COD PORTOCALIU: 25-09-2020 ora 11 Intre 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00Fenomene vizate se va semnala 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00Fenomene vizate

Dacă ai un apartament sau o casă într-o zonă bună și vrei să îți rotunjești veniturile, atunci este foarte probabil să te fi gândit să o listezi pe Airbnb sau booking. Totuși, este dovedit faptul că această acțiune nu este suficientă. Chiar dacă poate atragi câțiva clienți, te va interesa să ai cele mai bune recenzii, așa că va trebui să depui puțin efort pentru a le asigura o ședere cât mai plăcută.

Astfel, în cele ce urmează vei vedea care sunt cele mai importante 5 lucruri de care să ții cont atunci când decizi să îți închiriezi locuința în regim hotelier:

Curățenia este esențială!

La fel ca la hotel, va conta enorm să îți aștepți oaspeții într-un mediu cât mai curat, mai bine aerisit și mai plăcut. Din acest motiv este recomandabil să îți achiziționezi un aspirator industrial de calitate și produse de curățenie cât mai plăcut parfumate și mai naturale. Este posibil să ai și musafiri alergici la clor sau la diverse soluții, motiv pentru care este indicat să optezi pentru produse bio sau cât mai ecologice.

Spală așternuturile și prosoapele după fiecare utilizare și curăță covoarele și perdelele cel puțin săptămânal!

Nu în ultimul rând, dacă este vară, poți lăsa o vază de flori pe masă, pentru a împrospăta atmosfera în mod natural. Aerisește bine și asigură-te că nu există niciun fel de mobilă veche sau deteriorată care ar putea strica experiența turiștilor.

Acordă o atenție deosebită lenjeriilor și prosoapelor

Chiar dacă ai o afacere mică, este indicat să investești în lenjerii de calitate. Din acest motiv este recomandat să alegi lenjerii hotel din bumbac natural, pe care le poți personaliza atât în ce privește dimensiunile, cât și imprimeurile. Nu vei da niciodată greș cu albul, pe care poți broda numele pe care l-ai ales pentru locația ta. De asemenea, prosoapele pe care le pui la dispoziția clienților tăi trebuie să fie din bumbac de calitate și să nu lase scame.

Astfel, cea mai bună alegere pentru lenjeriile de pat este bumbacul Pakistanez cu certificat OEKO TEX, iar pentru prosoape poți merge la sigur cu țesătura turcească!

Lasă bucătăria echipată și dotată cu minimul necesar

Este adevărat că oaspeții tăi vor veni pregătiți să își gătească masa preferată însă de cele mai multe ori vor alege doar ingredientele de bază, neacordând atenție detaliilor. Cu alte cuvinte, aduci un plus de valoare dacă lași ulei, oțet, sare, piper și condimente la îndemâna musafirilor. Mai mult, scobitorile și șervețelele reprezintă un avantaj. Ai grijă să nu lipsească nici ustensilele de bază și un set complet de vase.

Cu toate că majoritatea celor ce închiriază nu acordă o atenție deosebită veselei, mulți turiști vor observa acest detaliu. Farfuriile ciobite, din seturi diferite și uzate îți pot scădea scorul! Așa că nu ignora acest aspect. La fel, poți lăsa o sticlă de vin pe noptieră și două pahare elegante.

Un mare plus: Wi-Fi și cablu!

Majoritatea turiștilor vin obosiți de pe drum și își doresc să se relaxeze complet. Din acest motiv, chiar dacă sunt șanse foarte mari să aibă internet pe telefon, este bine să le lași opțiunea de a avea internet gratuit în cameră, precum și cablu TV. Poate că vor să lucreze de pe laptopul personal, sau să se uite la știri. E bine să aibă aceste opțiuni.

Ele nu mai reprezintă de mult un lux, ci sunt mai curând o normalitate. Iar investiția ta este minimă. De asemenea, dacă se potrivește mai mult profilului afacerii tale, poți renunța la cablu în favoarea Netflix! Aceasta ar putea fi, cu adevărat, o surpriză.

Lasă un suvenir și solicită o recomandare!

Odată cu sticla de vin de pe noptieră (pe care o poți personaliza), ai putea lăsa și un bilețel pe care să amintești pagina de Facebook, Instagram sau Twitter, precum și orice alte site-uri pe care este listată unitatea ta de cazare. Nu ezita să ceri o recomandare. Vei fi surprins cât de mulți clienți mulțumiți vor fi dispuși să scrie despre experiența lor, dacă le ceri acest lucru. De asemenea, dacă ți se pare scumpă o sticlă de vin personalizată, poți opta pentru o ciocolată, o cutie de bomboane sa chiar ceva mult mai modic, cum ar fi un magnet de frigider personalizat.

Așadar, atunci când vrei să realizezi niște venituri suplimentare folosind apartamentul sau casa ta, ține cont că ai o afacere și trebuie să ai grijă de satisfacția clienților. Acordă atenție detaliilor și vei avea parte de cele mai bune rezultate!

Mihai Chitoiu