COD GALBEN: 22-01-2020 ora 10 Intre 22 ianuarie, ora 16:00 - 23 ianuarie, ora 20:00Fenomene vizate se va semnala 22 ianuarie, ora 16:00 - 23 ianuarie, ora 20:00Fenomene vizate

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este un concurs anual de tradiție, organizat de Asociația ECOTIC și dedicat inițiativelor de protecție a mediului și conservare a resurselor planetei. Un număr de 42 de proiecte au fost înscrise în ediția din acest an la toate cele patru categorii, fiind invitate să se înscrie companii, instituții de învățământ, instituții publice și ONG-uri ce au dezvoltat, începând din luna octombrie 2018, proiecte dedicate mediului.

Ajunsă la cea de-a XI-a ediție, Gala din acest an și-a desemnat câștigătorii în cadrul unui eveniment festiv, la Hotel InterContinental, în data de 12 decembrie. Premierea s-a făcut în prezența a peste 100 de invitați, reprezentanți ai autorităților de mediu, producătorilor, operatorilor și partenerilor ECOTIC, mediului ONG, mass-media și, desigur, a câștigătorilor.

Proiectele câștigătoare din acest an, au adăugat astfel, câteva județe importante pe harta ecologică a României.

La cele patru categorii ale Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2019,  câștigătorii sunt următorii:

Marele Premiu pentru Instituții Publice: Inspectoratul Școlar Județean Suceava

Proiect câștigător: Tezaur ECOlogic”

Marele Premiu pentru Companii: Salubris SA Iași
Proiect câștigător: "Pune deșeurile la locul lor"

Marele Premiu pentru Instituții de învățământ: Liceul Tehnologic Bîlteni, Structura Școala Gimnazială Nr.1 Peșteana-Jiu, comuna Bîlteni, Județ Gorj
Proiect câștigător: “Educație ecologică și de protecția mediului”

Marele Premiu pentru ONG: Asociația Club Sportiv Caiac Smile
Proiect câștigător: „“Aventură în natură" prin sport, terapie pentru mediu și sănătate”

La această Gală, doi dintre partenerii nostri, Vlamir și InfoCons, au oferit două mențiuni:

Mențiunea Vlamir s-a acordat Școlii Gimnaziale Coșoveni pentru proiectul “Solariul Eco din peturi”.

Mențiunea Infocons s-a acordat Școlii Gimnaziale Golăiești pentru proiectul “Protejând apele avem grijă de sănătatea noastră.

Ca și la edițiile trecute, a fost acordat și premiul pentru “Cea mai bună contribuție la colectarea națională de deșeuri de echipamente electrice și electronice” din acest an, premiu care a mers către Altex.

Noutatea acestei ediții o reprezintă faptul că se împlinesc 10 ani de parteneriate de succes printre care se numără Ateliere Fără Frontiere, GreenWEEE, Remat Holding, Rechoralex, Greentronics și Ecorec Recycling.

Ateliere Fără Frontiere a dezvoltat împreună cu ECOTIC proiectul “Intră în cercul solidarITății”, și au premiat organizațiile care au adus cel mai mare aport în acest proiect. La categoria companii mari: ING Bank NV Amsterdam Sucursala București (4498.2kg) și la categoria IMM: BV McCann-Erickson (616.8 kg).

În cadrul proiectului “Jurnalism ECO pentru un mediu curat”, proiect organizat de ECOTIC, s-au oferit două premii pentru două categorii, și-anume:

Categoria articole: „Corporatiști și tineri antreprenori vin să descopere viața autentică de la țară în comuna Poiana Ilvei” - Tina Dumitrescu

Categoria video: „Vlog din Văcărești ep. 1 Cum ajung în parc? Cine suntem?” - Gabriela Poiană

La finalul evenimentului, Valentin Negoiță, Președintele ECOTIC, a mulțumit premianților și tuturor participanților pentru implicarea în activitățile de protecția mediului și a declarat:

„Ne bucurăm că și la această ediție a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat s-au înscris 42 proiecte, care prezintă o diversitate de inițiative demne de urmat, și care ne arată că preocupările pentru mediul înconjurător ocupă un loc tot mai important în societatea românească.

În ceea ce ne privește, vom continua să încurajăm și să susținem aceste proiecte care contribuie în mod activ la îmbunătățirea factorilor de mediu și a calității vieții în România.”

Concursul și Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat au fost posibile datorită sprijinului acordat de partenerii și sponsorii nostri: Ministerul Mediului, APDETIC, InfoCons, Coca-Cola România, Hot News, Rewe România SRL, Vlamir, Hama, HEINEKEN, Cărturești, Oameni și Companii, Eleven, Editura Seneca, Daimon Sports & Spa, RFI România, CCIFER, Tohani România.

Pentru mai multe detalii, www.premiilepentrumediucurat.ro