COD GALBEN: 11-12-2019 ora 13 Intre 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate se va semnala 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m in Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa;

Compania HARTMANN, producător german pentru industria medicală, cu activitate de peste 200 de ani, susține eforturile  Asociației Carusel de ajutorare a persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate extremă. Prin parteneriatul recent semnat, compania Hartmann oferă, în această iarnă, asociației Carusel materiale medicale necesare menținerii sănătății oamenilor fără adăpost din București și Zona Metropolitană.

Carusel este organizația neguvernamentală care își propune îmbunătățirea calității vieții persoanelor care provin din medii dezavantajate socio-economic, aflate în situații de risc de îmbolnăvire, marginalizare și excluziune socială. Pansamentele și materialele medicale oferite de Hartmann vor fi folosite pentru tratamentul persoanelor fără adăpost, pe care Carusel îl asigură în mod constant.

Proiectul Fapte Mici și parteneriatul cu Carusel se înscriu perfect în misiunea pe care compania noastră și-a asumat-o – aceea de ajutorare a persoanelor vulnerabile. Carusel face un lucru extraordinar pentru România, se preocupă și depune  eforturi extraordinare pentru reintegrarea socială a unor categorii de persoane uitate și marginalizate de societate. Mai mult decât atât, Carusel acționează ca o barieră în calea extinderii unui flagel cu care România se confruntă de aproape 30 de ani – oameni care, din diferite motive, au rămas fără adăpost. Curajul lor ne-a convins să ne alăturăm demersurilor organizației,  iar după primele discuții am constatat că avem cel puțin un numitor comun. Și noi și Carusel credem că persoanele aflate în risc au nevoie de ajutor și nu de judecată și asta facem, dăm o mână de ajutor”, a declarat Oana Chele, director de marketing Hartmann

Hartmann continuă astfel campania de ajutorare a comunităților aflate în situații de vulnerabilitate, lansată în 2018, la aniversarea a 200 de ani de activitate neîntreruptă, campanie cunoscută sub denumirea ”Fapte Mici”.

Ne bucură implicarea Hartmann în proiectele noastre, mai ales acum, în plin sezon rece când, știm cu toții, predispoziția pentru apariția sau agravarea unor răni deschise în rândul persoanelor fără adăpost este mai ridicată decât în timpul anului. Materialele medicale primite de la partenerul nostru  vor ajuta mulți oameni care vin să ne ceară sprijin”, a declarat Marian Ursan, directorul executiv al asociației Carusel.

Înființată în 2011 de un grup de activiști și profesioniști din domeniul drepturilor omului și al reducerii riscurilor, asociația Carusel activează în domeniul serviciilor sociale oferite persoanelor vulnerabile și marginalizate. În cei peste 8 ani de activitate, asociația a dezvoltat numeroase programe care urmăresc îndeplinirea misiunii asumate – crearea unui mediu social activ, proactiv și reactiv în vederea promovării și apărării drepturilor și libertăților omului.

HARTMANN susține în mod constant, la nivel internațional, proiecte umanitare axate pe îngrijire și educație medicală. Misiunile umanitare includ traininguri și workshop-uri medicale și de igienă pentru personalul medical și voluntarii implicați în programe de creștere a gradului de sănătate în comunități(igienă, măsuri de acordare a primului ajutor, protocoale de îngrijire a rănilor).

Despre:

HARTMANN este cel mai vechi producător german de materiale de pansare și compania care a schimbat istoria medicinei introducând primul pansament antiseptic din lume. Fondată în anul 1818, în Heidenheim, ca producător de textile, compania și-a extins în timp obiectul de activitate iar în 1873  adevenit ș iproducător de pansamente medicale. În cei 200 de ani de activitate neîntreruptă, compania s-a dezvoltat în mai multe industrii – medical, frumusețe, îngrijire personală. Astăzi, HARTMANN  are operațiuni în peste 35 de țări și un număr de 10.700 de angajați.