Românii pot paria legal la 19 operatori online care dețin o licență valabilă, primită de la Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN). Pe lângă pariuri sportive, multe dintre platformele acestor operatori au și secțiune de cazino online.

Potrivit specialiștilor din domeniu, casele de pariuri licențiate ONJN pentru 2020 se situează la un nivel bun raportat la industria globală. Pariorii din țara noastră nu au motive să încalce legea, deschizând conturi la agenții interzise. Amenda pentru cei care joacă la operatori interziși pe teritoriul României este între 5.000 și 10.000 de lei.

Lista caselor de pariuri legale se află și pe site-ul comunității pariorilor online din România, ordinea fiind stabilită în funcție de opțiunile membrilor, care au selectat agențiile la care joacă cu regularitate:

Unibet (L1160657W000330) este cea mai populară casă de pariuri online de la noi din țară. A fost fondată în 1997 de Anders Ström, fiind una dintre puținele agenții cu o asemenea vechime la nivel mondial. România se numără printre cele 100 de țări în care operează.

Această casă de pariuri online se remarcă prin platforma de live video streaming și prin numărul mare de opțiuni de pariere oferite. Mulți români preferă să joace la Unibet datorită posibilității de a paria pe handicapuri asiatice.

Oferta sportivă este completată și de oferte promoționale care atrag jucători noi și care îi fidelizează pe cei vechi. La acest capitol sunt de menționat concursurile de pronosticuri sportive cu participare gratuită. Pariorii se pot înscrie în cursa pentru premii de sute de mii de lei cash fără să riște niciun ban.

Betano (L1170664W000663) aparține unui operator care operează și în Cipru și Grecia, intrând pe piața românească în anul 2016. De atunci este în topul preferințelor pariorilor de la noi, care beneficiază de cele mai multe opțiuni de pariere pentru meciurile din Liga I.

Această agenție iese în evidență și prin ofertele permanente dedicate clienților existenți, precum „Avans de 2 goluri”, „Pierde la limită”, „Bonus multiplu”, „Marjă 0%” sau ”Miza înapoi la 0:0”. Pariurile pot fi plasate și printr-o aplicație pentru dispozitive mobile performantă.

Betano a fost sponsor de nume al Ligii I și sponsorizează în prezent două dintre echipele care se luptă pentru titlu: FCSB și Universitatea Craiova.

Betfair (L1160655W000329) este considerată cea mai importantă agenție de Betting Exchange din lume. Această platformă este disponibilă și în țara noastră, existând posibilitatea ca jucătorii să facă trading cu pariurile plasate. De asemenea, un parior poate propune orice pariu, care este înregistrat în momentul în care alt parior mizează contra lui. Opțiunea CashOut este disponibilă oricând, pentru oricare eveniment.

Există și o secțiune Sportsbook, similară cu platformele operatorilor clasici. Acestei secțiuni îi este dedicată majoritatea ofertelor promoționale, dintre care sunt foarte apreciate cotele mărite oferite pentru un prim pariu al clienților noi.

Prezența Betfair în România a fost consolidată și prin înființarea, la Cluj, a unei companii care se ocupă cu dezvoltarea de software.

Netbet (L1160651W000195) se numără printre primele agenții de pariuri online care și-au luat licența în România. Oferta include pariuri pe linii asiatice, dar opțiunile sunt restrânse. Este un operator care pune accent deosebit pe secțiunea de cazino online.

Sportingbet (L1160656W000327) a fost printre primii operatori care au intrat pe piața românească. Pe platforma live sunt transmise evenimente din fotbal, tenis, baschet, hochei, rugby, volei. Această casă de pariuri online se numără printre sponsorii lui CFR Cluj.

Fortuna (L1160665W000326) este sponsorul echipei naționale de fotbal a României. A fost înființată în 1990 la Praga, de unde s-a extins în Slovacia și în Polonia. Pe piața din țara noastră a intrat în 2015, preluând rețeaua de agenții terestre PublicBet.

Superbet (L1160659W000328) este prezentă atât în online, cât și în offline. Este și prima companie românească premiată cu titlul de „Cel Mai Bun Operator de Pariuri Sportive din Europa Centrală și de Est”, iar oferta se concentrează pe sportul românesc.

Admiral (L1172564W000756) face parte din grupul Novomatic, una dintre cele mai importante companii de gambling la nivel mondial. În agențiile terestre ale acestui operator există terminale Tip & Cash, care pot fi folosite non-stop pentru a plasa pariuri sportive.

Casa Pariurilor (L1160652W0000306) este sponsorul de titlu al Ligii I. Potrivit informațiile prezentate de site-urile licențiate să scrie despre industria pariurilor, acest operator are 750 de sucursale în toată țara, unde se pot plasa pariuri sportive, pariuri loto, pariuri virtuale pe câini, pe cai și moto, pariuri pe loteria virtuală Lucky 6.

Winmasters (L1160650W000194) a fost prima casă de pariuri online licențiată în România. În afară de limba română, site-ul este disponibil în alte opt limbi: greacă, ungară, poloneză, cehă, rusă, portugheză, sârbă și engleză. Imaginea agenției a fost promovată de Gabi Balint.

Stanleybet (L1160971W000196) a apărut în România în anul 2004, prin agențiile stradale. Rețeaua s-a extins în prezent la 360 de sucursale, cele mai multe fiind situate în jurul Bucureștiului. Platforma online a fost lansată în anul 2016, iar contul poate fi alimentat cu bani cash la ghișeele din agențiile offline.

Mozzart (L1170649W000686) pune accent pe pariurile offline, dar oferă și o platformă online accesibilă și celor care nu sunt experți în navigarea pe Internet. În ofertă sunt incluse pariuri speciale caracteristice agențiilor terestre.

888Sport (L1160654W000324) oferă și pariuri sportive, dar se axează pe poker și pe cazino online. Politica de marketing a fost îmbunătățită în ultimul timp, clienții noi fiind atrași de cote mărite considerabil pentru un prim pariu pe câștigătoarele unor meciuri europene de top.

BetStars (L1160658W000323) nu pune mare accent pe oferta sportivă din România și nici pe platforma live. Este agenția de pariuri sportive cu cea mai simplă operațiune de deschidere a unui cont. La înregistrare trebuie completate doar câmpurile user, parolă, adresă de mail, țară de reședință.

Maxbet (L1160661W000651) este apreciat de pariori prin prisma ofertei de bun venit, care constă în fonduri suplimentare în valoare de 50 de lei primite fără depunere. Oferta sportivă conține inclusiv meciuri din liga a treia norvegiană sau suedeză.

Baumbet (L1170663W000707) este o casă de pariuri 100% românească, prezentă atât online cât și offline. Pe platforma online, se poate accesa orice meci sau opțiune de pariere din cel mult trei click-uri.

Gets Bet (L1173107W000815) este sponsorul lui FC Hermannstadt. Oferta sportivă include peste de sporturi diferite, printre care florball, eSports, sporturi cu motor, rugby și speedway. Jucătorii primesc o recompensă pentru validarea contului online.

PublicWin (L1172986W000768) a intrat pe piața pariurilor sportive online în anul 2017. Se pot juca atât pariuri single, cât și multiple, în sistem și cu baze. Operatorul a lansat aplicații pentru dispozitivele mobile iOS și Android, dar se poate paria din mers și direct din browser.

Efbet (L1173067W000796) este un operator bulgar, care oferă pariuri pe mai mult de 35 de sporturi. Unele dintre evenimentele pe care se poate miza pot fi urmărite pe platforma de video streaming live.

Delight Solutions SRL

0371.356.888