ScaleIT a anunţat lista finală cu cele 14 mari companii de înaltă tehnologie din Europa de Sud-Est, care vor fi prezente la cea de-a cincea ediție a evenimentului exclusivist.

Comitetul Consultativ al companiei ScaleIT a selectat 14 dintre cele mai promiţătoare oportunităţi, după ce a evaluat peste 1.300 de afaceri de tip scale-up din Europa de Sud-Est, cotate în baza de date înregistrată. Comitetul Consultativ a fost condus de Lorenzo Franchini, fondatorul ScaleIT, şi include investitori de vârf precum Michele Novelli, investitor de tip Venture Capital, Emil Abirascid, jurnalist şi antreprenor, şi investitorul de tip business-angel Pietro de Nardis.

Cei 14 finalişti vor păși în faţa a 31 de fonduri de investiţii internaționale de tip Venture Capital, precum: Accel, Acton, Ardian, Atomico, BlackFin, Brega, Digital+, Eight Roads, ETF Partners, HV Ventures, Hummingbird Ventures, Idinvest, Iris Capital, Project A.

Companiile de tip scale-up îşi propun să mărească investiţiile Seriilor A,B şi C, iar rundele de finanțare variază de la minim 3 la maxim 30 de milioane de euro.

COMPANII SELECTATE:

• APPQUALITY – o platformă pentru strângerea de date în vederea testării experienţei utilizatorilor de aplicaţii mobile, site-uri web, chatbots şi alte aplicaţii digitale.
  • ARTEMEST – o piață online pentru produse de lux contemporane.
  • COVERHOLDER – o platformă web pentru mediatorii de asigurări care distribuie şi oferă garanţii pentru poliţele de asigurare digitale.
  • HOMEPAL – principala agenție digitală din piața imobiliară.
  • INVRSION – developează soluţii software pentru gestionarea utilizării retail a B2B printr-o realitate virtuală captivantă.
  • INXPECT – inventează, proiectează și distribuie radare inteligente pentru piața industrială, pentru securitate și pentru sistemele de automatizare ale clădirilor.
  • MANET – developează un software complet personalizat pentru dispozitivele mobile pentru operatorii din domeniul turismului.
  • MEDIATELY – o aplicaţie pentru telefon şi web destinată doctorilor pentru luare unei decizii clinice ideale.
  • SAILOGY – o piață online specializată în hărți pentru bărci.

SOUL-K – o afacere B2B de tip food-tech scaleup care oferă operatorilor HO.RE.CA posibilitatea de a-și externaliza producția.

• TRAVEL APPEAL – utilizează AI în domeniul turismului și cel ospitalier pentru a optimiza primirea feedback-urilor.
  • VIVENSE – o companie omnichannel de mobilă.
  • WONDERFLOW – transformă feedback-ul clientului într-o decizie prospectivă.
  • LE CESARINE  principala platformă din Italia care oferă experiențe culinare pentru acasă.

Lorenzo Franchini, fondatorul ScaleIT, declară: „Numerele din cea de-a cincea ediție confirmă interesul internaţional neslăbit pentru ecosistemul afacerilor de tip scaleup din Italia și sud-estul Europei, care dovedește o dezvoltare reală și prospective de succes. Conform datelor colectate de ScaleIT, creșterea pozitivă în tendințe continuă pe piața italiană. De fapt, primele 8 luni vor marca o creștere semnificativă de 42% în termeni de volum total al investițiilor, în comparație cu anul trecut, atingând o cotă de 517 de milioane în creștere comparativ cu cele 363 de milioane obținute în 2018. În același timp, piața sud-est europeană a dovedit, de asemenea, că este dinamică și bogată în investiții. După marile runde de finanțare ale UI Path (568 de milioane de dolari) și Rimac (80 de milioane de euro), ultimele luni au condus la ulterioare afaceri interesante, cu toate că la o scară mai mică. Aproape în toate țările din zonă au avut loc runde de finanțare care au fost conduse sau la care au participat investitori internaționali, iar majoritatea acestor țări și-au dublat volumul pieții comparativ cu 2018.”

Cea de-a cincea ediţie ScaleIT este susţinută de către Euronext, principalul bursier european din Eurozone, Silver peak, AWS, Silverpeak, AWS, Salesforce, Orrick, Badenoch+Clark, Ludovici Piccone & Partners, Poste Italiane, SisalPay şi Enel.

Mai multe informaţii în legătură cu organizatorii evenimentului, cât şi despre programul ediţiei din 2019, sunt disponibile pe scaleit.biz.

Despre ScaleIT

ScaleIT este un eveniment anual şi un program pentru afacerile de tip scale-up care selectează 15 dintre cele mai bune companii de acest tip din Italia şi Europa de Sud-Est, le pregăteşte şi le promovează asociațiilor de investiţii internaţionale de tip Venture Capital, care sunt în căutare de oportunităţi în vederea acționării unor investiții în Seria A şi B, cuprinse între 3 şi 30 de milioane de euro. Fondată în 2015 de către Lorenzo Franchini, investitor de tip business-angel şi antreprenor în sectorul investițiilor de tip Venture Capital– astăzi, platforma ScaleIT conectează afacerile de tip scale-up cu investitori şi unele dintre cele mai proeminente corporaţii naţionale sau internaţionale. Mulţumită platformei, ScaleIt oferă servicii inovatoare dezvoltate pentru partenerii săi.

ScaleIT este disponibilă pe LinkedIn, Twitter și pe http://scaleit.biz/.

Biroul de presă

Edina Dyachenko Delic – edina@mg4h.com