Record mondial gastronomic, mii de lumini și dorințe, muzică live pe malul lacului și experiența unui festival unic

WishFest - primul festival din România dedicat lampioanelor pe apă - va avea loc pe 14 și pe 15 septembrie, pe malul lacului Floreasca din București. Aducând la un loc atât tradiția thailandeză care inspiră festivalul, cât și un concept nou de eveniment, WishFest propune o experiență unică pentru toate vârstele: lampioane realizate manual, personalizate, ce vor fi lansate în fiecare seară pe lac, un tur de forță gastronomic și zeci de feluri pentru pofticioși, muzică live pe ponton, plimbări cu vaporul pe lac, activități pentru toată familia și târg de produse handmade. Programul este de la 10:00 la 22:00 iar intrarea pentru public este liberă.

Lansarea de lampioane

În fiecare seară, începând cu orele 19:30, pe lacul Floreasca se vor lăsa să plutească mii de lampioane. Kit-ul ce constă într-un lampion, un săculeț și un marker se pot rezerva aici sau pot fi achiziționate în cadrul evenimentului.

Tot pe site se poate rezerva și pachetul VIP, cu acces pe bază de brățară, ce include un kit de lampion, loc asigurat pe pontonul VIP și acces la barul dedicat, plimbări nelimitate cu vaporul și prioritate la toate activitățile din cadrul festivalului.

Record mondial gastronomic

Cei pasionați de gastronomie vor putea urmări sâmbătă, pe 14 septembrie, începând cu ora 12:00, cum o echipă de 30 de bucătari și voluntari coordonați de bucătarul-șef al Tavernei Racilor va prepara cel mai mare tapas de caracatiță din lume, cu un timp de tăiere ce va deveni un nou record mondial - 10 minute. Rețeta pregătită la WishFest este una proprie, pentru care se vor folosi 500 de kg de materie primă, iar după ora 13:30 vor putea fi degustate nici mai mult, nici mai puțin de 2.500 de porții de tapas.

Muzică live pe Lacul Floreasca

Atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 12:00 – 19:00, Vinyl, Rum, Tapas and Wine vor transforma malul lacului Floreasca în cel mai fain spațiu de dans și de socializare, cu ritmurile aduse de Iorga, Kosta, Alexincase și Bully, iar pe scena de pe ponton vor urca nume mari ale muzicii alternative românești -Dimitri’s Bats și Grimus sâmbătă și Pinholes și Firma duminică.

Zonă de food

Vizitatorii se vor putea delecta la WishFest cu zeci de feluri de pește și fructe de mare, dar și cu preparate tradiționale din diverse țări: frigărui de berbecuț și tantumi kebab ca pe malul Bosforului, paella și tapas spaniole, fritto misto tipic italian, burgeri delicioși, dar și dulciuri tradiționale libaneze, înghețată și macarons. De asemenea, vor putea fi degustate lichioruri chinezești, cocktailuri thailandeze și cubaneze și cafea de specialitate.

Activități pentru toată familia

Pe toată durata zilei vor avea loc o sumedenie de activități pentru cei mari și pentru cei mici, atât creative cât și sportive, de la curse pentru profesioniști, plimbări cu barca pe lac și demonstrații de Muay Thai la ateliere de pictură pe lampioane și ceramică, tatuaje cu henna, codițe cu ață colorată și împletituri, tarot, ateliere de dreamcatchere, coronițe cu flori și baloane uriașe de săpun.

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grijă față de mediul înconjurător și toate măsurile pentru a-l proteja au fost luate – toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hârtie de orez și lemn) iar seară de seară, o echipă dedicată va igieniza malurile și suprafața lacului.

Detalii despre programul pe ore și activități se pot vedea pe https://wishfest.ro/program și pe FB: WishFest-Festivalul-Lampioanelor-pe-Apă .

Partenerii festivalului sunt: Ambasada Thailandei la București, Taverna Racilor, Pauls Sea Food, Pescobar,Waterbike.ro, Heineken, Coca Cola, Project Logistics 95.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Adevărul, AGERPRES, Iqads, PRwave, Iqool, Bucătăraș, Gustos, Yumstops, Revista Atelierul, Acasă, Catchy, The Trends, Goingout, Bucharest Guide, Bookblog, 4arte, Feeder, Coțofana Urbană, bucureșteni.ro, inoras.ro, România Pozitivă.