COD PORTOCALIU: 24-05-2025 ora 10 Intre 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Ar trebui sa incepeti conversatia de negociere, punand intrebari diagnostice pentru a intelege mai multe despre adevaratele nevoi, dorinte, temeri, preferinte si prioritati ale altei parti.

Ar trebui sa incepeti conversatia de negociere, punand intrebari diagnostice pentru a intelege mai multe despre adevaratele nevoi, dorinte, temeri, preferinte si prioritati ale altei parti. 93% dintre salariati nu reusesc sa puna aceste intrebari diagnostice in circumstantele in care obtinerea raspunsurilor ar imbunatati semnificativ rezultatul negocierilor.

Punand intrebari de genul: "Care sunt cele mai mari prioritati ale tale acum?" va poate ajuta sa intelegeti de unde vine partenerul dvs. de negociere si sa oferiti solutii care va vor ajuta.

Consultati inainte de a negocia aplicatiile de calcul salariu net pentru a cunoaste salariul brut si toate impozitele obligatorii de plata catre stat.

Aratati ce puteti face

Inainte de a incepe sa vorbiti despre numere, vorbiti despre ceea ce ati facut si, mai important, despre ce puteti face. Acum aveti sansa de a parcurge realizarile cu managerul. Daca este posibil, imprimati o copie pentru ca managerul dvs. sa se uite in timp ce rezumati ce ati obtinut in acest an.

Veti dori sa evidentiati in mod specific momentele in care ati depasit rolul dvs., ceea ce va constitui la marirea salariului. Apoi, fiti pregatit cu cateva ganduri despre ceea ce sunteti incantat sa continuati.

Concentreaza-te pe viitor, nu pe trecut

Atunci cand negociati salariul pentru un nou loc de munca, nu este neobisnuit ca firma sa intrebe despre salariul dvs. actual. Poate fi o situatie complicata, mai ales daca sunteti neplatit la locul de munca actual sau cautati sa imbunatatiti in mod semnificativ, dar nu este niciodata o idee buna sa minti.

In schimb, dati-va salariul real curent (inclusiv beneficii, bonusuri) si apoi mutati rapid conversatia pentru a explica numarul pe care il cautati, concentrandu-va pe explicarea noilor abilitati sau responsabilitati, a valorii de piata.

Ramaneti pozitiv

Negocierea poate fi infricosatoare, dar ar trebui sa tineti intotdeauna conversatia pe o nota pozitiva. Incepe cu: "in ultimul an, am simtit ca domeniul muncii mele s-a extins destul de mult. Cred ca rolurile, responsabilitatile si contributiile mele au crescut. As dori sa discut cu dvs. posibilitatile de a examina compensatia mea".

Nu folositi un interval

Nu trebuie sa folosesti niciodata cuvantul "intre" atunci cand negociezi. Cu alte cuvinte, nu acordati niciodata o gama: "Caut intre 3.000 si 4.200 de lei" deoarece persoana cu care negociati va sari imediat la un numar mai mic.

Fii amabil, dar ferm

Negociezi pentru un nou loc de munca? Iata un scenariu minunat cate va poate fi de ajutor:

"Sunt foarte incantat sa lucrez aici si stiu ca voi aduce multa valoare. Apreciez oferta la 3.200 de lei, dar ma asteptam cu adevarat sa se incadreze in gama de 4.000 de lei, bazata pe experienta, unitatea si performanta mea. Ne putem uita la un salariu de 3.800 de lei pentru aceasta pozitie?"

Nu uita sa asculti

Ascultarea celeilalte parti in timpul unei negocieri este aproape la fel de importanta ca intrebarea si argumentul dvs. Acordand cu adevarat atentie la ceea ce spune cealalta persoana, puteti intelege nevoile sale si le puteti incorpora in gasirea unei solutii care va face fericit amandoi.

In cazul in care nu exista intelegere din parte angajatorului nu ezitati sa va cautati un alt loc de munca. Consulta un model de cerere demisie pentru a fi pregatit.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.