COD GALBEN: 27-10-2020 ora 20 Intre 20:00 si 02:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Ialomiţa, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 27-10-2020 ora 19 Intre 19:00 si 23:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Cluj;

Subsidiara locală a HUAWEI, prezentă în România de aproape două decenii, continuă să creeze valoare pe piața românească prin susținerea a mii de locuri de muncă direct și indirect și printr-o contribuție la PIB de peste 200 de milioane de euro pe an. Compania investește anual între 3 și 5 miliarde de dolari în cercetare și inovație.

HUAWEI România este pregătită să ofere soluții competitive și inovatoare pentru construirea infrastructurii 5G în România, fiind parte din grupul care deține cele mai multe patente de 5G (conform unui studiu al Technical University of Berlin și Iplytics GmbH). HUAWEI a investit în dezvoltarea a 23 de instituții de cercetare în 12 țări europene și este un contributor cheie la crearea standardelor de securitate 5G.

Restricționarea competiției în domeniul echipamentelor pentru infrastructura 5G ar avea un impact negativ semnificativ asupra costurilor operatorilor și economiei în general, fiind estimat la peste 9 miliarde de euro. Studiul Oxford Economics arată că aproximativ 2,4 milioane de români vor avea acces întârziat la 5G în cazul restricționării competiției pe această piață. Rețelele 5G vor îmbunătăți experiențele consumatorilor și vor crește performanțele operatorilor economici, datorită vitezei mai mari de transmitere a datelor și a unei conexiuni mai stabile.

Pe piața românească, HUAWEI și-a început activitatea în 2003, înregistrând creșteri în fiecare an și reușind astfel să creeze peste 2.200 de locuri de muncă direct și alte 4.000 de locuri de muncă în rețeaua de parteneri. În 2018, potrivit unui studiu realizat de Oxford Economics pentru HUAWEI, contribuția companiei la PIB-ul României a fost de 219 mil. euro, dublu față de 2014. Valoarea taxelor și impozitelor plătite către stat s-a ridicat la 83 mil. euro în 2018, în creștere cu 50% față de 2014, în termeni reali. În timp, compania a creat un ecosistem de specialiști, ajutând ingineri și alți specialiști în tehnologie să beneficieze de o dezvoltare profesională continuă.

În ultimii 30 de ani, compania nu a înregistrat niciun incident major de securitate la nivel global, respectând legislația internațională și cea națională în toate țările în care activează. HUAWEI România deține deja parteneriate solide cu operatorii telecom de pe piața locală.

În contextul unei așteptate scăderi economice, generate de pandemia de coronavirus, existența unei piețe competitive pentru infrastructura 5G ar aduce beneficii pentru economie, arată studiul Oxford Economics. Pe de altă parte, o competiție restricționată, prin eliminarea unui jucător, ar genera un impact negativ în economie pe parcursul următorilor 15 ani.

Despre HUAWEI

HUAWEI este un furnizor global de vârf de dispozitive inteligente și infrastructură pentru tehnologia informației și comunicațiilor (TIC). Prin soluțiile integrate în patru domenii-cheie – rețele telecom, IT, dispozitive inteligente și servicii de cloud – ne angajăm să aducem tehnologia în viața fiecărei persoane, în fiecare locuință și organizație, pentru o lume pe deplin conectată și inteligentă.

Portofoliul HUAWEI cuprinde produse, soluții și servicii end-to-end competitive și securizate. Prin colaborarea deschisă cu partenerii de ecosistem, creăm valoare de durată pentru clienții noștri, pentru a abilita oamenii, a le îmbogăți viața personală și a inspira inovația în organizații de orice dimensiuni și forme. La HUAWEI, inovația se axează pe nevoile clienților. Investim mult în cercetarea fundamentală, concentrându-ne pe inovațiile tehnologice care ajută la progresul omenirii. Avem peste 194.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, HUAWEI este o companie privată, deținută integral de către angajații săi. Pentru mai multe informații, vizitați www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

Marius Calugaru
blogatu@gmail.com