COD GALBEN: 27-02-2020 ora 11 Intre 27 februarie, ora 11:00 - 27 februarie, ora 22:00 Zone și fenomene vizate COD GALBEN: 27-02-2020 ora 11 Intre 28 februarie, ora 09:00 - 29 februarie, ora 11:00 Zone și fenomene vizate

Atena, Grecia - 20 noiembrie 2019 - Intracom Telecom, furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, a anuntat castigarea licitatiei organizate de  Wiicom Camerun, avand ca scop furnizarea unei retele radio compusa din echipamente de acces (WiBAS™ Punct-La-Multipunct - PtMP), transmisiuni  (OmniBAS™  Punct-La-Punct - PtP) precum și solutia avansata de management al rețelei (uniMS™). Acest proiect presupune atat implementarea unei retele de telefonie mobila cat și dezvoltarea ofertei de servicii de banda ultra-larga pentru consumatorii rezidențiali dar și pentru cei de tip corporatie din Camerun, consumatori care nu pot fi conectati prin reteaua traditionala de fibra optica.

Planul provocator al Wiicom de implementare a unei rețele radio precum și posibilitatea de a oferi servicii de conectivitate de înaltă calitate si banda ultra-larga utilizatorilor sai finali a dus la selectarea sistemelor Intracom Telecom de ultimă generație - WiBAS™ PtMP -, a familiei de produse unice - OmniBAS™ PtP cat și a sistemului avansat de management al retelei - uniMS™. Selecția tehnologiei PtMP precum și a sistemului WiBAS™ este o parte integranta esențială a investițiilor pe care Wiicom le face pentru extinderea, modernizarea și actualizarea rețelei sale.

Familia de produse WiBAS™, formată din WiBAS™-OSDR și WiBAS™-Connect va opera in banda de frecventa licentiata de 10.5GHz, oferind cea mai rapidă activare a conexiunii pentru clienți cat și cea mai mare viteza de transfer - de 100 Mbps per abonat. Mai mult decât atat, soluția de transmisiuni a  pachetelor Ethernet in domeniul microundelor - OmniBAS™ PtP va fi utilizata pentru aplicațiile de transmisiuni si transport iar întregul sistem va fi gestionat in mod eficient de catre software-ul avansat de coordonare al retelei - uniMS™.

John Tenidis, Director de Marketing al Portofoliului de Soluții Wireless Intracom Telecom, a comentat: „Intracom Telecom se concentreaza si investește constant în evoluția continuă a portofoliului sau de produse radio, iar implementarea tehnologiei sale superioare PtMP în toate orașele majore ale Camerunului constituie un reper important. Prin intermediul sistemului PtMP - WiBAS™, compania oferă o varietate de servicii, prin intermediul conectivitatii de banda larga, pentru un numar cât mai  mare de abonați care, în prezent, sunt afectați de decalajul digital existent. Astfel, se îmbunătatesc competitivitatea și accesul la informații ale cetățeniilor Camerunului din zonele slab digitalizate. "

Christian Chataigner, Director Comercial al Intracom Telecom Maroc, a declarat: „Aceasta este o realizare semnificativă pentru operațiunile Intracom Telecom in Camerun și un pas important catre îndeplinirea obiectivelor noastre strategice pe piața emergentă africană . Platforma WiBAS™ a Intracom Telecom a avut un impact global pozitiv asupra unei game largi de operatori și ISPs (furnizorilor de servicii de internet) și suntem mai mult decât multumiti de faptul că soluțiile noastre au obținut această recunoaștere. Ne propunem constant să îmbogățim serviciile operatorilor și astfel să optimizăm experiența abonaților finali.”

Information for news editors

Magda Mischie, Marketing&Communications Manager Intrarom

Tel:+40212040960, e-mail: magdam@intrarom.ro

Angelika Kypraiou, PR & Digital Communications Manager, Intracom Telecom Group

tel. +30-210-667-1762, e-mail: ankyp@intracom-telecom.com

Alexandros Tarnaris, Marketing Communications Director, Intracom Telecom Group

tel. +30-210-667-7027, e-mail: atarnar@intracom-telecom.com

Intracom Telecom Supports Cameroon’s Network with

its Leading Wireless Access Technology

Athens, Greece – 20 November 2019 Intracom Telecom, a global telecommunication systems and solutions vendor, announced the award by Wiicom for the supply of a network comprising, WiBAS™ Point-to-MultiPoint (PtMP), OmniBAS™ (PtP), and uniMS™ network management in order to establish a mobile phone network and offer ultra-broadband services to residential consumers and businesses across Cameroon that cannot be reached by fiber.

Wiicom’s challenging plan to roll out a wireless network and offer high-quality broadband access connectivity to end users has led to the selection of the state-of-the-art WiBAS™ PtMP system, the unique OmniBAS™ PtP product family and the advanced network management system, uniMS™. The selection of PtMP technology and the market leading WiBAS™ system is an essential part of Wiicom’s investment in network expansion, modernization and capacity upgrade.

The WiBAS™ product family, consisting of the WiBAS™-OSDR and WiBAS™-Connect, will be deployed in Wiicom’s network in the licensed 10.5 GHz band, offering the quickest connection activation for customers and highest capacity of 100 Mbps per subscriber. Moreover, the multi-Gigabit smart packet Point-to-Point microwave (PtP MW) solution, OmniBAS™ will be used for the backhaul applications, while the whole system will be efficiently managed by the advanced uniMS™ software.

John Tenidis, Marketing Director of Intracom Telecom's wireless solutions portfolio, commented: “Intracom Telecom is always focused and investing heavily on the continuous evolution of its wireless product lines, and the expansion of its superior PtMP technology in all major cities of Cameroon is an important landmark. Through WiBAS™ PtMP system the company provides a variety of services through broadband connectivity to as many subscribers as possible, who presently are impacted by the digital divide; therefore improving competitiveness and access to information for the citizens of Cameroon in underserved areas.”

Christian Chataigner, Commercial Director of Intratelecom Morocco, stated: “This is a significant achievement for Intracom Telecom operations in Cameroon and a crucial step towards accomplishing our strategic goals in the emerging African market. Intracom Telecom’s WiBAS™ platform has managed to impress a wide range of operators and ISPs globally, and we are more than happy that our advanced solutions have earned this recognition. We constantly aim at enriching operators’ services and thus optimize subscribers’ experience.”

- End -

About WIICOM

WIICOM is a telecommunications company, created back in 2016, whose main objective is to be an international IP telephony operator via its own Ethernet broadband transmission network and Wi-Fi. WIICOM offers a wide range of services that focus on data transport & back up, telephony, which includes voice & video communication, multimedia communication & Internet access, ISP and electronic money. The company also gives the opportunity to customers to play videos, audio, games and documents on demand and access local information. Currently WIICOM has a network for residential customers, based on Wi-Fi distribution, through which it provides, internet, collaborative applications for businesses and backing up data. More at: http://www.wiicomnetwork.com/

About Intracom Telecom

Intracom Telecom is a global telecommunication systems and solutions vendor operating for over 40 years in the market. The company has become the benchmark in fixed wireless access and it successfully innovates in the 5G/4G wireless fronthaul, backhaul and small-cell SON backhaul international arena. Intracom Telecom offers a comprehensive portfolio of revenue-generating software solutions and a complete range of ICT services, focusing on IoT, SDN/NFV, Big Data analytics & data-driven intelligence, and Smart City solutions. The company also addresses the Energy & Utilities industry, emphasizing on smart metering and end-to-end IT solutions. Intracom Telecom is also active in the defense systems sector providing security integrated systems for critical infrastructure protection and border surveillance. The company maintains its own R&D and production facilities and invests significantly in developing cutting-edge products and integrated solutions. Intracom Telecom has extensive know-how and a proven track record in the market, serving more than 100 renowned customers in over 70 countries. More at www.intracom-telecom.com.

Information for news editors

Angelika Kypraiou, PR & Digital Communications Manager, Intracom Telecom Group