COD GALBEN: 30-10-2020 ora 13 Intre 31 octombrie, ora 02:00 - 31 o se va semnala zona Carpaților Meridionali și OrientaliFenomene vizate

Podgoria Târnave, cea mai întinsă din întreaga Transilvanie, adună de sute de ani seva viței-de-vie cultivate pe aceste meleaguri. Descoperirile arheologice atestă tradiția culturii viței-de-vie pe aceste ținuturi, o moștenire de secole pe care compania Jidvei o duce mai departe.

Pentru al șaselea an consecutiv, cel mai mare producător de vinuri românești este alături  de micii producători de vin prin Campania Must de la Jidvei. Inițiativa este menită să sprijine comunitatea micilor producători de vin de casă și să contribuie la promovarea și transmiterea tradițiilor naționale de producere a vinurilor de casă.

Poate mai mult ca în alți ani, a venit momentul să ne aplecăm asupra originilor noastre, asupra produselor locale și asupra istoriei pe care acestea o poartă cu ele. Mustul de la Jidvei provine din soiuri nobile care au dat de-a lungul anilor vinuri distinse  cu sute de medalii la cele mai importante concursuri internaționale de vin. Calitatea musturilor Jidvei asociată cu măiestria fiecărui gospodar contribuie la obținerea unui vin care exprimă din plin autenticitatea produselor locale” a spus Ioan Buia, directorul complexului de vinificație Jidvei.

În podgoria Târnave, viile sunt plantate la o altitudine 400-500 de metri. Solul brun, de pădure, se bucură de o climă favorabilă viței-devie. Cel mai bun must pe care îl poate oferi un strugure este mustul ravac, care anul acesta se vinde în 15 județe din țară și în București.

Mustul ravac este mustul deburbat, care nu conține sedimente grosiere (pielițe, praf, ciorchini) care pot afecta calitatea vinului. Din dorința de a crea o comunitate cât mai extinsă de producători de vin și de a transmite mai departe acest meșteșug, compania Jidvei oferă asistență telefonică tuturor celor care achiziționează mustul de Jidvei, pe toată perioada vinificației. Mustul este livrat alături setul de vinificație care include un plic cu drojdii selecționate, instrucțiuni privind depozitarea mustului și vinificarea și buletinul de analiză care atestă calitatea mustului.

Cei care doresc să achiziționeze must din inima Transilvaniei pot opta pentru sortimentele Fetească Regală cu Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc și Roze.

Cantitatea dorită poate fi comandată pe www.mustdejidvei.ro sau la numărul de telefon: 0755.706.000, până la 1 septembrie 2020, urmând ca mustul să fie livrat imediat după recoltarea strugurilor.

str. Gării nr. 45, loc. Jidvei, jud. Alba, România
telefon: +40729027774 fax: +40258.881.666