COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Primul pas în procesul de înființare al unei firme de construcții este alegerea formei de organizare, iar cele mai des întâlnite tipuri de organizări în această industrie sunt PFA și SRL . În continuare, vom prezenta diferențele între cele 2 tipuri de organizare pentru ca dumneavoastră, antreprenorul, să alegeți în cunoștință de cauză.

Cea mai ușoară modalitate prin care un antreprenor din domeniul construcțiilor își poate deschide o afacere este înființarea unei societăți de tip PFA (persoană fizică autorizată) deoarece această  formă de organizare se mulează, practic, pe experiența profesională anterioară a antreprenorului. Dacă acesta dorește să realizeze un număr redus de activități (spre exemplu, lucrări de instalații electrice / servicii de montare a ferestrelor / servicii de ipsoserie, etc.), atunci înființarea unui PFA  este varianta ideală. Totuși există și dezavantaje destul de importante, și anume existența unei  limite de 5 coduri CAEN care pot fi selectate în obiectul de activitate al PFA-ului, fiind astfel excluse multe activități din domeniul construcțiilor. De asemenea, este foarte important antreprenorul să poată face dovada studiilor în domeniu (prin intermediul unei diplome de absolvire aunui program de studii în domeniu, eliberată de o instituție acreditată) sau o adeverință de la un fost loc de muncă care să ateste atribuții ce au legătură directă cu codurile CAEN alese.

Cel mai adesea, firmele de construcții se înființează sub forma unui SRL (societate cu răspundere limitată) fiindcă aceasta prezintă mai multe avantaje. Unul dintre cele mai mari avantaje este faptul că se pot autoriza un număr nelimitat de coduri CAEN.  Acest lucru permite antreprenorului să presteze o gamă mai largă de servicii, nefiind nevoie de studii sau experiență anterioară în domeniu. Pe lângă numărul nelimitat de coduri CAEN, firma poate să angajeze și un număr nelimitat de persoane care au calificări diverse în domeniul construcțiilor (un PFA poate avea maxim 3 angajați). Ca și dezavantaj, poate fi menționat faptul că un SRL presupune respectarea mai multor norme contabile și fiscale, astfel că este necesar sprijinul unui contabil. 

Un alt aspect important este alegerea codurilor CAEN. În cazul unui PFA, cele 5 coduri trebuie selectate cu atenție și în conformitate cu pregătirea profesională a antreprenorului. Odată selectate, trebuie specificat și unde anume se vor autoriza aceste coduri, adică unde anume se vor desfășura activitățile. Codurile CAEN pot fi autorizate la sediu, la un punct de lucru sau la terți (terți însemnând alte locații în afara sediilor). În cazul construcțiilor, codurile CAEN se activează de cele mai multe ori la terți.  Asta înseamnă că prestarea serviciilor se face la sediul clienților. FirmeON vă ajută cu alegerea codurilor CAEN pe parcusul procesului de înființare, codurile aferente domeniului construcțiilor regăsindu-se preponderent în grupele 411, 412, 431, 432, 433 si 439.

Cea mai simplă și rapidă modalitate de înființare a unei firme de construcții, indiferent că este vorba de un SRL sau de un PFA, este soluția digitală oferită de FirmeON. FirmeON vă ajută cu identificarea tipului de firmă potrivit, cu alegerea codurilor CAEN și cu toate aspectele necesare în procesul de înființare. Poți afla mai multe detalii despre actele necesare, cât costă și cât durează procedura de înființare, contactează-i pe cei de la FirmeON aici.

Date de contact:

FirmeON

suport@firmeon.ro

https://firmeon.ro/

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.