Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Comunicat de presă

 16 Septembrie 2020

                                                                   

Lansare proiect: „Reabilitare si modernizare cu schimbarea destinatiei in biblioteca a constructiei existente C1 - centrala termica. Reabilitare si modernizare cu schimbarea destinatiei in centru pentru tineret a

constructiei existente C2 - biblioteca. Reabilitare si modernizare constructie existenta C1 - clubul elevilor. Reabilitare drum public”

 

 

Unitatea administrativ teritorială Dragănești-Olt, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul “Reabilitare și modernizare cu schimbarea destinației în bibliotecă a construcției existente C1 - centrală termică. Reabilitare și modernizare cu schimbarea destinației în centru pentru tineret a construcției existente C2 - bibliotecă. Reabilitare și modernizare construcție existentă C1 - clubul elevilor. Reabilitare drum public”, cod MySMIS 125853, finanțat prin Regio - Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13 “Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, prioritatea de investiție 9b “Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale”.

 

Obiectivul general al proiectului

 

Prezentul proiect își propune să contribuie la rezolvarea uneia dintre cele mai acute probleme cu care se confruntă învățământul sociocultural și anume insuficiența unităților de cult, a centrelor pentru tineret dotate la standarde moderne care să asigure accesul la un proces educațional cultural de calitate și de dezvoltare, aflându-se în concordanță cu obiectivul specific al priorității de investiții 13.1 - Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din Romania.

 

Obiectivele specifice ale proiectului

 

1. Creșterea numărului de beneficiari ai Bibliotecii Nr. 1A după finalizarea proiectului;

2. Creșterea numărului de beneficiari ai Centrului pentru tineret după finalizarea proiectului;

3. Creșterea numărului de beneficiari ai Clubului elevilor după finalizarea proiectului;

4. Creșterea lungimii drumurilor publice modernizate (km) cu 0.177;

5. Clădiri cu funcții culturale modernizate/ reabilitate/ dotate (număr): 3.

 

 

 

Rezultate așteptate:

 

1. Rezultatele așteptate pentru Biblioteca nr. 1A, Str. Capitan Drăgănescu sunt următoarele:

 

  • Beneficiarii infrastructurii culturale sau recreative modernizate/ reabilitate/ dotate obiect al proiectului (număr persoane): 11808. Dintre care persoane aparținând categoriilor vulnerabile/defavorizate, persoane cu dizabilități: 2097.
  • Clădiri cu funcții culturale/recreative (se va menționa categoria funcțională a cladirii: bibliotecă) modernizate/reabilitate/ dotate (numar): 1.

 

2. Rezultatele așteptate pentru Centru pentru tineret nr. 253, Str. Nicolae Titulescu sunt

următoarele:

  • Beneficiarii infrastructurii culturale sau recreative modernizate/dotate obiect al proiectului (numar persoane): 1896. Dintre care persoane aparținând categoriilor vulnerabile/defavorizate, persoane cu dizabilități: 755.
  • Clădiri cu funcții culturale/recreative (se va menționa categoria funcțională a cladirii: Centru pentru tineret) modernizate/reabilitate/ dotate (număr): 1.

 

3. Rezultatele așteptate pentru Clubul elevilor nr. 218, Str. Nicolae Titulescu sunt următoarele:

  • Beneficiarii infrastructurii culturale sau recreative modernizate/dotate obiect al proiectului (număr persoane): 2027. Dintre care persoane aparținând categoriilor vulnerabile/defavorizate, persoane cu dizabilități: 755.
  • Clădiri cu funcții culturale/recreative (se va menționa categoria funcțională a clădirii: clubul elevilor) modernizate/reabilitate/dotate (număr): 1.

 

4. Rezultatele așteptate pentru drumul public Str. Educației sunt următoarele:

  • Lungimea drumurilor publice modernizate (km): 0,177

 

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism intermediar la data de 09.10.2019.

 

Proiectul se derulează în Orașul Draganesti-Olt, Județul Olt, în perioada de implementare 25.07.2018 - 30.09.2022, conform contractului de finanțare şi are o valoare totală de 7.599.600,78 lei, din care:

  • Finanțarea nerambursabilă din FEDR este de 5.640.241,39 lei;
  • Finanțarea nerambursabilă din bugetul național este de 862.625,16 lei;
  • Cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de 132.711,56 lei.

 

 

 

 

 

Date de contact:

Stoenica Eugenia, Manager de proiect, Tel: 0249465815, E-mail: serviciubuget@draganesti-olt.ro

 

 

 

Investim în viitorul tău!

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională
prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

                                                                          

 

www.inforegio.ro| facebook.com/inforegio.ro

 

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.