Conducerea Uniunii Geodezilor din România salută cu satisfacție numirea la conducerea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară a Dlui Laurențiu BLAGA, inginer geodez cu pregătire și experiență practică în domeniul cadastrului și măsurătorilor terestre, atât în țară cât și în Germania.

Până la data numirii sale la conducerea ANCPI, dl Laurențiu BLAGA a îndeplinit în mod activ și funcția de președinte al filialei Uniunii Geodezilor din România din județul Alba.

Avem garanția că sub conducerea unui profesionist al domeniului va fi mult mai ușor ca în activitatea curentă din cadrul oficiilor teritoriale să fie identificate soluții de eficientizare a activității, de simplificare a procedurilor și de scurtarea termenelor de soluționare a cererilor în folosul întregii societăți românești.

Speram într-o mai bună colaborarea a instituției cu segmentul profesional al sectorului privat care va conduce la creșterea gradului de implicare a specialiștilor din domeniu în derularea proiectelor de cadastru și înregistrare sistematică pentru atingerea obiectivelor asumate de Guvern prin Programul Național de Carte Funciară și Cadastru sau prin Programul Operațional Regional AXA Prioritară 11.

Privim cu încredere si speranță la un viitor mai bun pentru comunitatea noastră profesională pusă la grea încercare în ultima vreme în lipsa unei legi de reglementare a profesiei și de distorsiunile din piața serviciilor de specialitate generate de subfinanțarea și condițiile contractuale ale proiectelor de cadastru și înregistrare sistematică, atât în cadrul POR AXA prioritară 11, cât și în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte funciară, finanțat de ANCPI prin OUG 35/2016.

Uniunea Geodezilor din România (www.ugr.ro) este o organizație profesională reprezentativă la nivel național a specialiștilor care își desfășoară activitatea în geodezie, topografie, cadastru și managementul informației geografice. Uniunea a fost înființată în 1990 și este membră a Federația Internaționale a Geodezilor (ww.fig.net) și a Consiliului Geodezilor Europeni (www.clge.eu).

Președintele Uniunii Geodezilor din România

Ionuț Sāvoiu