COD GALBEN: 23-09-2021 ora 10 Intre 23 septembrie, ora 21:00 – 24 septembrie, ora 23:00 Zone afectate se va semnala intensificări susținute ale vântului la altitudini de peste 1700 m COD GALBEN: 24-09-2021 Intre 08:00 si 11:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, care la rafală vor depăși 55...60 km/h in Județul Sălaj, Județul Satu Mare; COD GALBEN: 24-09-2021 Intre 07:45 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși 55-60 km/h. in Județul Bihor;

Azerbaidjanul nu este doar despre contemporanul Baku de pe malul Mării Caspice, obiective turistice istorice, frumuseți naturale, sate de munte, dar și despre vacanțele de iarnă într-o stațiune de schi!

Shahdag, prima stațiune de schi din Azerbaidjan, s-a deschis în ianuarie 2013 în Munții Caucazului de Est. Astăzi, Shahdag are tot ceea de ce ai nevoie pentru activități în aer liber. În lunile de iarnă, temperatura aerului este adesea menținută la minus 20-30 de grade.

Numele de Shahdag provine de la muntele, pe pantele căruia erau montate piste. În traducere, Shahdag înseamnă ”Regele Muntelui”. Înălțimea sa este de 4285 m, dintre cei mai înalți munți din crestele Caucazului, Shahdag ocupă locul 21. "Stațiunea se întinde pe două mii de hectare de teren, unde există hoteluri de cinci stele, telescaune moderne și pârtii perfect pregătite. Astăzi există cinci hoteluri și 17 km de pârtii.

Shahdag este potrivit pentru iubitorii de schi, atât cu un nivel ridicat de pregătire, cât și pentru schiori începători sau doar iubitori să admire acest minunat sport și să se relaxeze.

La școala de schi din stațiune se pot folosi serviciile ghizilor. Lipsa barierei lingvistice este unul dintre avantajele importante ale stațiunii față de concurenții europeni. O zonă specială dotată cu teleschi este prevăzută pentru începători și copii.

Stațiile inferioare ale telecabinelor sunt instalate la o altitudine de 1400-1600 m deasupra nivelului mării, iar punctul superior al telecabinelor este situat la o altitudine puțin mai mica de 2400 m.

În Shahdag, totul a fost făcut la scară largă. Elevatorul aerian a fost construit de compania austriacă Doppelmayer. Telescaunele sunt echipate cu cabine moderne cu protecție împotriva vântului. În general, infrastructura și nivelul serviciilor nu diferă de nicio stațiune vest-europeană.

În total, stațiunea are 5 hoteluri de diferite niveluri, care astăzi pot găzdui simultan mai mult de o mie de turiști. Cel mai scump este Pik Palace, de cinci stele. Hotelul este pe deplin în concordanță cu nivelul declarat: aici sunt camere mari, frumos decorate, un spa frumos, câteva restaurante și baruri. La un nivel puțin mai scăzut este Shahdag, de patru stele, care are de asemenea un spa mare. Zirve, de trei stele este situat în aceeași clădire cu recepția și școala de schi din stațiune. Pentru familiile cu copii, Gaya Residence oferă apartamente cu bucătărie proprie. În general, celebra ospitalitate caucaziană din Shahdag este perfect combinată cu calitatea serviciilor europene.

Stațiunea este situată la aproximativ trei ore de mers cu mașina de capitala, Baku. Puteți ajunge acolo cu mașina, cu taxiul sau cu autobuze de rută.

De asemenea, stațiunea intenționează să construiască un teren de golf cu 18 găuri, noi centre comerciale și restaurante, campinguri, un centru de divertisment pentru meșteșuguri, unde puteți vedea cum se fac cașcavalul sau covoarele.

Din Shahdag puteți merge în excursii în orașele mari din apropiere- Gusar și Guba. Guba este interesantă, în primul rând, ca și capitala țesutului covoarelor azerbaidjene. În trecut, aproape 80% din localnici erau angajați în acest meșteșug. Aici puteți vedea cum sunt confecționate covoarele orientale de lux și cumpăra un exemplar care va plăcut.

În plus, merită să încercați o baklava neobișnuit de gustoasă, care este fabricată în Guba într-o manieră proprie cu făină de orez. Cu toate acestea, baklava-ua nu este singurul fel de mâncare din bucătăria azerbaidiană care merită atenția turiștilor. Dolma, diverse tipuri de preparate din carne cu condimente, kutaba și alte delicatese locale sunt deosebit de bune pentru a acompania vinul excelent din Azerbaidjan.

Ambasada Republicii Azerbaidjan in Romania

Bucuresti 014132, str. Grigore Gafencu nr 10, sector 1,