COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 07:25 si 09:00 se va semnala Local ceață ce determină vizibilitate redusă, sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona joasă a județului Satu Mare , respectiv zona localităților; COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 06:50 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70…90 km/h și pe arii restrânse de peste 100 km/h. in Zona de munte a județului Gorj , respectiv zona de munte a localităților, Zona de munte a județului Vâlcea , respectiv zona de munte a localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În cazul în care rezultă un copil din afara căsătoriei, iar acesta nu este recunoscut de tată, mama poate solicita recunoașterea paternității prin acțiunea civilă, apelând la instanța judecătorească. Legea prevede că acțiunea poate fi continuată chiar și de moștenitori, după caz, dacă între timp mama nu mai este in viaţă.

Atenție! Acțiunea de stabilire a paternității poate fi făcută și împotriva moștenitorilor pretinsului tată. Așadar, presupunând că tatăl moare între timp, copilul încă nerecunoscut poate acționa împotriva moștenitorilor, în încercarea de a soluționa cazul și ulterior prin recunoașterea paternităţii având și drept la moștenire.

Ce trebuie să știți despre recunoașterea paternității

Paternitatea se prezumă dacă se poate dovedi că presupusul tată a conviețuit cu mama copilului, în perioada de concepție. Această prezumție este înlăturată numai dacă pretinsul tată poate dovedi contrariul, că este exclus ca el să fi putut concepe copilul.

Aparte de a cere să îi fie recunoscut copilul, mama poate cere de asemenea și despăgubiri, cerând plata a jumătate din ce a cheltuit în perioada nașterii și ulterior a lehuziei, în perioada sarcinii.

Pentru cazurile în care copilul născut este declarat decedat, mama poate desigur să ceară aceleași drepturi ca cele mai sus expuse, cerând aceleași despăgubiri. Acest lucru este valabil și dacă copilul este declarat mort între timp, până la soluționarea și pronunțarea hotărârii de stabilire a paternității.

Cum se poate face dovada paternității? Acţiunea în instanţă, unde veţi fi reprezentaţi de un avocat implica martori, cei care pot spune despre relația între mamă și tată, chiar și dacă aceasta a fost una pasageră, mărturii, înscrisuri, care să dovedească relația ce a dus la concepție. Dar cel mai important va fi testul de paternitate, care demonstrează cel mai sigur care este adevărul. Expertiza medico-juridică are un răspuns categoric. Detalii în acest sens se regăsesc şi în cadrul paginii avocativan.ro.

Avantajele stabilirii paternității

Dacă din varii motive vă gândiți că nu are rost să inițiați în instanță o astfel de acțiune, pentru că tatăl presupus este un om influent, pentru că este vorba de viața intimă a dumneavoastră, pentru că nu doriți neapărat ca tatăl să își recunoască copilul etc. trebuie să vă gândiți mai presus de orice la interesul minorului.

Avantajele de stabilire a paternității se referă la copilul trecut pe numele tatălui, pe toate actele de stare civilă. Totodată, acesta poate beneficia de pensie de întreținere, până la majorat. Beneficiile sunt și de ordin familial și psihologic, pentru că și tatăl poate cere încredințarea copilului, poate petrece timp alături de acesta, cel puțin poate cere program de vizitare.

Sunt obligații și drepturi de ambele părți, iar recunoașterea unui copil va însemna împărțirea responsabilităților față de copil în mod egal. Tatăl nu va mai fi un străin pentru copil, deși într-adevăr este discutabil dacă acesta, deși este obligat în cele din urmă să îl recunoască, va dori să aibă legătură cu acesta.

Pentru astfel de acțiuni, pentru consiliere și sprijin în orice etapă a acestui proces un avocat specializat în drept de familie este ceea ce veţi avea nevoie. Avocatul Ivan Răzvan Claudiu detaliază despre astfel de cazuri în cadrul paginii sale, https://avocativan.ro/.

 

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.