Există o multitudine de moduri prin care comercianții auto neautorizați încearcă să profite de pe urma cumpărătorilor necunoscători. Capcanele cele mai întâlnite sunt: eludarea TVA-ului, falsificarea actelor, comercializarea mașinilor cu defecțiuni semnificative sau a vehiculelor furate. Piață auto este supraaglomerată, iar automobilele bune sunt mai greu de găsit, însă acestea există și cu ajutorul răbdării și a câtorva cunoștințe în domeniul auto puteți să achiziționați o mașină îngrijită și care se află în stare inedită de funcționare. Compania de Tractari Auto, RomTractari, va prezintă câteva moduri prin care puteți fi înșelați de dealerii auto neautorizați și cum puteți evita o achiziție nereușită.

Pentru început, trebuie menționat faptul că nimeni nu o să vândă niciodată o mașină bună, în stare perfectă de funcționare, cu un kilometraj mic pentru o suma modică de bani. Persoanele care se ocupă cu comercializarea mașinilor second-hand sunt interesate de un profit cât mai mare pe o investiție cât mai mică, iar o simplă cosmetizare se poate realiza la un preț decent întrucât cumpărătorii care nu au experiență necesare nu vor sesiza câteva probleme grave. Trebuie să aveți în vedere un lucru foarte important: mașinile noi și cu kilometri puțini nu o să fie niciodată vândute la un preț convenabil, iar în majoritatea cazurile, acestea se află într-o stare precară de funcționare, prețul jos fiind justificat. Atunci când sunteți pregătiți pentru o achiziție valoroasă este necesar să va pregătiți cu multă răbdare, atenție desăvârșită și, cel mai important aspect, un mecanic profesionist, care să cunoască toate caracteristicile unui vehicul performant.

Una dintre cele mai frecvente moduri de fraudare pe care dealerii auto o folosesc este eludarea TVA-ului. Această practică este foarte avantajoasă pentru comerciant, cumpărătorul fiind nevoit să plătească TVA-ul pentru mașină achiziționată. În plus, puteți să avea probleme și cu legea, fiind pus sub acuzare de evaziune fiscală. Fraudarea de acest tip se realizează astfel: mașinile sunt cumpărate din licitații din întreagă Europa, primul cumpărător nu este obligat să plătească TVA-ul, însă la revânzare la prețul vehiculului va fi adăugat TVA-ul. Acest proces nu este realizat de către comercianții care după adăugarea comisionului lor, vor percepe TVA-ul doar pe suma adăugată, nu pe întreaga sumă a mașinii. Ilegalitatea se produce în momentul în care, la revânzare, TVA-ul nu este aplicat corect, la prețul net al mașinii, iar majoritatea cumpărătorilor nu cunosc acest aspect.

Înțelegem că fiecare dintre noi ne dorim o mașină cât mai nouă, cât mai performantă, la un preț extrem de mic, iar atunci când credem că am găsit cea mai bună oferta, de multe ori este vorba de o capcană. Chiar dacă există o înțelegere între noi și vânzător, în legătură cu diminuarea TVA-ului, noi suntem supuși unor sume extra și chiar riscul de a fi acuzați de evaziune fiscală. Astfel, noi va recomandăm că în cazul în care va doriți un automobil cât mai modern și performant să cereți părerea unui expert, care va poate explică întregul proces de vânzare-cumpărare și cum va puteți asigura că întreagă tranzacție este realizată complet legal.

O altă capcană utilizată de samsarii autohtoni este vânzarea autovehiulelor grav avariate și modificarea kilometrajului real. O multitudine de conducători auto au avut măcar odată în viață o experiență neplăcută în legătură cu achiziționarea unei mașini second hand. Astfel, unul dintre cele mai întâlnite moduri de înșelăciune este prin cosmetizarea mașinii. Mașinile avariate pot fi foarte rapid și ușor reparate prin înlocuirea pieselor și prin vopsirea integrală a acesteia. Astfel, o mașină valoreaza foarte putin și care nu o să mai funcționeze la randament maxim, poate fi vândută la un tarif foarte crescut, cu o investiție foarte mică. Zilnic sunt cumpărate autovehicule la prețuri extrem de mici și reparate prin service-uri neautorizate, pentru că mai apoi să fie revândute drept autovehicule care nu au suferit niciun incident.

Echipa de Tractari Auto, RomTractari, va sfătuiește să verificați linia caroseriei pentru a sesiza eventualele schimburi efectuate mașinii, dar și să cereți părerea unui expert care poate observă mult mai ușor dacă au fost realizate modificări.Cereți o verificare la reprezentanta brandului mașinii pentru a vă asigura că și partea tehnică este în regulă și efectuați un test drive pentru a va asigura că este mașină pe care v-o doriți și cu care sunteți în siguranță în orice călătorie ați parcurge.

Verificați kilometrajul și luați în calcul că o mașină veche, în foarte puține cazuri, va avea și puțini kilometri la bord. Cu cât vehiculul este mai vechi, cu atât numărul kilometrilor parcurși cu aceasta va fi mai mare. Așa că cel mai bine, este să aveți răbdarea necesară atunci când sunteți pregătit să faceți o achiziție atât de importantă și să nu vă avântati către primul vehicul vizionat.

Societatea RomTractari vă stă la dispoziție Non-Stop pentru servicii de tip Tractari Auto, depanarea defecțiunilor tehnice și mecanice sau transportul internațional de autovehicule. Va invităm să accesați site-ul acestora pentru a afla mai multe detalii în legătură cu serviciiile și tarifele acestora.