De cele mai multe ori, intrarea în incapacitate de plată a unei persoane fizice începe cu ceva întâmplător, de mică anvergură: o situație medicală, pierderea sau schimbarea unui loc de muncă, o factură la utilități cu o valoare mai mare decât acelea pe care le plătea de obicei și care îi dă viața peste cap.

Dacă mai adăugăm la acest lucru și inflația care, din nefericire în România este în continuă creștere pe măsură ce timpul trece și lucrurile în loc să se îmbunătățească merg din rău în mai rău, premisele pentru a aluneca în prăpastia datoriilor ce nu mai pot să fie plătite la timp sunt deja conturate.

Un astfel de om vede neputincios cum îi crește povara financiară la cote insuportabile și că apar probleme pe toate planurile: familia e în pericol de a se destrăma, se poate pierde casa, mașina, alte bunuri de valoare.

Este un scenariu care ți se pare și ție cunoscut?

Datoriile neplătite, un iad din care poți scăpa cu ajutorul agenților de la KRUK România!

Poate ești și tu un datornic ce nu își mai poate îndeplini obligațiile financiare asumate, care pare să nu mai găsească nicio ieșire din mlaștina datoriilor, chiar dacă soluția se află chiar în fața ta.

Nu o mai vezi deoarece în afară de situația obiectivă în care se găsești la acest moment, apar și alte obstacole, de ordin subiectiv.

La nivel psihic, se poate intampla ca o persoană care nu-și mai poate plăti la timp datoriile are episoade tot mai dese de depresie (gândindu-se la ceea ce nu a făcut bine în trecut și a condus-o la situația în care se găsește în prezent) sau de anxietate (atunci când se gândește cu groază la ceea ce va urma). Ori ambele, pentru că depresia și anxietatea nu se exclud reciproc, ci sunt amplificate pe măsură ce stresul financiar crește.

Te regăsești în cele de mai sus?

Atunci e clar că ai nevoie obligatoriu de o mână de ajutor. Mai ales că vei ajunge la un moment dat în situația în care trebuie să decizi între a-ți asigura mijloacele de subzistență zilnice (pentru tine și cei dragi) și plata datoriilor restante.

Cu cât dificultățile bănești sunt mai apăsătoare, cu atât este mai dificil îți este ca să jonglezi cu datoriile. Chiar dacă poate evenimentul de tip “lebăda neagră" care a produs dezastrul nu ți se datorează în totalitate, ci este doar o provocare a sorții, de cele mai multe ori ai nevoie de ajutor specializat ca să o depășești.

Ai încredere în agenții KRUK România. Ei te vor ajuta să redevii persoana optimistă de altădată!

Subiectul “Bani” nu este ceva despre care poți să vorbești aplicat, deschis, cu prietenii și nici măcar cu membrii familiei, iar această povară poate să conducă la gânduri negre, mergând până la acelea legate de sinucidere.

A fi înglodat în datorii este de multe ori sinonim cu a fi captiv într-un adevărat iad financiar, dar trebuie spus că oricât de disperată ar fi situația, până la urmă tot poți ca să-i faci față.

În definitiv, oricine a fost lovit de greutăți financiare măcar o dată în viață și oricât de rău a ajuns să se simtă, oricât de groaznic au stat lucrurile, până la urmă tot a întrezărit o luminiță la capătul tunelului și s-a îndreptat spre ea.

Este ok ca la început să fii traumatizat, îngrozit, să vezi că totul se prăbușește în jurul tău și să nu poți avea puterea de a stopa dezastrul. Da, chiar s-ar putea ca să te găsești într-o prăpastie psihologică. Doar că întotdeauna există și o cale de scăpare.

Dacă te afli chiar la baza hăului financiar nu o poți lua decât în sus, ceea ce este un lucru foarte bun, deoarece există acum o mulțime de modalități de a depăși problemele cu banii când nu mai ai nimic de pierdut, ci doar de câștigat. Cu atât mai mult cu cât poți avea un ajutor specializat lângă tine în persoana unui reprezentant KRUK România.

O să reușești sigur dacă dai dovadă de multă determinare și să muncești mai mult decât de obicei, să acorzi mai multă atenție cu bugetul personal.

O să vezi cu bucurie că pe măsură ce timpul trece și datoriile încep ca să scadă, chiar și sentimentele de rușine, de umilință și chiar de furie, se vor diminua. Iar în final vei ieși victorios deasupra liniei de plutire, îți vei regăsi pofta de viață.

Până la urmă ceea ce de fapt te salvează din astfel de situații este munca, iar șansa că ai susținere și că poți vorbi cu alți oameni care chiar te ascultă fără a te judeca (vei vedea la KRUK România că exact așa se întâmplă!) este un dar extrem de prețios pe drumul de a scăpa de datorii.

Cu atât mai mult cu cât în astfel de situații afli cine îți sunt prietenii adevărați și cine nu.

Este chiar o regulă de aur care spune că în momentul în care te găsești în dificultate financiară e bine să-i ții aproape doar pe acei oameni care sunt acolo pentru tine, să nu îți pierzi timpul și energia (oricum puțină!) cu aceia care vor încerca doar să te învinovățească continuu pentru simplul motiv că pot să facă asta!

Nu poți ca să scapi de datoriile ce te copleșesc dacă nu ai încredere în puterea ta interioară, un sentiment al stimei de sine foarte bine dezvoltat. Plus un ghid în care să ai deplină încredere.

La KRUK România vei avea parte de sfaturile adecvate în materie financiară, personalizate, pentru ca să privești din nou cu încredere viitorul.

Aici o să-ți dai seama că oricât de jos ai ajuns poți oricând să o iei de la capăt și să fii mai mult decât ai fost cândva!

Digital Metrics SRL