.jpg)
.jpg)
COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată
Românii sunt mari consumatori de carne de porc, dar nu le place să crească porci. Un studiu realizat la INS, publicat de Ziarul Financiar, arată că România a fost în 2018 campioană la consumul de carne de porc în UE, cu 77 kg per cap de locuitor, însă la densitatea numărului de porcine la 100 hectare s-a situat pe locul 18 în UE anul trecut, fiind urmată de Slovacia, Grecia, Lituania și Bulgaria. Carnea de porc este cea mai consumată din România, înaintea cărnii de pasăre și de vită, dar din producția internă este satisfăcut numai 30% din consum.
Totuși există companii autohtone care investesc sume importante pentru a le asigura românilor carne de cea mai bună calitate, contribuind totodată la susținerea economiei românești.
Una dintre ele Carmistin, un grup de firme cu 100% capital românesc. Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii specializate, grupate în 4 divizii de producție - pui, porc, vită și agricultură. Carmistin deține cinci ferme de porci cu capacitatea de producție de 430.000 capete/an.
Carmistin a intrat pe piață porcină din România în anul 2010 și și-a consolidat poziția, devenind al treilea cel mai mare producător de porci de pe piață românească, având 100% capital românesc.
Linia de porc a grupului se bazează pe achiziționarea de purcei și plasarea lor într-un program agricol propriu. Grupul achiziționează suine la o greutate medie de 25-30 kg, procesul de îngrășare are loc în fermele proprii și durează până la atingerea greutății de 110 – 115 kg. După atingerea greutății vizate, animalele sunt vândute la abatoarele terțe de pe piață locală.
Procesul agricol urmează, în condiții complete de biosecuritate, standardele internaționale de bunăstare a suinelor, la care grupul a aderat voluntar. Purceii sunt importați 100% de la furnizori de renume, certificați internațional din Germania, Danemarca sau Olanda.
De asemenea, purceii din fermele Carmistin sunt supuși controalelor medicale veterinare, efectuate atât de medicii grupului, cât și de către terți veterinari contractați din Olanda, Germania sau Spania. Hrană necesară în procesul de reproducere a suinelor este produsă 100% în fabrică proprie de nutrețuri combinate a Grupului.
Fermele din grupul Carmistin folosesc procese computerizate în toate etapele ciclului de îngrășare: sistemul de nutrețuri, sistemul de iluminare, sistemul de ventilație și sistemul de încălzire - toate sunt programate și controlate de la un panou central, bazat pe rețete și tehnologii proprii.
În septembrie 2018, Grupul Carmistin a achiziționat o fermă situată în Bilciurești, județul Dâmbovița, pentru a începe un proces complet de restaurare, care va alinia fermă la cerințele actuale ale pieței. Grupul are în plan construcția a două ferme de reproducție porcină, investiție ce are că scop generarea proprie a animalelor necesare pentru fermele de îngrășare. Necesarul anual de purcei va depăși 450.000 capete în 2021.
Material realizat împreună cu Digital Metrics - Agenție Marketing Online
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.