COD GALBEN: 27-02-2020 ora 11 Intre 27 februarie, ora 11:00 - 27 februarie, ora 22:00 Zone și fenomene vizate COD GALBEN: 27-02-2020 ora 11 Intre 28 februarie, ora 09:00 - 29 februarie, ora 11:00 Zone și fenomene vizate

O cunoscută publicație de știri din SUA, a făcut recent o remarcă surprinzătoare asupra obiceiurilor care îi ajută pe antreprenorii de succes să își organizeze viața, în așa fel încât afacerea lor să nu fie afectată. Mulți dintre oamenii de business intervievați au dezvăluit că nu ar renunța niciodată la scrisul de mână într-o agendă. Se pare că aceasta este o componentă cheie a rutinei lor zilnice.

Patru dintre finaliștii competiției Amazon Small Business of the Year, au spus că se bazează pe un instrument de scris și hârtie, deși rulează o afacere online. Majoritatea dintre aceștia au mai puțin de 30 de ani. Unii au implementat ca regulă în compania lor ca fiecare angajat să poarte un caiet de notițe în permanență, iar un alt competitor a câștigat premiul la o categorie tocmai pentru inițiativa de a introduce jurnale pentru dezvoltare personală.

De ce este mai eficient să folosești o agendă clasică?

1. Ce spune știința?

Cercetările psihologilor au scos la iveală, în mai multe studii, faptul că notițele de mână duc la o înțelegere conceptuală mai bună decât cele tastate.

O cercetare derulată de Universitatea Princeton a urmărit un student căruia i s-a cerut să ia notițe în timp ce urmărea un discurs online. Însemnările trebuiau luate fie de mână, fie tastate pe laptop. Deși varianta digitală a cuprins mai multe cuvinte, cea scrisă pe hârtie a dezvăluit o mai bună înțelegere a conceptelor transmise în discurs.

1. Cum trebuie luate notițele?

O agendă frumoasă nu este greu de găsit. Poți comanda una de pe eraft.ro și să începi să te bucuri de ea imediat ce o primești. Totuși, simplul fapt că o ai, nu înseamnă că o vei și folosi. Secretul este să o faci parte din viața ta, așa cum a ajuns să fie telefonul sau computerul tău.

Faptul de a o purta cu tine într-o geantă sau în buzunar și de a o plasa pe noptieră înainte de culcare, poate funcționa ca un fel de notificare în viața reală, care îți amintește că este necesar să îți pui ideile pe hârtie.

Un bun început este să folosești primele pagini pentru a stabili un motto al afacerii tale și a nota de ce compania ta este importantă, care este scopul ei și ce face pentru oameni. Astfel, vei găsi motivația necesară de a fi determinat să duci o viață organizată pentru a susține cu toate puterile ideea ta de business.

Dacă ești fanul unor agende mai structurate, poți alege una datată. Aceasta conține foi cu spații pentru notițe în fiecare zi, precum și șabloane speciale, cum ar fi cele pentru urmărirea progresului.

Atunci când vine vorba de afaceri, inovația are cu siguranță un cuvânt important de spus. Totuși, este mereu mai sigur să urmezi o rețetă care a fost deja testată și a dat rezultate. Se pare că același lucru se poate spune și despre tehnicile de organizare ale timpului, priorităților și a activităților în domeniul business.

Adresa: Strada Jepilor 6A, Brașov, 500256, România

office@eraft.ro