COD GALBEN: 30-03-2020 ora 13 Intre 13:00 si 17:00 se va semnala intensificări locale și temporare ale vântului, cu rafale de 55...60 km/h. in Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Iaşi;

Datele consumatorilor de servicii online - “aurul” revoluției 4.0

București, 18 februarie 2020. Connections, lider pe piața de digital transformation din România, anunță principalele direcții de evoluție în tehnologie pentru anul 2020.

• Conversational AI

Disciplinele reunite generic în “cognitive computing” vor continua trendul ascendent, marile companii vor investi din ce în ce mai mult în capabilități “inteligente” care vor spori valoarea adăugată a platformelor enterprise.

• Privacy

Preocuparea, la nivel European (în primul rând) și global, pentru protecția intimității virtuale va capătă noi valențe odată cu expunerea accentuată a serviciilor de tip cloud care vor ridica nivelul de atenție la confidențialitatea datelor personale, precum și nivelul de intensitate a atacurilor cibernetice.

• Security

Protecția infrastructurilor critice rămâne în prim plan, iar crearea de strategii naționale în EU pentru implementarea Directivei NIS și de centre de răspuns la incidente de securitate cibernetică va fi principalul catalizator al pieței de securitate informatică din Europa. Companiile private care nu sunt incluse în spectrul NIS vor cauta să se alinieze la standardele de protecție a infrastructurilor critice care vor fi reglementate la nivel guvernamental.

• XaaS

Tot mai multe platforme on-premise vor migra către cloud și miza companiilor partenere va fi să creeze add-on-uri și bundle-uri de funcționalități peste nivelul de bază găzduit de cloud-ul furnizorilor primari cum sunt Microsoft, Amazon, Google, etc.

•  RPA

Piața automatizării pe bază de roboți software va crește cu un CAGR de cel puțin 20%, iar tipurile de servicii cunoscute - de la subscripții până la consultanță (analiză și re-proiectare) și implementare de roboți software - vor fi în continuare cele care vor genera cea mai mare parte a veniturilor companiilor producătoare de tehnologie și ale partenerilor de implementare. Migrarea roboților în cloud, sofisticarea serviciilor de tip subscripție prin variante pay-per-use sau pay-per-feature sunt așteptate de piață, mai ales de cea a SME, care devine din ce în ce mai atractivă pentru producători. Dezvoltatorii de tehnologii RPA vor împinge platformele lor tot mai mult către tiparul de ecosistem, oferind integrări între versiunea core RPA și tot mai multe aplicații țintă. Este de așteptat că tot mai mulți clienți să înțeleagă utilitatea și filosofia automatizării pe bază de roboți, acceptând abordarea bottom-up care este susținută, la bază, de analiza și re-design-ul proceselor de business, iar în partea de sus a piramidei de implementarea tehnologiei specifice. Marii jucători vor investi în continuare în instrumente de inteligență cognitivă, dar rezultate concrete, utile și aplicabile în industrie nu vor fi încă obținute.

·  Analytics – Consumer experience

Datele consumatorilor de servicii online, indiferent de industrie, au devenit deja “aurul” celei de-a patra revoluții, industry 4.0. Companiile care colectează datele clienților vor investi în analiza lor, creând sinergii între algoritmii de analiză și extracție de informație, statistică și corelare, utilizând machine learning și AI (în faza incipientă, dezvoltată în prezent), pentru a genera predicții comportamentale și ale preferințelor. Competiția va fi, în continuare acerbă, în acumularea și structurarea datelor.

DESPRE CONNECTIONS

Connections este lider pe piața de digital transformation din România, având 300 de angajați, birouri în Bulgaria, Serbia și planuri de extindere la nivel global. Compania este specializată în Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management și Software Development On Demand. Clienții Connections sunt companii globale și companii medii românești din industrii precum Banking, FMCG, Oil & Gas, Telecom și Retail. Începând cu luna iulie 2018 Connections a semnat un parteneriat cu UiPath, platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adopție la nivel mondial, alături de care a implementat deja cu succes procese de automatizare robotizată în industrii cheie. Totodată Connections a investit peste 200.000 euro în dezvoltarea unei platforme fintech de open banking menită să integreze API-urile puse la dispoziție de băncile din România, odată cu aplicarea directivei Revised Payment Service Directive (PSD2), care obligă băncile să dea acces la informații privind conturile bancare de plăți accesibile online, unor terțe părți care își pot dezvolta servicii de informații, plăți și alte servicii financiare către clienții băncilor. Connections a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 6,15 mil USD.

CONNECTIONS - THE TRENDS IN DIGITAL TRANSFORMATION FOR 2020

Consumer data for online services - "pure gold" for the 4.0 revolution

Bucharest, February 18th, 2020. Connections, a leading company in the digital transformation market in Romania, informs about the main development lines in technology for 2020.

• Conversational AI

The disciplines brought together in cognitive computing will continue the upward trend, large companies will increasingly invest in "intelligent" capabilities that will enhance the added value of enterprise platforms.

• Privacy

The concern, at European level (first and foremost) and at global level, for the protection of virtual privacy will gain new strength with the increased exposure of cloud services that will generate an enhanced focus on the confidentiality of personal data, and will multiply cyber attacks.

• Security

Critical infrastructure protection remains in the forefront, and the creation of national strategies in the EU for the implementation of the NIS Directive and of cyber security incident response centers will be the main catalyst for the IT security market in Europe. Private companies that are not included in the NIS spectrum will seek to align with the critical infrastructure protection standards that will be regulated at government level.

• Xaa

More and more on-premise platforms will migrate to the cloud and the stake of partner companies will be to create add-ons and bundles of functionality above the basic level hosted by the cloud of primary providers such as Microsoft, Amazon, Google, etc.

• RPA

The market for automation based on software robots will grow with a CAGR of at least 20%, and the types of services known - from subscriptions to consulting (analysis and re-design) and implementation of software robots will continue to be the ones that will generate most of the revenue for technology companies and partners. The migration of robots in the cloud, the sophistication of subscription services through pay-per-use or pay-per-feature versions are highly expected by the market, especially by the SME market, which is becoming increasingly attractive to producers. RPA technology developers will increasingly push their platforms towards the ecosystem pattern, providing integrations between the core RPA version and more and more target applications. It is expected that more and more customers will understand the utility and philosophy of robot-based automation, accepting the bottom-up approach that is supported by the analysis and re-design of business processes, and at the top of the pyramid by the implementation of the specific technology. Great players will continue to invest in cognitive intelligence tools, but concrete, useful, and applicable results in the industry will not be achieved yet.

• Analytics - Consumer experience

Online service consumer data, regardless of the industry, has already become the "pure gold" of industry 4.0, the fourth revolution. Companies that collect customer data will invest in their analysis, creating synergies between algorithms for analysis and information extraction, statistics and correlation, using machine learning and AI (which is in its early stage, currently being developed), to generate behavioral predictions and preferences. Competition for the collection and structuring of data will continue to be fierce.

ABOUT CONNECTIONS

Connections is a leader on the digital transformation market in Romania, having 300 employees, offices in Bulgaria, Serbia and planning global expansion. The company specializes in Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management and Software Development On Demand. Connections clients are global companies and medium-sized Romanian companies from industries such as Banking, FMCG, Oil & Gas, Telecom and Retail. Starting with July 2018, Connections signed a partnership with UiPath, the Enterprise Robotic Process Automation (RPA) platform with the fastest usage rate worldwide, with which it has already successfully implemented robotic automation processes in key industries. At the same time, Connections has invested over 200,000 euros in the development of a fintech open banking platform meant to integrate the APIs made available by banks in Romania, with the enforcement of the Revised Payment Service Directive (PSD2), which obliges banks to give access to information regarding bank accounts for payments accessible online to third parties who can develop their information services, payments and offer other financial services to the banks’ clients. Connections ended 2018 with a turnover of $ 6.15 million.