COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 06 iulie, orele 12 se va semnala disconfort termic in disconfort termic; COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00 Fenomene vizate se va semnala 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00 Fenomene vizate COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 07 iulie, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 18 Intre 18:50 si 19:45 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii in Județul Hunedoara; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 18 Intre 18:10 si 19:00 se va semnala averse ce vor cumula local 35 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină in Județul Mehedinţi; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 18 Intre 18:05 si 19:00 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii in Județul Caraş-Severin; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 18 Intre 18:00 si 19:00 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină in Județul Suceava; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 17 Intre 17:45 si 19:00 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină in Județul Alba, Județul Alba, Județul Harghita;

Ginul este o băutură pe care mulți o identifică fără probleme cu Regatul Unit. Nimic mai adevărat, deoarece ginul și-a castigat o binemeritată popularitate în această zonă a lumii, între anii 1689 și 1702. Cel care ocupa la acea vreme tronurile irlandez, englez și scotian era nimeni altul decât William de Orange, marele lider al Republicii Olandeze. De atunci și până în prezent, consumul de gin s-a răspândit în mai toate colțurile lumii. Iată care sunt țarile în care se consumă cele mai mari cantități de gin:

Ce țara consumă cel mai mult gin?

Dacă ar fi sa realizăm un “Top 10” al țărilor cu cei mai mulți litri de gin consumați, acestea provin de pe doar două continente: America de Nord (două țări în primele zece) și Europa (opt țări în primele zece). Un studiu realizat la finalul anului 2019 arăta faptul că europenii consumaseră gin în valoare de aproximativ 2 miliarde USD, în timp ce americanii cheltuiseră în acel an pe gin aproximativ 2.7 miliarde USD.

Spania ocupă prima poziție a acestui clasament, cu un consum mediu de 1.07 litri / locuitor. Statisticile arată clar faptul că brandul preferat al ibericilor este Beefeater, iar motivele pentru care spaniolii înregistrează aceste valori sunt cât se poate de variate: aerul boem din jurul acestei băuturi, celebrarea ginului (manifestată prin festivități specifice), răspândirea punctelor de vânzare cu amănuntul, în care se comercializează ginul.

Cum arată restul clasamentului?

Belgia și Olanda ocupă celelalte două poziții ale podiumului, cu 0.73 / locuitor și 0.63 litri / locuitor. UK, chiar dacă este cel mai puternic brand ambassador al acestei băuturi la nivel mondial, nu câștigă decât o mențiune în acest top, cu un consum mediu pe cap de locuitor de 0.55 litri. Celelalte țări europene din clasament sunt: Irlanda (0.36 litri / locuitor - locul 5), Franța (0.19 litri / locuitor - locul 8), Italia (0.14 litri / locuitor - locul 9), Germania (0.08 litri / locuitor - locul 10).

Descoperim două țări nord-americane pe două poziții consecutive ale clasamentului - Canada (0.22 litri / locuitor - locul 6) și SUA (0.21 litri / locuitor - locul 7). În privința Statelor Unite, această țară generează cele mai mari venituri de pe urma consumului de gin din tot acest clasament. Cele mai populare branduri de gin din SUA sunt cele spaniole, iar popularitatea acestei băuturi gravitează în jurul liste întregi de cocktailuri pe bază de gin, pe care americanii obișnuiesc să le consume la evenimente sociale.

Românii și consumul de gin

Din punct de vedere preferințelor pentru alcool, suntem un popor orientat către bere și vin. Ginul nu își găsește un loc de cinste pe mesele românilor, fiind o băutură spirtoasă ce își găsește cu greu un loc stabil chiar în propriul segment de piață. Pentru noi, “băuturile tari” înseamnă whisky, votcă, Jagermeister și coniac. Ginul, chiar dacă poate fi găsit cu ușurință peste tot, este o băutură fără o anumită istorie în România, spre deosebire de vin sau bere.

Dacă te numeri, însă, printre cei care adoră un gin tonic la petreceri și vrei să încerci chiar tu acasă un cocktail pe baza acestei băuturi alcoolice, comanda un gin chiar acum de pe alcooldiscount.ro! Chiar dacă nu este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice din România, ginul oferă arome unice, pe care nu le poți asemăna cu nimic altceva. Comandă acum online ginul tău preferat și prepară oricând dorești acasă un long drink așa cum îți place ție să servești!

Procer Company S.A.