Luna noiembrie a acestui an aduce în atenția publicului campanii de colectare care se vor desfășura în toată țara. „Orașe Curate”, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, se desfășoară în Pantelimon și în Voluntari, simultan.

Între 15 și 16 noiembrie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Orașului Pantelimon, Primăria Orașului Voluntari și Ecovol,  încurajează cetățenii din Pantelimon și, totodata, pe cei din Voluntari să predea corect spre reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Centrul de colectare Pantelimon:

• Strada Tractorului, FN (Garaj ECOVOL) - Program: 15.11.2019 – 08:00-16:00; 16.11.2019 – 08:00-13:00

Pentru colectarea echipamentelor voluminoase de la domiciliu, cetățenii sunt rugați să sune la numărul de telefon: 0729.811.466

Centrele de colectare Voluntari:

• Strada Ardealului, FN - Program: 15.11.2019 – 08:00-14:00; 16.11.2019 – 08:00-13:00
  • Bulevardul Dunării, nr 52A (sediul ECOVOL) - Program: 15.11.2019 – 08:00-14:00; 16.11.2019 – 08:00-13:00

Pentru colectarea echipamentelor voluminoase de la domiciliu, cetățenii sunt rugați să sune la numărul de telefon: 0733.470.077

Pentru predarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice de minim 5-19 kg cumulate, persoana va fi înscrisă la tombolă, iar pentru predarea a 20-39 kg i se va oferi un voucher în valoare de 10 lei, pentru predarea a 40-59 kg un voucher în valoare de 20 lei iar pentru predarea de peste 60 kg un voucher în valoare de 30 lei.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Încercăm să sensibilizăm locuitorii orașelor Pantelimon și Voluntari asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile,  prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice” declară Lucia Nan, Șef birou relații cu publicul, Ecovol

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu local, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În anul 2018, ECOTIC a desfășurat 53 de campanii de colectare și conștientizare, care au informat peste 320.000 de persoane.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro

......................................

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro