COD GALBEN: 30-03-2020 ora 14 Intre 30 martie, ora 22:00 - 01 aprilie, ora 10:00 se va semnala ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă in ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă; COD GALBEN: 30-03-2020 ora 16 Intre 16:20 si 18:00 se va semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 55...60 km/h in Județul Dolj, Județul Mehedinţi; COD GALBEN: 30-03-2020 ora 13 Intre 13:00 si 17:00 se va semnala intensificări locale și temporare ale vântului, cu rafale de 55...60 km/h. in Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Iaşi;

Pentru a diagnostica varicele si pentru a pune un tratament pentru varice corect, medicul  va face un examen fizic, inclusiv va privi picioarele in timp ce pacientul sta in picioare pentru a verifica umflarea. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa  solicite ca pacientul sa descrie orice durere si disconfort la nivelul picioarelor.

De asemenea, este posibil sa fie nevoie de un test cu ultrasunete pentru a vedea daca valvele din venele pacientului functioneaza normal sau daca exista dovezi ale unui cheag de sange. In acest test noninvaziv, un tehnician misca un dispozitiv mic de mana (traductor), de dimensiunea unui sapun, pe pielea pacientului in zona in care se afla varicele. Traductorul transmite imaginile venelor catre un monitor, astfel incat un tehnician si medicul  sa le poata vedea.

Tratament pentru varice

Din fericire, tratament pentru varice nu inseamna de obicei o sedere in spital sau o recuperare lunga, incomoda. Datorita procedurilor mai putin invazive, varicele pot fi tratate in general in ambulatoriu.

Tehnicile de practicat acasa, cum ar fi exercitiile fizice, pierderea in greutate, purtarea hainelor largi, ridicarea picioarelor si evitarea unor perioade lungi de stationare sau sedere - poate usura durerea si poate preveni agravarea varicelor.

Purtarea unor ciorapi de compresiune toata ziua este adesea prima abordare de incercat inainte de a trece la alte tratamente. Acestea strang constant picioarele, ajutand venele si muschii picioarelor sa miste sangele mai eficient. Cantitatea de compresie variaza in functie de tip si marca.

Se pot cumpara ciorapi de compresie la majoritatea farmaciilor si magazinelor de aprovizionare medicala. Ciorapii cu reteta sunt, de asemenea, disponibili si sunt probabil acoperiti de asigurare daca varicele provoaca simptome.

Daca aceste solutii nu remediaza problema, medicul poate sugera unul dintre aceste tratamente pentru varice:

• Scleroterapia. In aceasta procedura, medicul injecteaza in varicele mici si mijlocii o solutie sau spuma care cicatriceaza si inchide aceste vene. In cateva saptamani, varicele tratate ar trebui sa se estompeze. Desi poate fi necesara injectarea aceleiasi vene de mai multe ori, scleroterapia este eficienta daca este facuta corect. Scleroterapia nu necesita anestezie si se poate face in cabinetul medicului.
  • Scleroterapia cu spuma a venelor mari. Injectarea unei vene mari cu o solutie de spuma este, de asemenea, un posibil tratament pentru a inchide o vena si a o sigila.
  • Tratament cu laser. Medicii folosesc o noua tehnologie in tratamentele cu laser pentru a inchide varice mai mici si vene ramificate. Tratamentul cu laser functioneaza trimitand lumini puternice pe vena, ceea ce face ca vena sa se estompeze lent si sa dispara. Nu se utilizeaza incizii sau ace.
  • Procedurile cu cateter folosind radiofrecventa sau energie cu laser. In unul dintre aceste tratamente, medicul va introduce un tub subtire (cateter) intro vena marita si incalzeste varful cateterului folosind fie radiofrecventa, fie energie cu laser.

Digital Metrics SRL