

COD GALBEN: 25-06-2025 ora 10 Intre 25 iunie, ora 10 – 26 iunie, ora 10 se va semnala val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat COD PORTOCALIU: 25-06-2025 ora 10 se va semnala val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat
Condimentele și ierburile aromatice sunt elementele de bază în bucătăria Orientului Mijlociu. De fapt, fără condimente, preparatele arăbești nu ar mai avea același gust puternic și aceeași aromă unică. Așa că dacă vrei să pregătești o rețetă arăbească, la tine acasă, trebuie să știi neapărat ce condimente nu trebuie să îți lipsească de pe listă!
Anasonul este o plantă ale cărei semințe sunt comestibile și sunt adesea folosite în bucătăria arăbească. Având un gust puternic aromat și dulceag, anasonul este folosit de obicei pentru siropuri, prăjituri și biscuiți. În schimb, în medicina arabă străveche, anasonul era utilizat pentru tratarea colicilor și a durerilor abdominale, a indigestiei și a durerilor de cap.
De obicei, cardamonul se găsește sub formă de pulbere sau de semințe, la pliculețe, însă se poate găsi și sub formă de păstăi uscate, din care se culeg semințele. Cardamonul proaspăt are un gust puternic, iar mirosul acestui condiment seamănă cu cel de lămâie, fiind adesea folosit în mâncărurile orientale, dar și în diferite amestecuri de condimente. Folosit pe scară largă în lumea arabă la aromatizarea cafelei, a dulciurilor și a băuturilor, cardamonul este foarte apreciat și ca remediu pentru multe boli. Astfel, acest condiment este folosit de arabi pentru tratarea răcelilor și a astmului bronșic.
Scorțișoara este unul dintre condimentele foarte apreciate în preparatele dulci, orezuri, prăjituri, băuturi sau gume de mestecat. Acest condiment se obține din coaja arborelui de scorțisoara, fiind disponibil uscat, sub formă tubulară sau pulbere. Totuși, scorțișoara este și unul dintre cele mai populare remedii utilizate în țările arabe, fiind folosită pentru răceală, tuse sau infecții respiratorii.
Sumacul este un condiment puternic, cu o aromă înțepătoare și lămâioasă, fiind nelipsit din preparatele culinare ale Orientului Mijlociu. Înainte de introducerea lămâilor în alimentația orientală de către romani, sumacul era un ingredient esențial pentru mâncăruri, oferind un gust acid, acrișor. Astăzi, sumacul se folosește în special măcinat, pentru a conferi preparatelor culinare o aromă inconfundabilă, fructată și astringentă.
Nucșoara se poate găsi gata măcinată, dar și sub forma întreagă. Deși arată ca o nucă, ea este de fapt sâmburele unui fruct. De obicei, arabii o dau pe răzătoare, aceasta având astfel o aromă mai intensă, mai dulce. Nucșoara se folosește de obicei în țările arabe, pentru supe sau pentru deserturi.
Turmericul are un miros asemănător cu cel al ghimbirului, însă aroma sa binedefinită este mai puternică și mai picantă. Acest condiment are un gust iute-amărui și este folosit în bucătăria arabă, pentru friptura de pasăre, sau pentru a oferi aromă legumelor trase la tigaie. De asemenea, pulberea de turmeric este folosită în bucătăriile arabe pentru colorarea preparatelor, sau pentru a oferi savoare amestecurilor de condimente.
Mâncarea arăbească este plină de savoare, iar acest lucru se datorează condimentelor delicioase folosite în Orientul Mijlociu. Aromele puternice, gustul inconfundabil și rețetele sofisticate sunt elementele de bază ale bucătăriei arabe.
Food Panda
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.
< | june 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
< | july 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |