Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Green Digital Innovation HUB (Green eDIH) anunță înscrierea in Procedura națională de selecție pentru Rețeaua EDIH derulată de ADR (Autoritatea pentru Digitalizarea României), fiind singurul HUB de inovare digitală din regiunea București-Ilfov care funcționează exclusiv DIGITAL, având un concept unic si inovator ce ii va permite sa devina cel mai important Centru de Excelenta in Digitalizare si Inovare din regiune.

 

Digital HUB-ul s-a constituit pentru a sprijini alinierea regiunii București-Ilfov la standardele europene de digitalizare, inovare si cercetare-dezvoltare prin intermediul tehnologiilor verzi de ultima generație. Green eDIH vine în întâmpinarea entităților regionale si naționale: Asociațiilor, Clusterelor, Structurilor Patronale, Mediului Academic, Institutelor de Cercetare și Statistică, Companiilor private de tip IMM si a companiilor mari, Autorități Locale si Centrale, precum și a oricărei entități care poate aduce plus valoare dezvoltării alerte și eficiente ulterioare, facilitând accesul acestora la toate resursele necesare pentru a implementa cu succes transformarea digitală prin inovare si transfer de cunoștințe avansate.

Înscrierea noilor membri din regiunea București-Ilfov se face exclusiv DIGITAL, prin aplicarea online pe website oficial: www.DIH.green

 

“Transformarea digitală înseamnă o mai mare concentrare asupra oamenilor și va trebui să pună în practică și să adauge valoare conceptelor „e”, de la eCitizen la eGovernment, pentru a crea un ecosistem al colaborării eficiente om-tehnologie. Credem cu tărie că, în contextul rețelelor interconectate ale viitorului digital, indispensabilele Supra-Specializări (High Specialisations) vor putea fi obținute doar prin dezvoltarea accelerată a competențelor digitale”, a declarat Gabriel MUNTEANU, Președinte Green Technology CLUSTER, Green eDIH Governor.

 

”Testează înainte de a investi” este numai una dintre provocările pe care le întâmpină piața atunci când dorește să investească în inovație, iar GeDIH vine să ofere soluția ideala prin colaborarea în vederea construirii de prototipuri care să fie testate în cadrul ecosistemului de parteneri creat.

 

STRUCTURA DE MEMBRI Green eDIH:.

M1. Membri Tehnologici - www.DIH.green/GreenTechMembers

Membrii Green Technology CLUSTER sunt implicit GreenTech Members si sunt reprezentanți exclusiv de companii private din domeniul Tehnologiei Informației  care au Know-How-ul si resursele de a genera, implementa si dezvolta sustenabil orice proiect complex legat de ultima tehnologie in domeniu, pornind de la faza de testare si pana la implementarea globală.

M2. Membri Asociați - www.DIH.green/GreenAssociateMembers

Membrii Asociați (GreenAssociate Members) sunt reprezentați de Asociații, Clustere, Structuri Patronale, Instituții de tip Universitate, Institut de Cercetare si/ sau Statistica, Companii Private, fie ele IMM-uri sau Companii Mari si orice entitate care poate aduce plus valoare dezvoltării alerte si eficiente ulterioare.

M3. Membri Beneficiari - www.DIH.green/GreenBeneficiaryMembers

Membrii Beneficiari (GreenBeneficiary Members) sunt Autorități Publice Centrale si Locale si orice instituție publica sau privata care nu se poate implica activ ca Membru Asociat, însă poate deveni Beneficiarul inovației si serviciilor de Consultanta, Audit, Dezvoltare, Implementare si Inovare Verde realizate de ceilalți membrii activi ai GeDIH, devenind astfel o veriga importanta in ecosistemul digital ca Membru care poate beneficia activ de toate avantajele si rezultatele cercetării realizate in cadrul GeDIH si pot facilita diseminarea in comunități locale, pot fi parte a studiilor de piața direct sau pentru comunitățile sociale pe care le reprezintă.

M4. Parteneri (GreenPartners) - www.DIH.green/GreenPartners

Partenerii (GreenPartners) sunt entități Internaționale care pot aduce aportul direct si pot susține în cel mai eficient mod strategia de dezvoltare a digitalizării în România din poziția de partener global de tehnologie, gata să ne susțină cu transferul de know-how și diferite programe deja dezvoltate la nivel global ca parte a strategiei comunitare si astfel pot ajuta la dezvoltarea viitorului Centru de Excelență în Digitalizare, Inovare și cercetare-dezvoltare aplicate pe domeniile de interes ale unui DIH, bazate pe o strânsă cooperare și transparență între autoritățile publice și mediul privat.

 

 

Misiunea Green eDIH este de a asigura un ecosistem de inovare digitală bazat pe tehnologiile verzi (eco-friendly) pentru economia privată și administrația publică din regiunea București-Ilfov. Viziunea Green eDIH se bazează pe ambiția de a transforma modul de operare al actorilor implicați în mediul public și cel privat, prin sprijinul acordat acestora în procesul de adoptare a celor mai noi tehnologii (AI, ITS, HPC, Smart City, Digitalizare, Securitate Cibernetică, Matchmaking, Big Data, Aeronautical Research, HighTech Legal), cu scopul de a se alinia la standardele europene în ceea ce privește dezvoltarea durabilă si verde.

 

 

Pentru a susține și a accelera inovația prin intermediul tehnologiilor digitale verzi, Green eDIH a creat din start cinci Programe Digitale care vor integra si extinde funcțiile  principale ale unui EDIH: GreenTech Academy, GreenTech Network, GreenTech Starter, GreenTech Policy și GreenTech Projects.

 

 

 

CONTEXT EUROPEAN SI NATIONAL:

Centrele europene de inovare digitală (European Digital Innovation Hubs – EDIH) oferă acces la expertiză tehnică și experimentare, astfel încât, cei interesați să poată „testa înainte de a investi”. De asemenea, oferă servicii de inovare, consultanță pentru finanțare, formare și dezvoltarea competențelor necesare pentru o transformare digitală de succes.

În contextul noului Cadru Financiar Multianual 2021-2027, Comisia Europeană a propus un nou program de finanțare, dedicat, în exclusivitate, susținerii transformării digitale a economiei și societății europene. Programul Europa Digitală vizează îmbunătățirea competitivității UE la nivel internațional prin investiții importante în dezvoltarea capacităților strategice ale Uniunii, susținând dezvoltarea unor domenii cheie, precum inteligența artificială, calculul numeric de înaltă performanță (high-performance computing – HPC), securitate cibernetică, competențe digitale avansate, digitalizarea administrației publice și interoperabilitate.

Rolul centrelor europene de inovare digitală (European Digital Innovation Hubs – eDIH) este de a se asigura că soluții digitale inovatoare, bazate pe noile tehnologii, sunt integrate în activitatea curentă a companiilor și administrațiilor publice. Astfel, centrele de inovare digitală oferă posibilitatea de a putea experimenta și testa aceste tehnologii, pentru a le aplica în funcție de necesitățile specifice domeniului de activitate a fiecărei companii sau instituții din sectorul public.

 

Date de Contact Green eDIH:

Email: contact@DIH.green 
Website: www.DIH.green

·         Transparentă - Documente oficiale

·         Validează - Certificate membri

·         Aplică - Cerere aderare membri

 

 

Social Media Green eDIH:

Facebook Official:

https://www.facebook.com/GreeneDIH

 

 

LinkedIN Official:

https://www.linkedin.com/company/greenedih

 

 

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.