COD ROSU: 23-02-2020 ora 11 Intre 24 februarie, ora 02:00 - 24 februarie, ora 18:00Fenomene vizate se va semnala 24 februarie, ora 02:00 - 24 februarie, ora 18:00Fenomene vizate

Compania ta are nevoie de eficienta energetica la costuri reduse, dar isi propune in acelasi timp si respectarea mediului inconjurator? Ei bine, auditul energetic iti va aduce solutiile potrivite.

Atat din punct de vedere electric, cat si termic, utilizarea corecta a resurselor te va scapa de grijile financiare, iar afacerea ta se va bucura de o buna functionare in vederea atingerii obiectivelor stabilite.

Auditul energetic al unei cladiri consta intr-o analiza efectuata de un expert prin care se urmareste identificarea caracteristicilor termice si energetice ale acesteia, precum si a instalatiilor aferente, in vederea stabilirii unor solutii de reabilitare si modernizare. In urma acestui audit, se iau diverse masuri care duc la diminuarea cheltuielilor companiei prin reducerea consumului de energie.

Conform legii 121/2014 privind eficienta energetica, daca ai o companie care este inregistrata ca operator economic in Romania, un audit energetic trebuie efectuat o data la 4 ani. Rezultatul consta in stabilirea unei diagnoze a starii initiale a proceselor tehnologice si conceperea unei scheme a fluxului tehnologic si de proces, urmate de elaborarea unor programe de masuri privind cresterea eficientei energetice din partea firmei de audit la care ai apelat.

In functie de consumul de energie aferent instalatiilor din cladire(caldura, apa, gaze, climatizare) aceasta va fi incadrata intr-o clasa de eficienta energetica de la A la G, primul fiind cel mai scazut nivel de consum. Masurile de modernizare/reabilitare vor plasa cladirea intr-o clasa superioara. De regula, masura initiala cu privire la reducerea consumului energetic ar fi aceea de a izola termic cladirea actionand la nivelul anvelopei cat si al subsolului, prin schimbarea sistemului de instalatii. Izoland foarte bine cladirea, consumul de energie se reduce considerabil, fara ca productia sau vanzarile sa fie afectate.

Daca si tu ai nevoie de un audit enegetic industrial, primul pas este gasirea unei firme care sa  detina autorizatiile si pregatirea necesara in acest domeniu. Auditul energetic prin Elsaco te va ajuta sa intelegi modul in care energia este utilizata in cadrul companiei tale si unde anume se situeaza pierderile in acest proces.

Auditorul certificat Elsaco iti va oferi diverse solutii pentru reducerea pierderilor de energie si imbunatatirea generala a performantei acesteia. Rezultatele auditului energetic sunt extrem de utile pentru optimizare si stabilitate economica, fiind astfel un instrument de importanta majora in sectorul energetic.

The Markers