COD PORTOCALIU: 25-05-2025 ora 10 Intre 25 mai, ora 20 – 27 mai, ora 10 Fenomene vizate: se va semnala cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Un subiect tot mai mediatizat în ultima vreme vizează antioxidanții și importanța lor în reducerea stresului oxidativ. Pentru ca organismul să funcționeze normal, să fie sănătos, asigurarea aportului optim de antioxidanți trebuie să fie o preocupare pentru oricine pentru că odată cu înaintarea în vârstă apar tot felul de carențe ce pot influența protecția contra radicalilor liberi. Pentru ca lupta contra acestora să fie eficientă, suplimentarea organismului cu produse naturiste special concepute în acest sens reprezintă o metodă la care apelează astăzi cu încredere publicul larg. Atunci când alimentația nu este suficient de bogată în antioxidanți, produsele naturiste vin ca o soluție. Desigur, nu vor înlocui un regim alimentar echilibrat.

Radicalii liberi și influența lor asupra organismului uman

De natură oxidanți, radicalii liberi sunt rezultatul proceselor biologice desfășurate de organism, ca digerarea alimentelor, respirația, convertirea grăsimilor în energie, etc. Deși în mod natural sunt distruși tot de organism, prin sistemul antioxidant natural, uneori un ajutor suplimentar este necesar pentru că radicalii liberi pot sa provoace o serie lunga de reacții negative.

Pentru a susține o funcționare normală a organismului, completarea oxidanților produși de organism prin antioxidanți proveniți din surse bogate este o recomandare. Spre exemplu, un ulei de samburi de struguri sau sirop de catina cu miere de albine, care pot fi gasite în cadrul eshop-ului Manicos, constituie un important protector hepatic contra stresului oxidativ. Acestea sunt benefice pentru întregul organism, având un efect puternic regenerant celular, dermonutritiv dar si actiune tonica si mineralizanta.

Pentru a reduce din cantitatea de stres oxidativ exercitată asupra organismului printr-o alimentație deficitară, stres și diverse obiceiuri nesănătoase sau factori precum radiațiile sau contactul cu insecticide, administrarea unor astfel de suplimente recomandate de proprietățile lor antioxidative este necesară.

Oricine poate fi expus astăzi la stres oxidativ. Este necesară tratarea, combaterea acestuia din cauza efectelor negative pe care le are asupra corpului. Stresul oxidativ este recunoscut ca sursă de declanșare a unui numar mare de afecțiuni, fie degenerative, fie cronice. Cu siguranță este renumit pentru faptul că accelerează procesul de îmbătrânire, fiind chiar și o cauză pentru care apar celule canceroase în organism.

Cum afectează stresul oxidativ organismul?

Primul și cel mai important simptom al stresului oxidativ este energia vitală la un nivel foarte scăzut. Asta înseamnă că cei afectați de el resimt oboseala, anxietatea, depresia la un nivel accentuat sau dezvoltă tot felul de probleme la nivelul sistemului nervos. Alți indici ai stresului oxidativ sunt și o digestie lentă sau problemele metabolice de tipul constipației, sau chiar a diabetului.

În unele cazuri, această problemă poate afecta imunitatea, astfel împiedicând procesul normal de vindecare. De amintit sunt și situațiile în care declanșează tot felul de procese inflamatorii.

Surse bogate în antioxidanți

Sunt consumate în acest sens diverse suplimente alimentare, care au la bază extracte din plante și fructe bogate in vitamine si minerale, precum uleiuri presate la rece, siropuri naturale sau extracte uleioase. Acestea au o capacitate sporită de a neutraliza radicalii liberi, desigur în condițiile în care sunt de calitate.

Amintim de exemplele anterior menționate, precum si de produse precum sirop de macese cu miere de albine sau sirop de afine fara zahar care se regăsesc în cadrul magazinului specializat în produse naturiste și suplimente alimentare - Manicos.ro. Aceste produse susțin cu succes lupta organismului contra efectelor nocive ale radicalilor liberi si sunt un ajutor important în menținerea energiei necesare pentru întreaga zi. Mai multe informatii despre modul de administrare al acestora precm  și alte caracteristici și proprietăți cei interesați găsesc mai multe online. Iată și care sunt câteva dintre beneficiile unor astfel de produse:

  • Combat îmbătrânirea prematură a organelor, celulelor și a țesuturilor.
  • Previn petele și ridurile, menținând un corp tânăr.
  • Susțin o circulație bună a sângelui, reducând din impactul negativ al alcoolului, respectiv al medicamentelor.
  • Oferă organismului protecție contra tutunului, a poluării.
  • Inima este mai puternică, iar pereții arterelor și ai venelor sunt întăriți.
  • Pielea și creierul beneficiază de un boost de sănătate.

Desigur, lista beneficiilor aduse organismului de proprietatile antioxidante ale suplimentelor alimentare  este mai cuprinzatoare.

Există o sumedenie de antioxidanți, având același obiectiv, însă rezultatele pot apărea mai repede sau mai târziu. Rămân o recomandare acele suplimente care au conținut de vitamina C, E, carotenoide, de Coenzima Q10, de acid alpha lipoic. Un aport exterior este necesar pentru a combate îmbătrânirea prematură a organismului.

Grija pentru sănătate ar trebui să fie pentru fiecare o preocupare de top, mai ales când efectele stresului oxidativ se resimt. Administrarea unor suplimente naturale, de tipul uleiului din sâmbure de struguri, la timp, poate face diferența privind sănătatea întregului organism.

 

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.