

COD GALBEN: 06-05-2025 ora 10 Intre 6 mai, ora 12 – 7 mai, ora 03Fenomene vizate se va semnala 6 mai, ora 12 – 7 mai, ora 03Fenomene vizate
Cândva un produs cu renume in Romania datorita celor trei fabrici din portofoliul tarii, covoarele regasite astazi in magazinele de profil sunt intr-o proportie covarsitoare provenite din import datorita declinului industriei producatoare de dupa anii 90. Inainte de revolutie in timpul regimului comunist, au existat in tara noastra trei mari producatori de covoare si anume Textila Cisnadie, Incov si Covoare Siret.
Primul producator care si-a inchis portile a fost Covoare Siret in anul 1995, urmat de Textila Cisnadie in anul 2011, iar ultimul titan rapus de lipsa acuta a investitiilor in noi tehnologii a fost Incov Alba Iulia.
In urma unei scurte analize realizate pe piata de profil, am putut regasi o mare varietate de covoare iefine sintetice cu provenienta Turcia, dar si o gama mai restransa de covoare din lana, cu desene clasice sau moderne foarte interesante si de o calitate net superioara.
Pe tema lor am discutat cu unul dintre reprezentatii magazinului online Startdecor.ro, principalul importator de covoare din lână prezent pe piata din Romania, de la care am aflat mai multe despre declinul acestei industri si nevoia consumatorului pentru un produs de calitate.
Cu totii ne amintim de covoarele copilariei, acelea cu ciucuri pe care multi dintre noi le pieptanam si care erau sub brandul producatorului din Cisnadie. Una dintre cele mai mari si mai importante fabrici de covoare din Europa care pana nu de mult dadea tonul noilor trenduri in intreaga lume. Modele persane, traditionale sau inflorate sub denumirea Covoare Cisnadie regasim si astazi in unele dintre cele mai mari institutii din tara noastra, dar si in casele parintilor sau a bunicilor nostri datorita rezistentei care le caracterizeaza si care caracterizeaza in general materialul natural din care sunt realizate. Acest factor si multe altele ne-a determinat sa aducem continuitate covorului din lână printr-un parteneriat cu un mare producator din Polonia.
In portofoliul Startdecor poti gasi o paleta mare de culori, unele dominante, acromatice, cromatice sau calde si dimensiuni conform cerintelor din piata si anume carpete 080 X 160 sau 100 X 200 si covoare 160 X 240, 200 X 300, 240 X 340 si chiar 300 X 400.
Colectia 2020 insumeaza peste 300 de modele cu desen clasic sau modern pe gustul fiecarui client . Predominante sunt covoarele Antique cu influente vintage care sunt mereu la moda, dar avem si variante moderne, multicolore pentru amenajarea spatiilor in care piesele de mobilier si alte influente din incapere le solicita.
Despre beneficiile covorului din lână ar fi multe de povestit, iar in randurile de mai jos le vom enumera pe cele mai importante.
- Nu este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor in interiorul fibrei naturale.
- Este un bun izolant termic ceea ce il face absolut necesar pe perioada anotimpului rece.
- Lâna este moale si placuta la atingere. Un adevarat rasfat pentru picioare.
- Structura firului face ca murdaria sa fie retinuta la suprafata covorului, motiv pentru care este foarte usor de curatat cu o carpa usor umeda si un produs de curatare special conceput.
Dupa achizitionarea unui covor din lână este necesar ca acesta sa fie aspirat saptamanal. In primele luni de folosire, in urma procesului de conservare si regenerare a lânii, acesta lasa sa iasa puf din el, lucru absolut normal.
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.