COD GALBEN: 30-03-2020 ora 14 Intre 30 martie, ora 22:00 - 01 aprilie, ora 10:00 se va semnala ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă in ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă;

Producătorii de imprimante lansează noi produse și noi game de echipamente, upgrade-ul fiind vizibil la nivel tehnic și chiar în ceea ce privește dimensiunile și partea de design. Pentru utilizatori, poate fi foarte dificil să aleagă cea mai bună oferte la imprimante multifuncționale. Există desigur elemente de comparare la partea tehnică, se caută și raportul calitate / preț pentru eficiență și la capitolul financiar, însă punctul de plecare este de fapt tipul de utilizare.

Așadar, din start trebuie eliminate la căutare rezultatele constând în dispozitive adresate utilizatorilor individuali. Dar și referindu-ne strict la mediul de business, trebuie identificată frecvența utilizării, intensitatea de lucru. O analiză completă este mai dificil de realizat de către responsabilii de achiziții din companii, așadar este ideal să se colaboreze cu un furnizor B2B, așa cum este de exemplu ecopy.ro, astfel încât să se primească partea de consultanță, acces la o selecție de imprimante profesionale plus mentenanță, service, consumabile etc.

În principiu, imprimanta multifuncțională este nelipsită din orice birou, indiferent de domeniul de activitate al firmei în cauză. Imprimanta multifuncțională este un ansamblu compact ce cuprinde în general un printer (imprimanta în sine), un scanner și un dispozitiv de copiere (practic, scanare și printare în mod automat). Unele modele de astfel de aparatură birotică pot cuprinde și un fax - mai puțin folosit în prezent, dar totuși utilizat în unele domenii.

Deși pe piață există și dispozitive inkjet, în mediul de business standardul a devenit cel al multifuncționalelor laser. Prețul acestor echipamente este mai ridicat, dar accesibil chiar și IMM-urilor. Avantajele sunt consistente, pe de o parte cu privire la calitatea și viteza printării, pe de altă parte la eficiența în consum. Tonerele pot avea capacitate de printare de mii de pagini, iar stocarea hârtiei în printer este de asemenea generoasă, pentru uz intensiv, cât mai comod și practic pentru utilizator. Viteza este o cerință importantă în business, iar printarea, copierea și scanarea documentelor trebuie făcută imediat, oricând este nevoie.

Ce caracteristici ne interesează atunci când alegem o imprimanta multifuncțională? În primul rând, trebuie să decidem dacă avem nevoie de o imprimantă color sau una alb negru, în funcție și de bugetul pe care îl putem aloca. Apoi, contează viteza de printare, formatul de tipărire, rezoluția de printare, capacitatea tonerului, posibilitatea de imprimare față-verso, tipurile de hârtie compatibile. Mare atenție și la volumul lunar de printare, conform indicațiilor producătorilor. De asemenea, la partea practică, este important de decis dacă se dorește doar conectare USB sau este mai practică varianta wireless. Existența unui ecran de comandă poate fi de asemenea practică.

Cel mai bine este să fie alese imprimante multifuncționale de la producători de top din domeniu, așa cum sunt Konica Minolta, Brother, HP etc. Deși tentația de a cumpăra din magazinele de retail este mare datorită promovării intense și a promoțiilor, utilizatorii de business trebuie să nu uite că au nevoie de echipamente profesionale și ideal de o relație cu un provider ce poate oferi consultanță și suport atât înainte, cât și după achiziție.

.