Cererea pentru apartamente de vânzare în Cluj este în continuă creștere. Și asta pentru că, în ultimii ani, Clujul s-a dezvoltat spectaculos. Mai mult, municipiul este pe primul loc în țară la finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Cauți apartamente de vânzare în Cluj? Ar trebui să te orientezi și către locuințe mai vechi. Căci blocurile reabilitate termic au o serie de avantaje de luat în seamă.

De ce să alegi apartamente de vânzare în Cluj în blocuri reabilitate

Unul dintre marile avantaje ale blocurilor reabilitate este reducerea substanțială a facturii la încălzire. Este, din păcate, și unul dintre motivele pentru care prețurile la apartamente de vânzare în Cluj în blocuri reabilitate termic sunt ceva mai mari decât în rest. În unele cazuri, prețurile le egalează și chiar le depășesc pe cele din construcțiile noi.

Pe de altă parte, la orice tranzacție imobiliară este obligatorie prezența certificatului energetic. Iar acesta face ca apartemente de vânzare în Cluj care au beneficiat de reabilitare termică să fie în avantaj față de restul. Chiar dacă prețul este mai ridicat. În plus, cei care doresc să cumpere un apartament nu mai țin cont de poziționarea acestuia la parter sau la ultimul etaj. Odată cu reabilitarea termică, acestea nu mai reprezintă inconveniente.

În ce constă reabilitarea termică

Reabilitarea termică a unui bloc sau sprijinirea eficienței energetice nu înseamnă numai învelirea clădirii în materiale izolante. Iată ce ar trebui să includă:

-izolația termică și hidroizolarea exteriorului clădirii include pereții, ferestrele, tâmplăria, acoperișul, subsolul, dar și măsuri de consolidare la nevoie

-modernizarea instalaţiei de încălzire și distribuire de apă caldă

-modernizarea sistemului de încălzire, inclusiv instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile

-înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune cu surse cu eficiență energetică ridicată

-unde este cazul, înlocuirea lifturilor, a circuitelor electrice în părțile comune.

Digital Metrics SRL