Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

 

Copiii hrăniți cu lapte praf necesită începerea diversificării mult mai devreme decât copiii hrăniți cu lapte matern, susțin specialiștii în domeniu. În timp ce bebelușii hrăniți cu lapte de mamă sunt diversificați după primele șase luni de hrănire exclusivă, bebelușii care consumă lapte praf pot începe diversificarea chiar și de la 4 luni.

De ce este gama de lapte praf atât de specială și perfect tolerată de bebeluși?

Produsele din gama de lapte praf Hipp sunt preferate de către copiii care nu pot fi alăptați natural de către mame sau de către copiii ai căror părinți optează pentru această varianta de hrănire din cauze profesionale sau pentru opțiunile lor personale.

Cert este că laptele praf Hipp organic conține nutrienții necesari unei creșteri și dezvoltări armonioase și este îmbogățit cu acizi grași Omega 3 și 6, importanți în primele luni de viață. Laptele praf Hipp conține doar lactoză, fiind ușor de preparat. Părinții trebuie doar să urmeze instrucțiunile de preparare și de depozitare și să țînă cont de normele de igienă necesare curățării biberoanelor și tetinelor, astfel încât să nu se dezvolte bacterii nedorite.

Laptele praf Hipp conține numai culturi naturale ale acidului lactic, originare din laptele matern, galacto-oligozaharide obținute din lactoză, precum și vitamine atât de necesare sistemului imunitar (A, D, C).

Când începe procesul de diversificare la bebelușii hrăniți cu lapte praf și care sunt regulile de baza?

Procesul de diversificare la bebelușii hrăniți cu lapte praf Hipp poate incepe de la vârsta de 4-4,5 luni. Părinții sunt sfătuiți de către medicii pediatri specialiști să înceapă diversificarea cu alimente ușoare și tolerate de organismul copiilor și de sistemul lor digestiv care este crud încă, evitând potențialele alimente alergene și care provoacă intoleranță.

De asemenea, părinții trebuie să evite să introducă mai multe alimente în aceeași zi, este necesară o pauză de câteva zile pentru a vedea reacția organismului copilului la noile alimente introduse. Alimentele noi se dau cu linguriță, în stare semisolida, se pasează până la apariția dinţişorilor, astfel încât copilul să nu se înece și să poată mestecă ușor alimentele. Părinții pot oferi câteva lingurițe și apoi pot crește progresiv cantitatea de alimente. Se oferă întâi piureuri de fructe coapte sau de legume și preparatele ce urmează după sucuri.

Alimentele trebuie să fie proaspete, cât mai ecologice și fără potențial alergenizant.

Ce alimente oferim bebelușilor hrăniți cu lapte praf la începutul diversificării?

La începutul diversificării, bebelușii pot consumă pireuri de fructe coapte, de rădăcinoase fierte, îmbogățite cu unt și cu lapte. Începând cu vârsta de 6-7 luni, bebelușii hrăniți cu lapte praf pot consuma și brânză de vaci, iaurt preparat în casă, gălbenuș de ou fiert tare, precum și supă de carne de pui, curcan și vită. 

Preparatele contraindicate pentru sugar includ dulciurile concentrate, băuturile din comerț, condimentele, sosurile grase,mierea de albine până la vârstă de un an, precum și alimentele alergizante.

Material realizat împreună cu Agenția SEO Digital Metrics

 

 

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.