Firma de izolații Isoterm insistă pe diminuarea până la minimum a pierderilor de căldură prin folosirea de materiale izolatoare eficiente. Scopul? Obținerea confortului termic și stoparea risipei de energie și implicit de bani.

București, septembrie 2020. Pregătirile pentru sezonul rece sunt în toi deși vremea încă seamănă cu vara. Proprietarii de case renovează, se asigură că vor avea un cămin călduros în zilele de iarnă. Unii dintre aceștia își izolează casa, pe când alții înlocuiesc izolația existentă. Isoterm, firmă specializată în izolațiile din spumă poliuretanică, este din ce în ce mai solicitată pentru a rezolva acest aspect odată pentru totdeauna.

Cât de importantă este izolația termică a casei

Nu există imobil în construcție care să nu fie izolat în vreun fel din punct de vedere termic, hidro sau chiar acustic. În caz contrar, construcțiile nu ar asigura condiții optime pentru locuitori, nici condiții de prezervare a mobilierului și textilelor găzduite.

Așadar, a alege cea mai bună variantă dintre materialele izolatoare cunoscute și utilizate astăzi este un pas obligatoriu.

Ce înseamnă o izolație termică de calitate

Materialele cu caracter izolator au o structură moleculară ce minimizează transferurile de căldură dinspre exterior spre interior (în sezonul cald) și dinspre interior spre exterior (în sezonul rece).  Atunci când structura moleculară este slabă și/sau când aplicarea izolației este imperfectă și discontinuă, aerul cald va găsi suprafețe reci și va condensa, periclitând eficiența întregii izolații.

„Acest risc apare la vata bazaltică și la polistiren, unde montajul este mai greu de realizat. Punțile termice, adică aceste goluri unde transferul termic se face la liber, permite condensul, condens care diminuează în mod considerabil eficiența materialului. Pentru o izolație termică fără cusur, recomand spuma poliuretanică în varianta sa cu celulă închisă, așadar cu o structură moleculară foarte puternică. Este ideală pentru etanșarea perfectă, fără punți termice și fără condens.”, precizează Adrian Ștefan Năstase, directorul Isoterm.

Studiul tehnic care sprijină concluzia de mai sus poate fi accesat la

Despre Isoterm

Isoterm este o firmă de izolații din București care se bazează pe evoluția în izolații și pe caracteristicile unice ale spumei poliuretanice. Metoda de izolare a locuințelor oferită este simplă (nu îngreunează casa), durabilă (durata de viață este de 80 de ani) și eficientă (poate reduce până la jumătate valoarea facturilor la energie).

Isoterm utilizează spumă poliuretanică provenită de la producători de top la nivel mondial. Consultația și auditul energetic sunt gratuite, iar lucrările de aplicare a izolațiilor din spumă au un preț convenabil în raport cu beneficiile aduse.

https://isoterm.ro/  https://www.facebook.com/isoterm.ro

WhiteAd Media