Iași, Piatra Neamț, Sibiu, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș și Vaslui.

Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 1.918.865,56 lei, din care 50% reprezintă finanțare nerambursabilă.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European

prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020