COD GALBEN: 17-05-2025 ora 10 Intre 17 mai, ora 10 – 17 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

După ce a făcut istorie în lumea medicală printr-un set de planșe medicale utile atât celor care se pregătesc să profeseze în domeniul medical, cât și medicilor, atlasul de anatomie al lui Netter revine cu o versiune revizuită - și mai bine adaptată cerințelor și viziunilor actuale. 

 

Iată ce ar trebui să știi despre cea mai recentă versiune în limba română a atlasului (Netter atlas ediția 5):

 

  1. Ce înseamnă Netter pentru anatomie și educația în domeniul medical?

Dacă nu ești deja familiarizat cu acest nume, în primul rând ar trebui să știi că Frank Henry Netter a fost un chirurg american pasionat de realizarea manuală de ilustrații medicale. Netter s-a remarcat în special prin puntea pe care a creat-o între două domenii aparent foarte diferite: arta și medicina, aducându-și o contribuție imensă prin ilustrațiile medicale realizate (manual) din perspectiva unui clinician.Colecția de ilustrații medicale a fost cuprinsă într-o publicație de sine stătătoare: Atlasul de anatomie umană. Prima ediție a atlasului său de anatomie umană: „Capela Sixtină personală” a fost publicată în anul 1989. 

 

  1. De ce sunt făcute actualizări la versiunea lui Netter?

Viziunile moderne și metodele de predare dinamice, în continuă adaptare și optimizare din domeniul medical au generat o necesitate evidentă de fi făcute actualizări. Structura de bază a lucrării rămâne în esență aceeași, îmbunătățirile intervenind cu precădere la nivel de terminologie și ordine a planșelor.

 

  1. Cine a făcut actualizările în atlasul de anatomie Netter a ediția 5 -a? 

Decizia de a aduce optimizări la o resursă educațională atât de importantă pentru lumea medicală era una foarte mare. De aceea,  pentru noua variantă a atlasului (Netter ediția a 5a) s-a apelat la o echipă de editori consultanţi condusă de John T. Hansen şi din care au făcut parte Brion Benninger, Jennifer K. Brueckner, Stephen W. Carmichael, Noelle A. Granger şi R. Shane Tubbs. 

 

  1. Ce modificări aduce ediția a 5-a față de edițiile precedente?

 

Așa cum spuneam și mai sus, nu sunt modificări esențiale, ci care țin, mai degrabă, de adaptarea conținutului - vizual și text - la noile viziuni din lumea medicală. Așadar, principalele modificări  pentru atlas de anatomie Netter ediția 5 se referă la:

  • Noţiunile de anatomie au fost introduse în contextul imagisticii clinice (atât în versiunea lui tipărită, cât și în varianta digitală).
  • Au fost introduse și materiale noi. Acest lucru a implicat adăugiri și din perspectiva ilustrațiilor și a terminologiilor. Întrucât astfel de modificări cereau o abordare unitară, de adăugarea de noi imagini în această ediţie s-a ocupat tot un clinician - Carlos A. G. Machado - în timp ce echipa de editori consultanţi s-a raportat constant la Terminologia Anatomica pe care a utilizat-o ca bază pentru revizuirea nomenclaturii şi terminologiei.
  • S-a redus etichetarea unor imagini. Acest lucru a fost făcut cu scopul de a oferi o coerență mai mare în expunerea planșelor și pentru a simplifica urmărirea ilustrațiilor medicale.
  • A fost reorganizată ordinea planşelor. Aceste modificări au fost făcute cu scopul de a reda cu un grad mare de acurateţe metodele curente de predare a anatomiei în universitățile de medicină. 
  • Unele planșe au fost eliminate complet din atlasul de anatomie. 

 

  1. Cu ce scop au fost eliminate o parte din planșele din atlas?

În timp ce o parte dintre planșele existente în edițiile anterioare au fost actualizate cu scopul de a le alinia la viziunile contemporane asupra anatomiei, alte planșe au fost eliminate pentru că nu au mai fost considerate de actualitate.

 

  1. De ce este important să ai acest atlas pe biroul tău de studiu?

Dacă studiezi medicina sau ești interesat să o faci în viitorul apropiat, acest atlas de anatomie Netter ediția 5 îți va servi ca material de bază. 

 

La ora actuală este considerat cel mai complex material didactic prezentând ilustrații medicale văzute din perspectiva unui clinician. De la anatomia capului și gâtului, regiunea posterioară a trunchiului și măduva spinării, toracele, abdomenul, pelvisul şi perineul, membrul superior, membrul inferior și anatomia secțională, acest atlas conține sute de reprezentări medicale ilustrate manual de către remarcabilul clinician Frank H. Netter. 

 

  1. Cum poți cumpăra acest atlas?

Atlasul oate fi comandat cel mai simplu online, unde îl poți găsi la un preț considerabil mai mic decât în librăriile fizice. Livrarea lui se face în aproximativ 3 zile de la comandă, indiferent dacă ești din capitală sau din provincie și, cu puțin noroc și alegând librăria online potrivită, ai șanse să îl achiziționezi și cu discount aplicat. 

 

blogatu@gmail.com

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.